Preklamsie a růstová restrikce. Někdo podobně a vše bylo v pořádku?

vnoucek2
22. led 2023

Dobrý den omluva,že obnovují diskuzi,
teď druhé těhotenství a na 1.sreaningu mi vyšlo 1:130 potvrzení na Douw.syndrom po odběru vzorku z placenty se to naštěstí nepotvrdilo,ptala jsem se také na MK v diskuzi.Cekam ještě na další výsledky,ale věřím,že vše bude v pořádku.
Take mi vyšlo ze sreaningu pozitivní riziko na preklamsii 1:35 a rus.restrikci 1:56 ,byl mi nasazen anopyrin ,jinak UTZ jsou podle mě gynekoložky ukázkové, říkala mi,že uzivanim anopyrinu se riziko minimalizuje,ale i tak mám strach.Take budu víc hlídaná, prosím měl to taky někdo obdobně a vše bylo v pořádku?Moc,moc děkuji za odpověď.

emillyhk
22. led 2023

@vnoucek2 Měla jsem riziko růstové restrikce myslím 1:85 a preeklampsie asi 1:135 (doufám, že nekecám, přeci jen je to už přes dva roky. Brala jsem stacyl až do 36. TT, chodila často na kontroly. Já měla i těhotenskou cukrovku. Někde jsem četla, že to může souviset právě i s růstovými restrikcemi, protože při GDM placenta rychleji stárne. Každopádně kromě léků a častých kontrol bylo vše v pořádku, rodila jsem v termínu a syn měl 3100 g a 50 cm 😊

lenkalubina
22. led 2023

@vnoucek2 takových těhulek je spousta, nebojte😉 taky jsem to tak měla a jak jsem pak zjistila kolik nás je,tak mě to uklidnilo😉budou vás víc hlídat. Určitě to bude všechno v pořádku ☘️

kelerub
22. led 2023

@vnoucek2 preeklampsie 1:13, rustova restrikce 1:18. Nebo naopak, to je jedno. Riziko vysoké. Nasazen Anopyrin a Magnosolv. Na doporučení doktora jsem si koupila tlakoměr a lakmusové papírky na kontrolu moči. Tu jsem testovala každé ráno. Tlak jsem měřila a zapisovala 3x denně. Poučena o tom, že spodní tlak nesmí opakovaně stoupnout nad 90. Pokud ano, jet do nemocnice. Hlídat otoky těla a nohou, hlídat opakující se bolest hlavy a pod žebry. Párkrát mě vystrašili, že je mimino menší než by na ty týdny mělo být. Těhotenství bez problému, rodila jsem v termínu a dcera je velikostně typická holka. Žádná čára, ale normálně vysoká.

janule0123
22. led 2023

@vnoucek2 kamarádky kolem me měli celkem často tu preeklampsii… ale jak to začalo byt součástí screeningu, tak o žádné kamarádce nevim, ze by měla za poslední dobu, jen ze jim vyšlo vyšší riziko a brali leky a byly víc hlídané- prý ty leky snižují riziko o cca 80procent me říkala jedna z těch kamarádek co měla taky vyšší riziko .. jestli te to uklidní tak všem třem co to za poslední dobu vyšlo pozitivní, tak všechny rodily v termínu a bez preeklampsie…. Prekvapilo me, jak je to častý

vnoucek2
autor
23. led 2023

Všem moc děkuji 🥰

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru