Ahoj holky,
dnes jsem byla na VZP kvůli proplacení 1.trinestralniho screeningu.
Řekli mi, ze dávají pomoc maminkam 3.000 na laktacni poradkyní, odsavacky, dentální hygienu a tak. Ještě monitor dechu tam byl.
Co myslíte, ze je nejdůležitější miminku pořídit?
Rada bych ty peníze využila.
Děkuji
Kate
Monitor dechu , ale ja vyčerpala celý příspěvek na 1.a 2. Screening (každý 1500).
Já vyčerpala taky za oba screeningy a zbývá mi tam myslím 200,-
Monitor dechu
@kate4597 taky monitor,i když nám ho půjčil známý po svém synkovi a využila bych i tu dent.hygienu
Já jsem to v prvnim těhotenství vyplacala na screening a cvičení, teď tomu nebude jinak. Monitor dechu je určitě super věc, ale my ho u prvniho pouzili snad první týden dva.
Já jsem to vyplacala na screen + dentalni hygienu, u vás to stejně dáte za screeny, které se teď prej platí všechny. Monitor jsem nepoužívala a odsavacka mi tu leží nepouzita už přes rok
@kate4597 My za to koupili monitor dechu. A pak jsem si nakoupila kojící vložky, ty taky proplatili.
Ja myslim, ze ti ty 3tisice vyjdou akorat tak ma screeningy
S laktační poradkyni to není jednoduché, berou účtenku jen od těch, co mají ve svém seznamu. Radši nezpochybnitelnou hmotnou věc nebo tu dentální hygieni.
@kate4597 Druhotrimestrální screening platit nemusíte. Já jsem zbytek vyčerpala za prsní vložky (látkové i jednorázové) a za dentální hygienu do zásoby. Chtěla jsem použít i na předporodní kurz, ale ten byl kvůli koroně zrušený. Monitor dechu sice nakonec máme, nicméně syn v postýlce ani a nic nespí, takže je nám k ničemu.
Já jsem měla od VZP proplacený zapůjčený monitor dechu na půl roku, nový mi přišel zbytečný, pak dentální hygienu, prsní vložky a super jsou kelímky na kojenecké mléko (třeba od Aventu). Můžeš do nich pak dát svačinky nebo v nich můžeš zamrazit jídlo. Pak jsem pořád uvažovala o odsávačce mléka, ale nakonec jsem kojení zvládla bez ní a nepotřebovala jsem ji. Ještě je potom od VZP příspěvek pro potřeby pro dítě 500 Kč https://vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevky/ma...
Jen se zeptám když si koupím monitor dechu třeba za 2400kc.Tak mi to VZP proplatí celé?
@verca46 Máš nárok na 3 000 Kč a záleží na tobě, co si za to vybereš. Když tě monitor stojí 2 400 Kč, tak ti ještě bude zbývat vyčerpat 600 Kč (třeba na pomůcky na kojení) 😉 Budeš sbírat doklady za nakoupené věci a pak s tím dojdeš na pojišťovnu (nebo to můžeš poslat elektronicky). https://vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevky/ma... A na info lince ti případně rádi poradí 😉
@verca46 Není zač 😉 Pak je ještě příspěvek 500 Kč pro narozené miminko, to víš? https://vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevky/ma...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kate4597 Za mě monitor dechu. Jak se znám stála bych nonstop nad postýlkou a hlídala. 🙂 Některé pojišťovny proplácí i půjčovné monitoru, tudíž ušetříš a ještě si do těch 3.000 můžeš něco pořídit. Já k tomu zvolila odsávačku, protože si plánuji tak od půl roku odskočit cca 1-2 dny do práce.