Problém se spánkem v 1.trimestru. Poradíte?

adela1399
17. led 2020

Ahoj holky, mám problém se spánkem v noci...chodivala jsem spát vždy kolem 12v noci i když jsem ráno v půl 5 vstavala na 12tku do práce. Teď když přijdu po 12tce i když mám volno musím chodit spát kolem 8,9 večer protože už jsem úplně mrtvá. V noci spím ale jdu třeba 2x na záchod pak vstávám a jsem v pohodě,a ve volnu to neřeším,ale čeho se bojím nejvíc,dělám 12ctky i noční amam strach abych neusnula nebo nepodala únavou už v těch 9 hodin večer. Poradíte mi prosím jaký nakopávač na noc a naopak něco na spánek když mám denní? Mate někdo zkušenosti? Děkuju

zdravuska1989
17. led 2020

Nejsem si uplne jistá jestli takového něco existuje když jsi těhotna😬 já začala mít problémy se spánkem od 12tt, déle než 3h v kuse nedám, sice jsem vyřízená a unavená, ale i když si teď v 37tt chci přes den lehnout tak přetazenim už neusnu..zkombinovat s prací celý den na nohou nic moc, ale dá se na to zvyknout 😎

karla2015
17. led 2020

Ta unava je v tehotenstvi normalni, zlepsi se to v 2. trimestru, ale ve 3. uz to bude zase stejne....podle me nocni byste jako tehotna nemela delat.

petulkadodo
17. led 2020

Spát jen 5 hodin denně nebo míň není zdravé ani normálně. Tvoje tělo teď potřebuje mnohem víc spánku. Aspoň 8 hodin, často i víc. Hlavně v prvním trimestru. Nemá cenu s tím bojovat. Pokud vstáváš v pět ráno, chod spát v osm. Žádný nakopávač nepomůže. Tělo si řekne, co potřebuje. Těhotné by noční myslím dělat neměly. Zeptej se na to v práci.

adela1399
autor
17. led 2020

Vím,že od konce prvního trimestru by ženy neměli dělat noční směny a více jak 8hodin,ale já s 12ctkami problém nemám,mohu si v práci kdykoliv sednout,akorát se bojím těch nocnich smen,nedávala jsem je moc předtim a tak mám strach s tou únavou teď...dělám 14dni noc a 14dni den. Pokud to nebudu zvládat,tak samozřejmě budu muset z práce odejít,ale snažím se se z toho nezbláznit,a když to budu zvládat tak budu pracovat stále.😊

piskoteka
17. led 2020

@adela1399 není to rozdělené na trimestry. Zkrátka máte papír od gyndařky že jste v tom a zaměstnavatel vás musí přeřadit na směnu vhodnou pro těhotnou. Já jsem přestala dělat noční hned jak jsem měla potvrzené těhotenství. Únava a bolest zad byla strašná. Ale dělala jsem v nemocnici. Nevím jakou práci máte vy. Pro těhotnou je nakopáváč jedině spánek.

adela1399
autor
17. led 2020

@piskoteka Myslela jsem tím “ze zákona” že by neměli dělat...za mě teď vzala směny kolegyně,ale také po ni nemohu chtít aby kvuli mě dělala pouze noční...uvidím jak to budu zvládat.

jjasmina
17. led 2020

@adela1399 Já se na nějaký dvanáctky vykašlala, byla jsem tak vyřízená, že jsem to nedávala no, zachvili se mi k tomu stejně přidali nevolnosti, mogreny a zvracení 20x denně 😅Navic mi stejně dr napsala PN, ale spíše kvuli předešlému potratu

krupka3
17. led 2020

Zadna pomoc neni. Telo dela neco extremne narocneho a spotrebuje k tomu skoro vsechnu energii, ktera se pak projevuje na vsech problemech s unavou a spankem. Jedine reseni je prestat delat v praci 12hod smeny a nocni. At ti zamestnavatel da vhodnejsi praci nebo jdi na nemocenskou. Dite ma vzdycky prednost pred kazdou praci.

adela1399
autor
17. led 2020

@krupka3 Všichni mi říkali,že to v prvním trimestru je vždycky,a že pak se to přehoupne a energie budu mít dost. Můj zaměstnavatel mi nemůže nabídnout bohužel jinou práci než stávající. Takže přemýšlím co dál..:

vopice1
17. led 2020

@adela1399 pokud nemůže nabídnout jinou práci, tak můžete zůstat doma na neschopence se 100% náhradou mzdy

adela1399
autor
17. led 2020

@vopice1 O tom jsem četla ale nevím jak to funguje,jestli musí něco zaměstnavatel vypsat a nebo jestli to nějak někdo zjišťuje. Ale těch 100%plati potom stát že?

vopice1
17. led 2020

@adela1399 no popravdě taky nevím jak to funguje.. Zkus se poptat někde v práci nebo tady na MK o tom možná bude někdo vědět víc. Já s první chodila normálně do práce a teď jsem na rizikovým..

lilian2111
17. led 2020

@adela1399 mě se se únava drží stále - 27tt 🤷🏻‍♀️🤣🤣 takže s tím ze to ve 12tydnu jen tak přejde moc nepocitej. Hlavní je ať jsi v pohodě a nejsi vyčerpána. Zjisti si info a opravdu, pokud nemá jinou práci pro tebe, platí ti doma 100% platu. Poptej se na to.

adela1399
autor
17. led 2020

@lilian2111 Děkuju také moc za info,mě je právě šéfa líto,vždycky pomohl,je hodnej máme spíše přátelsky vztah...ale nechci mu to udělat že odejduve 3.mesici. Ale na druhou stranu jde o miminko a o mě...práce bude vždy,a jestli platí 100% tak proč se trápit únavou a vyčerpáním v práci. Ty noční jsem nezvládala ani predtim takže teď je to pro mě šílenství.😱😔

lucieevita
18. led 2020

Určitě únava přejít nemusí 🙂 může trvat mnohem déle. Takže pokud se necítíš, tak bych to probrala se šéfem. Já jsem vstávala v 6:30 a musela jsem chodit spát v osm večer, abych to zvládla a opravdu jsem únavou hned usnula, trvalo to stejně dlouho jako těhotenské nevolnosti, které se přidaly zhruba v 9 tt, tedy skoro do konce 5. měsíce 😅 vynech určitě ty noční, pokud to nejde, tak budeš muset zůstat doma. Měla bys mít nárok na přeřazení na jinou pozici, kde noční nejsou jak tu psaly holky..

jjasmina
18. led 2020

@lucieevita já to s nevolnostma měla stejně a nezvracela jsem asi ted poslední měsíc a to jsem v 36tt

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru