Příspěvky pojišťovny VZP. Co je nejdůležitější miminku pořídit?

kate4597
20. únor 2021

Ahoj holky,
dnes jsem byla na VZP kvůli proplacení 1.trinestralniho screeningu.
Řekli mi, ze dávají pomoc maminkam 3.000 na laktacni poradkyní, odsavacky, dentální hygienu a tak. Ještě monitor dechu tam byl.

Co myslíte, ze je nejdůležitější miminku pořídit?
Rada bych ty peníze využila.

Děkuji
Kate

maaaadlaaaaa
20. únor 2021

@kate4597 Za mě monitor dechu. Jak se znám stála bych nonstop nad postýlkou a hlídala. 🙂 Některé pojišťovny proplácí i půjčovné monitoru, tudíž ušetříš a ještě si do těch 3.000 můžeš něco pořídit. Já k tomu zvolila odsávačku, protože si plánuji tak od půl roku odskočit cca 1-2 dny do práce.

nikolite
20. únor 2021

Monitor dechu , ale ja vyčerpala celý příspěvek na 1.a 2. Screening (každý 1500).

rickym
20. únor 2021

Já vyčerpala taky za oba screeningy a zbývá mi tam myslím 200,-

leniczka23
20. únor 2021

Monitor dechu

squezy
20. únor 2021

@kate4597 Monitor dechu, odsavacku si můžeš koupit z druhé ruky. Ta laktacni je taky hrozně fajn a my n pojišťovnu koupili i odsavacku hlenu.

amazonkajanik
20. únor 2021

@kate4597 taky monitor,i když nám ho půjčil známý po svém synkovi a využila bych i tu dent.hygienu

malinkaelinka
20. únor 2021

Já jsem to v prvnim těhotenství vyplacala na screening a cvičení, teď tomu nebude jinak. Monitor dechu je určitě super věc, ale my ho u prvniho pouzili snad první týden dva.

jjasmina
20. únor 2021

Já jsem to vyplacala na screen + dentalni hygienu, u vás to stejně dáte za screeny, které se teď prej platí všechny. Monitor jsem nepoužívala a odsavacka mi tu leží nepouzita už přes rok

klokanka31
20. únor 2021

@kate4597 My za to koupili monitor dechu. A pak jsem si nakoupila kojící vložky, ty taky proplatili.

hezz17
20. únor 2021

Ja myslim, ze ti ty 3tisice vyjdou akorat tak ma screeningy

zuzekk
20. únor 2021

S laktační poradkyni to není jednoduché, berou účtenku jen od těch, co mají ve svém seznamu. Radši nezpochybnitelnou hmotnou věc nebo tu dentální hygieni.

katule1990
20. únor 2021

@kate4597 Druhotrimestrální screening platit nemusíte. Já jsem zbytek vyčerpala za prsní vložky (látkové i jednorázové) a za dentální hygienu do zásoby. Chtěla jsem použít i na předporodní kurz, ale ten byl kvůli koroně zrušený. Monitor dechu sice nakonec máme, nicméně syn v postýlce ani a nic nespí, takže je nám k ničemu.

87pavlina
20. únor 2021

Já jsem měla od VZP proplacený zapůjčený monitor dechu na půl roku, nový mi přišel zbytečný, pak dentální hygienu, prsní vložky a super jsou kelímky na kojenecké mléko (třeba od Aventu). Můžeš do nich pak dát svačinky nebo v nich můžeš zamrazit jídlo. Pak jsem pořád uvažovala o odsávačce mléka, ale nakonec jsem kojení zvládla bez ní a nepotřebovala jsem ji. Ještě je potom od VZP příspěvek pro potřeby pro dítě 500 Kč https://vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevky/ma...

verca46
23. bře 2021

Jen se zeptám když si koupím monitor dechu třeba za 2400kc.Tak mi to VZP proplatí celé?

87pavlina
23. bře 2021

@verca46 Podle toho, kolik tvoje pojišťovna proplácí. VZP proplácí 3 000 Kč, takže by ti ho zaplatila celý.

verca46
23. bře 2021

@87pavlina takže mi proplatí jen 3000kc ale musím si vybrat za co ty peníze využiji?Jestli na vyšetření,nebo na monitor.Ja tomu nějak nerozumím 🤣

87pavlina
23. bře 2021

@verca46 Máš nárok na 3 000 Kč a záleží na tobě, co si za to vybereš. Když tě monitor stojí 2 400 Kč, tak ti ještě bude zbývat vyčerpat 600 Kč (třeba na pomůcky na kojení) 😉 Budeš sbírat doklady za nakoupené věci a pak s tím dojdeš na pojišťovnu (nebo to můžeš poslat elektronicky). https://vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevky/ma... A na info lince ti případně rádi poradí 😉

verca46
23. bře 2021

@87pavlina jo takto, dobře moc děkuji za radu 😊

87pavlina
23. bře 2021

@verca46 Není zač 😉 Pak je ještě příspěvek 500 Kč pro narozené miminko, to víš? https://vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevky/ma...

verca46
23. bře 2021

@87pavlina no někde to na mě vyskočilo 😊.Moc děkuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru