Práce v těhotenství a změna pozice z náročné na administrativní

misana155
22. črc 2019

Prosim o radu.. V praci jsem,musela vedeni kvuli me praci oznamit tehotenstvi. Mela jsem fyzickou praci. Presadili me na jinou pozici jak nazyvaji administrativni. Mam mensi plat a zbytek mam vyrovnavaci prispevek od OSSZ. Ale... I v nove pozici nemam co na praci, jsou to same prkotiny, poslou me zamest bordel, udelat minimum papiru mebo neco malo uzitecneho. Uz 3 tydny ale i 4 hodiny denne cumim do blba a cekam... Vim ze mam narok byt doma na 100%..a chci se na to poptat u vedeni zda je to mozne, ale chci se zeptat jak to kdo z vas resil a hlavne... Jestli je to nekde v zakoniku, protoze cele dopoledne hledam at mam na ne neco v ruce a nenasla jsem zatim nic 😞

drep
22. črc 2019

@misana155 nárok být doma za 100% nemáš, protože tě přeřadili na nerizikové pracoviště. Nárok bys měla v situaci, kdyby pro tebe to nerizikové místo neměli.

zelenaesmolda
22. črc 2019

@misana155
Bud rada za takovou praci,co by za to jine zenske daly.Proc bys chtela byt doma kdyz mas praci odpovidajici tvemu zdravotnimu stavu?

misana155
autor
22. črc 2019

No,kamaradka mi ted neco takoveho psala no...

misana155
autor
22. črc 2019

@zelenaesmolda protoze i tak,pro,me tu praci nemaji a ja jen 8,5 hodin sedim cumim do blba a usinam

martinau5
22. črc 2019

@misana155 buď ráda, za to co máš. Jezdila jsem do 6. měsíce na služebky a kolikrát jsem celý den běhala po provozu a v jedné firmě jsem s pupkem lezla po žebříčcích 🤦‍♀️ A stresovala jsem se do odchodu na mateřskou

misana155
autor
22. črc 2019

@martinau5 tak na sluzebky asni nesmis,ne?

zelenaesmolda
22. črc 2019

@misana155
tak se zabav,vem si knizku,strykuj ponozky,cokoliv

misana155
autor
22. črc 2019

@zelenaesmolda neznas korejce 😊 nesmim byt na mobilu, lustit, cist si... To je,na, houby..kdyby neco z toho slo tak to neresim 😂

drep
22. črc 2019

@misana155 to chápu, mě by nečinnost zabila. Tak bych chodila několikrát denně za svým nadŕízeným, že mám hotovo a co mám dělat teď

misana155
autor
22. črc 2019

@drep tak to,on,vi jenom nic,noveho nema

ito
22. črc 2019

@misana155 za 100% platu te doma nenechaj, pravo na to v tomto pripade opravdu nemas, kdyz tu "praci" mas. to ze te dostatecne nevyuzivaji nebo jen narazovite je ale jen jejich vec.

misana155
autor
22. črc 2019

@ito jojo je to tak..bohuzel

martinau5
22. črc 2019

@misana155 můžu je odmítnout jako těhotná. Bohužel, byla bych proti sobe, protože to byly moje zakázky. A nikdo jiný by to neudělal...

misana155
autor
22. črc 2019

@martinau5 to je pak,tezke no

motylcice29
22. črc 2019

Ne, zaměstnavatel udělal všechno správně a dle zákona. To, ze se nudis a nemáš co dělat uz je věc druhá, ale na to opravdu žádný zakon není.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru