Pozitivní screening. Jak se určuje?

zirafka11
25. srp 2022

Je tu někdo, kdo by mi dokázal vysvětlit, jak se určuje, zda je prvotrimestralni screening pozitivní? Vyšla mi vyšší hodnota NT (konkrétně 2,7), ale největší riziko mám na Downa 1:3700. Když jsem viděla ty rizika, říkala jsem si, že dobrý. Pak otočím papír a tam zvyrazneno, že screening pozitivní. A ženou nás na genetiku. Jsem z toho hrozně zmatená. Diky

limali
25. srp 2022

@zirafka11 Myslím že ťa tam poslali kvôli NT, to je nahromadená tekutina u krčku plodu a hraničné hodnoty sú od 2,5 do 3mm. Z výsledkov krvi, osobnej anamnézy a utz doktor vyhodnotí či je pozitívny. Ale v podstate nič z toho nepotvrdí (teraz) že je má miminko vadu. Tak uvidíte čo genetika. A urcite sa na všetko pýtajte priamo tam, lekár vysvetlí najlepšie všetky otázky než niekto cudzí online. Držím palce ❤️❤️❤️

lady742
25. srp 2022

Ta hodnota NT je vyšší,norma se myslím udává do 2,5vysi hodnota muže znamenat postižení plodu Downovým sy nebo jiné vady např srdce atd.
Měla jsem úplně stejně,musela jsem na genetiku,odběr Choriových klků a potom hlídali srdce zda není nějaká vada,naštěstí vše o.k a dcera je úplně zdravá , tajze to nemusí nic znamenat 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru