Přítel miminko nechce. Co mám dělat?

hanka858
1. led 2020

Ahoj Holky,
Uz skoro rok neberu antikoncepci.. S přítelem jsme si řekli, že kdyby se stala nehoda a já byla těhotná, tak si to necháme.. Máme už 2 kluky 8 a5let.. Před třemi měsíci jsme se přestěhovali do konečně postaveného domečku... Ten se ta nehoda stala a já jsem jsem tehotna, miminko bych chtěla, ale přítel řekl, že nejlepší řešení by byl potrat.. Milujeme se, jsme šťastní, ale říká že teď se to úplně nehodí,... Že prý mám konečně dobře placenou práci.. Konečně jsme v domečku kterej je potřeba zabydlovat a že mu ty naší dva uliční i stačí... A já ten nevím co dělat ':(

hanka858
autor
1. led 2020

Řekla jsem mu, že bych si to chtěla nechat.. Že zítra budu volat doktorce a že nevím co jí nám říct :(.. Chci to miminko, ale bojím se, že když si ho nechám i přes to, že on nechce.. Tak to nás vztah zničí :(

olga_
1. led 2020

@hanka858 Když půjdeš na potrat jen kvůli němu, tak to váš vztah (i víc) může zničit také. Hledejte nejlepší řešení pro celou vaši rodinu včetně miminka, nejen pro tvého partnera, protože on vychází z mylného předpokladu, že TO někdo odstraní z tvého těla a ty budeš zase ve vztahu nezměněná šlapat jako hodinky a nosit domů ty supr peníze... Ale asi všechny tady, co jsme byly někdy těhotné, víme, že to tak nefunguje.

hanynka1704
1. led 2020

@hanka858 za prvé s tím přítel po vaší předchozí domluvě souhlasil a za druhé pokud vás má rád,zvladnete to spolu.

mariegroth
1. led 2020

Jsem toho nazoru, ze jako zena mas pravo rozhodovat o svem tele a nejsem proti potratum. Na druhou stranu tehotenstvi je vazna vec a proste nelibi se mi jednani nekterych, ze ted se to uplne nehodi. Vysadila jsi antikopcepci a on to vedel. A Vypada to, ze jste si i rekli, ze kdyby se stala nehoda, tak si mimco nechate. Nechci tady moralizovat. On jako chlap to vidi strasne jednoduse. Proste bych mu vysvetlila jak se ty citis

muchomuurka
1. led 2020

Wooow, tak to jsem ještě nikdy neslyšela, tak jste se snad na něčem domluvili. V tom případě bych mu připomněla dohodu. Pokud nechtěl, měl si dávat pozor.

nazka
1. led 2020

@hanka858 já bych to nechala chvíli odležet a pak mu vysvětlila, jak to vidim. Dohoda byla, nehoda se stala.. Navíc mi přijde, že žena má o trochu větší právo do tohohle mluvit, než chlap. Jd eo její tělo, její zdraví. A jeho důvody proč potrat mi nepřijdou nijak závazné. Kdybys byla nemocná, bylo ti 50, neměli byste kdee bydlet, atd..
Za sebe bych na potrat nešla. Kdybych miminko chtěla, asi bych nedokázala příteli potrat odpustit.
Proti potratum nejsem, podotýkám. Ale je to od něj poměrně podpasovka.

hanka858
autor
1. led 2020

Snažila jsem se sním o tom mluvit.. Byl naštvaný a smutný, když jsem mu řekla, že sichci miminko nechat, říkal, že se zblazni.. Když jsme se o tom bavili včera.. Tak říkal, že tomu ještě necháme chviličku čas, že oba o tom musíme přemýšlet.. Včera když u nás byly kamarádi na Silvestra, tak vymýšlel ruzne věci, proč nemůžu pít, zákazal mi jist tatarak.. Nechával mě odpočívat, že to teď potřebuji.. Myslím, že se prostě boji toho jak to zvládnem.. Budu mu 40 mě je 27,rikal i ze nedej bože kdyby se mu něco stalo, tak zůstanu s dětmi sama... Vím, že je to rozumně chlap.. Ale tohle si měl přeci uvědomit uz dřív, než se stala tahle situace.. Jsem smutná :(

hany84
1. led 2020

@hanka858 Dej mu čas. Chlapovi to déle trvá, než si to zpracuje. Ale myslím, že je to na dobré cestě, když hledal výmluvy, proč nemůžeš pít a nedovolil Ti jíst tatarák. 😉

sudylichozrout
1. led 2020

@hanka858 Tohle je hodne tezka situace. Ale osobne bych se rozhodla jen podle sebe. Kdyz pujdes na potrat jen kvuli nemu, budes z toho nestastna a na vasem vztahu se to projevi, o tom neni pochyb. Budes mu to ve sve hlave i nahlas vycitat a stastni nebudete. On si mel rozmyslet driv, jak to s pocinanim ditete ma, pokud jste se na diteti dohodli, nemuze jen tak couvnout, pocate dite neni vraceni nechteneho telefonu do Alzy.
Osobne bych v teto situaci na potrat nesla. Neni k tomu duvod.

rnika
1. led 2020

@hanka858 Tak pokud jste se na něčem dohodli a on si to mezitím rozmyslel, tak za prvé s tebou o tom měl mluvit a za druhé neměl připustit, aby se to stalo. Pokud jste spolu, máte se rádi a původně jste to nechali osudu....tak se nejspíš osud ukázal. Takže, když miminko chceš, tak to muži otevřeně řekni, myslím, že bys pak celý život litovala, nechat se dotlačit do něčeho co se ti příčí.

makronka222
1. led 2020

No nedivim se mu. Byt v praci od nevidim do nevidim jen aby bylo na barak. Takze si ani ty starsi decka neuzije. Takovy na prd.

hanka858
autor
1. led 2020

@makronka222 není v práci od rána do večera.. Děti vozí každý den do školky a školy a většinou je i vyzvedavá... S dětmi si užívá dost a moc rád.. Práci si přizpůsobí, tak jak mu to vyhovuje a snami je doma často a rád! Myslím, že o peníze tu jde úplně minimalne... Jen je prostě rád, že i já mám práci, která je po všech směrech fajn a že za ní mám kolik mám..

blondynka400
1. led 2020

@hanka858 to zvládnete. Já neplánovaně otěhotněla s druhým dítětem, ani jeden jsme již další dítě nechtěli, tvrdě to nezapadalo do jeho plánů a do mých vlastně taky ne. Tu zprávu o těhotenství vůbec nedal, bylo to hodně tvrdých 14 dní, nutil mne jít na potrat. Ale já měla jasno (ač jsem to dítě vůbec nechtěla, o to to bylo asi ještě horší), ale nedokázala jsem ho zabít, když jsem vlastně neměla žádný pořádný důvod. Takže i za tu cenu, že bych na to byla sama jsem si šla za svým, že ho prostě nedám. A jelikož mne zná, cca po 14 dnech pochopil, ač to pořád těžce nesl. Teď je z toho úžasná holčička, kterou bychom já ani manžel v životě nikdy za nic nedali. Dokonce se mi někdy v jejich dvou letech omluvil, jaký byl vůl a že je rád, že jsem se nenechala přesvědčit....

misko5
1. led 2020

@hanka858 Ti chlapi jsou pěkní sobci mně přijde..jako nezávidím ti..ale já bych na potrat nikdy nešla..jak píšou holky..ten vztah to může zničit z tvé strany, budeš mu v duchu spílat za to, k čemu tě donutil..podle mne máš větší právo se rozhodnout..je to tvoje tělo..tvoje duše..ty poneseš tu tíhu rozhodnutí..Drž se a ať se vše v dobré obrátí, držím vám oběma palce..

astyna88
2. led 2020

Chlap si nechce vzit gumu,ze to je nepohodlne. A pak se nepohodlneho ditete ma zbavit zena. Jakoby to bylo vadne zbozi...Paradox dnesni doby. Promin,ja musela....

Z jedne strany chapu toho chlapa, ve 40 uz zase nechce doma mimino, vidam to na okoli, obzvlast,kdyz uz mate deti vetsi,se kterymi se da uz ledccos delat a ty navic dobre makas a konecne jste se soupli nekam dal v bydleni....

Na druhou stranu,meli jste se chranit. Pokud jste se navic na necem dohodli,tak by to melo platit porad a ne,kdy se to libi jen jemu.

jjasmina
2. led 2020

Upřímně já tveho přítele chápu, bude to možná i otázka věku. Navíc dvě děti už máte. Já bych asi zase si nechtěla dítě nechat jen proto, že to tak chci jen já...Možná se prostě už taky těšil, že máte vše hotovo a váš život se vrací do starých kolejí.

suzana001
2. led 2020

Tady ti nikdo asi moc neporadí. Oba si sedněte a promluvte si o tom proč nemít další dítě a nebo proč ho mít.
K nějakému výsledku určitě dojdete. Buďte k sobě otevřený🙂
Držím palce ať to dopadne co nejlépe pro vás pro oba 💕

krupka3
2. led 2020

@olga_ Skvele napsano, souhlasim.

zajusenka
2. led 2020

@hanka858 ahoj, já bych to nevzdávala, dej tomu chvilku, a myslím, že i on sám trochu povolí... mněli jste jistou dohodu... sám ti řekl že potřebuje chvíli na romyšlenou... a zakazuje ti tatarák, a chrání tě před alkoholem a únavou... chlapcům to vždy trochu dýl trvá, někteří si to, že je z nich táta uvědomí až po porodu, a u některých větší zájem o dítě vzniká teprve, až když si s nimi mohou hrát a něco dělat...

hanka858
autor
2. led 2020

Holky, strašně moc vám všem děkuji!
Miminko si necháme.. Přítel mi říkal, že rozum mu říká že Ne, ale srdce Ano a prý už teď to malé miluje <3 jsem tak šťastná 🙂 děkuji

rnika
2. led 2020

@hanka858 NO super, gratuluju... 🙂 a pokud víte, že do budoucna další ne... tak bych to pořešila tak, aby k té situaci už nemohlo dojít 😉

mamio
2. led 2020

@hanka858 tvl, tak st. íkat mu nevadí,předtím řekne, ze kdyby se stalo tak to zvládnete a on ti klidně řekne, ze by radši potrat? Takže příště půjdeš pod narkozu az mu to zas ujede?jako toho bych za tohle kopla doprdele at se probere co vypouští z huby. A to nejsem žádná zastankyne nepotratu.

mamio
2. led 2020

@hanka858 no tak teď čtu ze vse dobře dopadlo, tak gratuluji...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru