Přítel mě nutí k potratu. Co byste poradily?

kacabanka
15. únor 2020

Muj příběh je dlouhy
Nasla jsem si pritele po dlouhe dobe matka nesouhlasila mam to doma tezke uz jsem byla jednou na potratu za rok syn a zustala jsem na nej sama
S pritelem by sme byli spolu ted 9 mesicu a miminko sme planovali
Vse sme planovali
Jenze on ma 2 deti a ja jedno a dalsi nechce ze se to ted nehodi
Vyhrozoval mi ze jak to nedam pryc a necham si to ze mu musim podepsat papir ze stim nesouhlasi a ze platit nebude kdyz to nechce
Jako mysli si ze ho dam pryc a jen tak snim budu dal vubec
Ted k problemu žijí u matky ktera mi pomaha se synem neni to jednoduche same hadky atd a ted do toho druhe kdyz jsem ji rekla hned ze to dat pryc tak jsem se snazila ji vysvetlit ze mam strach ze to bude podruhe a syn ma uz 8
Mam pujcky a z vyplaty tak tak vyjdu a kdyz si to necham vim ze mi nepomuze a rekne at se postaram sama ale jinde

amazonkajanik
15. únor 2020

Po 9měsíčním vztahu si necháte udělat dítě,jedno už máte,sotva to zvladate. Nedivím se matce,že se zlobí a doufám,že je tohle fake ... Jinak něco jiného je plánovat,připravit si zázemí,upevnit vztah,obzvlášť když oba partneři mají již děti a rovnou se nechat "zbouchnout" a děj se vůle páně ...

denny27
15. únor 2020

Máš to těžký. Nemáš v nikom podporu. Chlap ti vyhrožuje, že platit nebude, když si dítě necháš, s matkou se hadaš... Ty si chceš miminko nechat??
Kolik je dětem chlapa, že teď další nechce??

tulikiss
15. únor 2020

i kdyby si mu podepsala cokoliv, tak on se sve povinnosti k diteti zrict nemuze. proste platit bude i kdyz nechce, mel si na nem udelat suk kdyz nechtel dite.
jinak promin ale tvou mamu chapu, vychazis tak tak, ona tu musi pomahat a ty si poridis dalsi dite, ktere bude zase bez otce. asi by si mela uz dospet, uz by bylo na case vzit rozum do hrsti.

kacabanka
autor
15. únor 2020

@amazonkajanik my sme to planovali prave ze budem u nas nebo najdem byt
Jenze tim ze ma epilepsii tak prvni dite mel az po 6 letech druhe hned po dvou
Jeden ma 4 a druhy 2

kacabanka
autor
15. únor 2020

@denny27 jedem ma 4 a druhy 2
No mi to planovaly ja se na to tesila az to bude neverily sme tomu ze se to podari kdyz ma epilepsii a bere od narozeni silné prasky
No mam strach to dat pryc uz jsem byla pred 10 roky na prvnim potratu a za rok syn

kacabanka
autor
15. únor 2020

@tulikiss to jsem mu taky psala ze proc to do me hazel kdyz to nechtel
Prave proto se radim kdyby povolila a uznala ze to bude risk po 8 letech dite dat pryc uz po potratu
Doktor rikal ze je to dlouhá doba 8 let ze by byly jen testy atd stim ze si to necham jenze jsem netusila ze me pritel posle nekam

kacabanka
autor
15. únor 2020

Tvrdil ze se to ted nehodi ze myslel ze tak brzo se to nepodari

martt
15. únor 2020

Ted mne tady asi všichni ukamenuji. A nejsem zastancem potratu. Ale v téhle situaci bych se nad tím fakt zamyslela. Píšeš, že bydlíš u mamky, která ti pomáhá. Finančně na tom nejsi nejlépe a i kdyby ti otec dítěte posílal alimenty, tak si myslím, že závratně velký nebudou, protože má další 2 děti na, které určitě taky platí. Ale záleží, jak se k celé věci postaviš ty sama. Nemůžeš čekat, že ti mamka bude pomáhat celý život. A vím, že se tvůj chlap nezachoval ok a jste v tom defakto spolu, protože na otěhotnění musí být dva. Ale svým způsobem si se měla zamyslet i nad tím co by bylo kdyby vás opustil. A ne to ted svádět, že vlastně chtěl, taky on. Pokud chci dítě musím vedet, že jsem schopná se o něj postarat i sama, kdyby vypadl z role otec. A podle mne jsi měla splatit půjčky, postavit se na své vlastni nohy a pak teprve plánovat dalsi dítě.

drakenn
15. únor 2020

Tak plánovat dítě s chlapem, se kterým si 9 měsíců? Kolik ti je?
Bydlis u matky, chceš tam nakvartyrovat chlapa, máš dluhy, on platí aliky na 2 děti..no chudák mamka.
Tvůj chlap je blb, jeho dítě bych si nenechala. Zkomplikuje s si tím život..a nejen sobě

kacabanka
autor
15. únor 2020

@drakenn take na tom porad uvazuji kolik zen to zvladlo i tak nevim no vrta mi to porad hlavou

drakenn
15. únor 2020

Kolik žen to zvládlo.. ale jak, většinou na úkor děti!
Z čeho budeš živit dvě děti. Ten tvůj když se sekne, tak ti prostě platit nebude a nikdo to z něj nevypáčí!

kacabanka
autor
15. únor 2020

@martt to mate pravdu nikdo vas nemusi kamenovat rikam planovali sme to
Je pravda no ale kdyz clovek veri tak ma mozek zatemeny hold bude to podruhe nenadelam nic to by se musel stat zazrak a ten se nestane děkuji moc za váš nazor

kacabanka
autor
15. únor 2020

@drakenn hold nekdo ma tu podporu no kterou ja nemam no jeste mi musi vratit penize a uplne to uzavru konecne nemelo to cenu nestara se ani o ty dve a k memu synovi zadny vztah byla jsem blba dekuji vam moc jedno dite mam i kdyz hodne zlobi je to snim tezke a druhe by bud zlepsilo nebo zhorsilo

pipi_puncocha
15. únor 2020

A na to první ti ex platí? A měla bys nárok aspoň na mateřskou?

jjasmina
15. únor 2020

Děti by se měli rodit do stabilního prostředí i do stabilního vztahu, nemluvě o vlastním zázemí a ne se furt spoléhat na někoho. S tím , že ste spolu 9 měsicu nehraje roli, my byli s manželem spolu i min. Vaši maminku chápu, s dcerou bych taky vyběhla.

12misulkq
15. únor 2020

Možná tedbudu za úplného debila ale musím k tomu napsat svůj názor......
proč planujes dítě když si v takové šílené situaci ? Ať už skrz bydlení a nebo peníze? Mamku naprosto chápu je to zahul..... ano možná něco jiného by bylo kdyby ste to neplanovali a stalo se, člověk si řekne jen ze je to blby ze ste si proste měli dávat pozor. Ale ty do takového prostředí chceš přivést dítě? Když žiješ s matkou? První otec je pryč a druhy očividně s tebou taky nebude? Napřed bych si dala svůj život jak osobní tak i financcni dohromady a pak bych řešila nějakou rodinu. Ty nepremyslis nad tím jak se to dítě bude mít? Jak bude žít? Neříkám ze potřebuje nějaký luxus ale tohle mi taky prijde už moc..... taková rada dej si život doporadku napřed a pak res další dítě, předpokládám ze 40 ti nebude aby té už tlačil čas.....

kacabanka
autor
15. únor 2020

@pipi_puncocha na prvni plati jak se mu zlibi no minuly rok jsem to z neho dlouho vymahala proto jsem financne na tom jak jsem

kacabanka
autor
15. únor 2020

@jjasmina to sme vse planovali prave s prvnim semnou vybehli jeho rodice i mi tak slo pryc nakonec sme spolu zustali dal a dalo se to nejak za rok byl syn to mamka rozdychavala a v klidu ten mel jen praci nic vic byl furt pryc nestaral se jen hadky pry to bylo moji mamkou tak sel to si nevyberete

kacabanka
autor
15. únor 2020

@12misulkq bude to tezke ale mate pravdu usporadat si zivot a pak radsi si uzivat se synem dat do kupy zivot a potom

te_reza
15. únor 2020

Takže ty žiješ s mámou, která ti finančně pomáhá a evidentně z toho není happy. A ty asi taky ne,Taky máš chlapa, kterej jakože chce děti, ale podle toho co píšeš, vlastně nechce. A ty chceš další dítě, no ničeho, bez ničeho. Jako já nevím, nebylo by bejvalo lepší nejdřív přemýšlet?Tvojí mámě se vůbec nedivím, dokonce s ní souhlasím.A o dalším dítěti bych uvažovala pouze tehny, pokud bych měla nějaké normální zázemí a prostředky

kacabanka
autor
15. únor 2020

@te_reza ja sni ziju ale financne mi nepomaha vydelavam normalne pracuju
Spis se synem pomaha delam na 3 směnný provoz
Nemam nechci snim byt uz pro to co se deje mam kde byt tam kde sem ted ale lepsi by bylo mít svoje nemam tady soukromi
A to uz sem hledala byt ze spolu pujdem bydlet mit sve aspon vim co je zac

marketka_m
15. únor 2020

dite ma pravo zit. ..je mi smutno:(

zuzangel
15. únor 2020

@kacabanka no v první řadě promiň, ale to co píšeš se nedá ani číst. Používej diakritiku, nebo aspoň základní pravidla pro věty.
K tvé situaci mohu říct, že se mamce nedivím ani trochu. Být tebou takového chlapa se zbavim, plod který už nosíš za vaše chyby nemůže, a žít v takovém prostředí ... no nevím. Na potrat bych však nešla, a zkusila v sobě najít sílu a dala díte k adopci. Je tolik párů co nemohou mít svoje a chcou dát svoji lásku,péči a jistotu nějakému potřebnému miminku.

kacabanka
autor
16. únor 2020

@marketka_m ja vim take mi je stoho smutno nemyslete si
Jen porad brecim jak jsem chtela byt kobecne stastna verila jsem mu a tesila se az se to povede uz jsem nedoufala
Je to vse ma chyba ze jsem to dopustila

kacabanka
autor
16. únor 2020

@zuzangel jsem uz dospela nemuze mi do toho kecat a vetsina matek je brzo babickami jsou na tom jeste hur jak ja a pomuzou dceri
Jenze ja to mam od mala tezky ja byla spis tatkova jak mamcina takze tak
Porodit dite a dat ho pryc to bych nedala
Uz ted je to pro me hrozne ze ho musim dat pryc ac bych si ho rada nechala ale nejde to opet bez otce
Deti je bez domova hodně a v kojenaku

searata
19. únor 2020

Nebudu tě tu lynčovat, ale stejně si neodpustím jednu poznámku - chtělo by to začít jednat a žít opravdu s rozmyslem a vší zodpovědností. Stačí, že už teď máš jednu krásnou malou bytost, která to nebude mít ideální (vzhledem k otci a tvojí situaci), další dítě s podobným osudem bych na svět přivést nechtěla. Jasně, nikdo nemůže s jistotou říci, že se mu život neobrátí vzhůru nohama, nezůstane na děti sám apod. Ale dobrovolně do nejistoty přivádět potomka je dle mého názoru nezodpovědné, ačkoli mi je moc líto toho vznikajícího života, který za nic nemůže. Být tebou bych se soustředila na to nejcennější, co máš - na syna. A snažila bych se udělat maximum pro to, abych mu poskytla co nejvíce lásky, pozornosti a zajistila mu co nejlepší možné prostředí pro jeho život, jakkoli je to těžké. I kdyby ste spolu měli zůstat navždy sami. Jsi matka a nikdo jiný tvoje dítě nemůže ochránit lépe, než ty sama a je to hlavně na tobě, co svému dítěti připravíš do života. Nejdříve bude potřeba si urovnat svůj vlastní život, opravdu dospět se vší zodpovědností, vzít vše pevně do rukou a přestat se po hlavě vrhat z bláta do louže. Jakkoli to možná bolí toto slyšet, je potřeba se jednou pro vždy poučit, jinak se z toho pořádně nikdy nevyhrabeš.
Držím palce a přeji mnoho sil do života a na všechna rozhodnutí!

jasemin26
19. únor 2020

@kacabanka promiň ale to že má epilepsii a bere léky i když silné z něho neplodného nedělá, ani to nemá vliv na spermie, a myslím si že když trpí epilepsii od malá že by tohle mohl přítel vědět. A pokud už dvě děti má a další nechce, proč jste se při sexu nechránila?

zuzangel
19. únor 2020

@kacabanka ano jsi dospělá, ale mamka to s tebou nemá jednoduché, taky si chce užít pohodu s vnoučaty a ne starost o jejich živobytí. Já myslím že ti pomáhá, ty to tak nevidíš? A co tvůj taťka?
Já nemluvila o kojenaku, může se jednat třeba o přímou adopci, případně dnes je super, že existují přechodní pěstouni, kteří se o miminko starají a předají ho přímo novým adoptivním rodičům.
A dát miminko páru, které to štěstí nemá a dá mu veškerou možnou lásku, péči a zázemí, neznamená dát ho pryč. Znamená to zajistit svému dítěti lepší budoucnost.
Jinak doufám, že s tím chlapem nezůstanes a poslalas ho k sipku, s takovým tebe ani tvého syna nic dobrého nečeká. A tebe čeká kus cesty, aby jsi se i se synem měla lépe a zajistila hlavně jemu lepší budoucnost.

aksil_e
24. únor 2020

@kacabanka hnutiprozivot.cz ... nesoudime, pomahame... je tam mnoho odoborniku i laiku, se kterymi se da situace probrat. Minimalne probrat a mit moznost o tom s nekym otevrene a diskretne mluvit, protoze v techto situacich je nejhorsi, ze na ni zustane zena sama, prave jako ty.

mamio
24. únor 2020

@kacabanka azyl pro matky s dětma pokud si chceš dítě nechat. Tak to možná utahnes se dvouma jinak potrat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru