Ahoj holky, mám problém se spánkem v noci...chodivala jsem spát vždy kolem 12v noci i když jsem ráno v půl 5 vstavala na 12tku do práce. Teď když přijdu po 12tce i když mám volno musím chodit spát kolem 8,9 večer protože už jsem úplně mrtvá. V noci spím ale jdu třeba 2x na záchod pak vstávám a jsem v pohodě,a ve volnu to neřeším,ale čeho se bojím nejvíc,dělám 12ctky i noční amam strach abych neusnula nebo nepodala únavou už v těch 9 hodin večer. Poradíte mi prosím jaký nakopávač na noc a naopak něco na spánek když mám denní? Mate někdo zkušenosti? Děkuju
Ta unava je v tehotenstvi normalni, zlepsi se to v 2. trimestru, ale ve 3. uz to bude zase stejne....podle me nocni byste jako tehotna nemela delat.
Spát jen 5 hodin denně nebo míň není zdravé ani normálně. Tvoje tělo teď potřebuje mnohem víc spánku. Aspoň 8 hodin, často i víc. Hlavně v prvním trimestru. Nemá cenu s tím bojovat. Pokud vstáváš v pět ráno, chod spát v osm. Žádný nakopávač nepomůže. Tělo si řekne, co potřebuje. Těhotné by noční myslím dělat neměly. Zeptej se na to v práci.
Vím,že od konce prvního trimestru by ženy neměli dělat noční směny a více jak 8hodin,ale já s 12ctkami problém nemám,mohu si v práci kdykoliv sednout,akorát se bojím těch nocnich smen,nedávala jsem je moc předtim a tak mám strach s tou únavou teď...dělám 14dni noc a 14dni den. Pokud to nebudu zvládat,tak samozřejmě budu muset z práce odejít,ale snažím se se z toho nezbláznit,a když to budu zvládat tak budu pracovat stále.😊
@adela1399 není to rozdělené na trimestry. Zkrátka máte papír od gyndařky že jste v tom a zaměstnavatel vás musí přeřadit na směnu vhodnou pro těhotnou. Já jsem přestala dělat noční hned jak jsem měla potvrzené těhotenství. Únava a bolest zad byla strašná. Ale dělala jsem v nemocnici. Nevím jakou práci máte vy. Pro těhotnou je nakopáváč jedině spánek.
Zadna pomoc neni. Telo dela neco extremne narocneho a spotrebuje k tomu skoro vsechnu energii, ktera se pak projevuje na vsech problemech s unavou a spankem. Jedine reseni je prestat delat v praci 12hod smeny a nocni. At ti zamestnavatel da vhodnejsi praci nebo jdi na nemocenskou. Dite ma vzdycky prednost pred kazdou praci.
@adela1399 mě se se únava drží stále - 27tt 🤷🏻♀️🤣🤣 takže s tím ze to ve 12tydnu jen tak přejde moc nepocitej. Hlavní je ať jsi v pohodě a nejsi vyčerpána. Zjisti si info a opravdu, pokud nemá jinou práci pro tebe, platí ti doma 100% platu. Poptej se na to.
@lilian2111 Děkuju také moc za info,mě je právě šéfa líto,vždycky pomohl,je hodnej máme spíše přátelsky vztah...ale nechci mu to udělat že odejduve 3.mesici. Ale na druhou stranu jde o miminko a o mě...práce bude vždy,a jestli platí 100% tak proč se trápit únavou a vyčerpáním v práci. Ty noční jsem nezvládala ani predtim takže teď je to pro mě šílenství.😱😔
Určitě únava přejít nemusí 🙂 může trvat mnohem déle. Takže pokud se necítíš, tak bych to probrala se šéfem. Já jsem vstávala v 6:30 a musela jsem chodit spát v osm večer, abych to zvládla a opravdu jsem únavou hned usnula, trvalo to stejně dlouho jako těhotenské nevolnosti, které se přidaly zhruba v 9 tt, tedy skoro do konce 5. měsíce 😅 vynech určitě ty noční, pokud to nejde, tak budeš muset zůstat doma. Měla bys mít nárok na přeřazení na jinou pozici, kde noční nejsou jak tu psaly holky..
@lucieevita já to s nevolnostma měla stejně a nezvracela jsem asi ted poslední měsíc a to jsem v 36tt
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nejsem si uplne jistá jestli takového něco existuje když jsi těhotna😬 já začala mít problémy se spánkem od 12tt, déle než 3h v kuse nedám, sice jsem vyřízená a unavená, ale i když si teď v 37tt chci přes den lehnout tak přetazenim už neusnu..zkombinovat s prací celý den na nohou nic moc, ale dá se na to zvyknout 😎