Ahoj holky, koukám na fotku z dnešního utz a není tohle prosahnuté záhlaví jako mají plody s vvv? :( nebo je to v tomhle týdnu normalni? Jsem 11+1 dnes na utz. Děkuji
@lilian2111 jakou Ti řekli hodnotu Nuchalní transluescence?
@kiki1912 neřekli, ještě jsem nebyla na screeningu. Byla to normalni kontrola u gyn. Screening mě čeká až za dva týdny 😐
Sijove projasneni(nuchalni transluescence) je viz fotka to světlé v kroužku. To je to prosaknuti. Pokud Ti neudělají testy na screeningu na syndromy tak nevíš jestli má malý nějakou vrozenou vývojovou vadu. A hodnota NT je stejně dobrá do nějakých 2,5 pak by Tě mohli poslat na placený panorama test nebo na plodovku. Případně sem hoď fotku celého mimča kde půjde vidět vše. Takhle se těžko hádá když si sem dala jen část
@kiki1912 To je fotka celého mimca 🙂 jinou nemám, dnes jsem měla teprve odběry na screening a další část (utz) mě čeká 18.10. Ohledně je fotka dnes od klasicky gyn ☺️
@lilian2111 Mě se to zdá v pořádku.
@lilian2111 ta fotka odpovídá tak desátému až 11tt těhotenství a proto je tak malý. Sijovy projasneni Ti nikdo teď neřekne protože to nikdo nevidí je to prostě jen malý tvorecek a to bílý je srdíčko. Nic jiného takže se neznepokojuj. Pokud Ti dr řekla že je srdeční akce tak je vše v pořádku. Maximálně nemusí odpovídat tydnama a může být o pár dnů mladší tudíž takovýhle drobeček a tudíž to dožene. My teď máme v bříšku takovyhodle chlapaka a to jsem dnes 24+1tt
@lilian2111 a je naprosto zdravý. Nenervuj se protože nenervujes jen sebe ale i to malý to cítí
@lilian2111 náš malý měl na prvním screeningu hraniční šíjové projasnění (2,5).. přišla jsem tam s tím že jsem 13+5, ale podle velikosti byl pozadu o 4 dny (což je super, mám ovulaci týden před ms), objednali mě na kontrolní ultrazvuk o týden a půl později a maličký už byl naprosto v pořádku. Takze i kdyby vám na prvním ultrazvuku něco řekli, tak nemějte strach, prcci z toho většinou vyrostou 🙂 Pošlu fotku soukromě, protože mi sem nejde přidat 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já nevím jak ty, ale já v tom vidím kulové.
Kdyby bylo, doktor/ka to pozná a určitě by ti to řekl/a, neboj se nic 🙂