Ahoj holky, je mi 30let, mám 1 dceru (nar 2009, těhu spontánní, porod 39tt) od roku 2012 se snažíme o druhé miminko- celkem 4samovolné potraty (vždy se vytvořil gestační váček a vývoj dále nepokračoval). Po řadě vyšetření se zjistilo, že mé tělo si vytváří protilátky proti spermiím a inhibici spermií, nasazen prednison 2,5mg denně pod dobu 3 měsíců a bariérový styk s kondomem. Léčba ukončena 23.9.2013 - bylo doporučeno snažit se o miminko, že je dobrá šance, aby vše proběhlo vpořádku. Poslední MS byla 21.9.2013, těhotenský test mám pozitivní (dnes 5. den zpoždění - proběhl kontrolní UZT, byla vidět pouze vysoká sliznice a náznak gestačního váčku). Dále se mi dnes ozvala paní DR z imunologie, že sice tělo si protilátky proti spermiím již netvoří, ale léčba nepomohla na inhibici spermií - opět ihned nasazen prednison, a to v dávce 1 den 5mg a druhý den 2,5mg. Moje otázka zní, zda má stávající těhotensví šanci, rspektive plod má šanci se dobře vyvíjet, když byl prednison prakticky nasazen až v 4+5tt a zda již to, že byl vidět pouze náznak gestačního váčku neznačí začátek konce? Trošku si vyčítám, že jsem prednison vysadila, i když vím, že kvůli funkci nadledvin to bylo nutné☹ nemáte prosím někdo podobnou zkušenost?? Děkuji za každou odpověď. 😉
ahoj sisi, děkuji moc za odpověď..já mám právě nasazený 5mg jeden den a druhý 2,5mg a předtím jsem po 3 měsíce brala jen těch 2,5mg..na samotné spermie již protilátky nemám, ale na nějakou tu inhibici ano..vím, že to není nijak velká dávka, ale přesto v uplynulá 4 těhu dopadla špatně☹ spíš jsme chtěla vědět, zda nemá někdo poodbnou zkušenost..nezbývá než čekat ...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Těhotenství je mladé, takže náznak gestačního váčku na uzv je v pořádku. S tím Prednisonem...2,5mg je podle mě nic. Ale určitě těhotenství šanci má i když byl nasazen později. Hodně štěstí.
Já se léčím pro mírně pozitivní buněčnou imunitu, doporučen prednison 5mg po dobu 5 týdnů, potom snížit na 2,5mg a sex bez kondomu v době ovulace. Hned jak jsem zjistila, že jsem těhotná Prednison jsem si zvýšila znovu na 5mg.