Jelikož mam za sebou asi nejhorší čtyři dny života, kdy jsem prolezla mraky for, diskuzi, odborných článků, medicínských skript, jak tonouci se chytala stébla a každý dobrý konec mi vlil naději a dal me do psychické pohody, rozhodla jsem se přispět, možná to někomu take pomůže.
V pátek špatný NT screening: trikuspidalni regurgitace (nález na srdíčku), relativně špatná krev: hodnoty papp-a: 0,571 MoM, hCG 1,68MoM. Věk:37, NT 1,7. Kustku screening nezmiňuje. Riziko DS 1 v 6, tj cca 17%!! Hned provedeno CVS (odběr z placenty).
Přes víkend očistec, blila jsem, migréna, deprese, studium faktů, pláč, modleni, nekonečně přemýšlení nad životem a jak to bude dal... asi není nutno popisovat v detailu.
Dnes výsledek: negativní na DS, Eduard a Patau 🙏, do 14 dnů by měli ještě vyšetřit případně další VVV, ale tam je pravděpodobnost (snad) nízká. Nevěřila jsem, ze s touto prognozou to muže dopadnout dobře, tolik slz štěstí jsem nevydala ani po předchozích porodech 🙂
Tímto nechci říct, ze jsou diagnostiky nepřesné. Tam kde já a další 4 ženy slyší dobrou správu, ta šestá bohužel ne. Je to statistika. Nicméně, v nekonečném období čekání na výsledky je každá dobra zkušenost lepší než Neurol 🙂
Držím všem prsty, at mate samá zdravá miminka 🌸
Ahoj. Já stejně tak, Downův syndrom 1:6 a nakonec krásný, zdravý, dnes už čtyřletý kluk. Ale ty nervy byly příšerné, byl a je můj jediný vymodlený z IVF v 35 letech...
Já měla u syna 1:5 na Edwardův syndrom....nejhorší období v mém životě. Než jsem šla na plodovku, trvalo to týden...týden kdy jsem s výsledkama obvolávala a objížděla doktory a konzultovala to s nima🤷🏻♀️ diskuze jsem po pár hodinách ani nečetla...přežití miminka s Edwardsem nemožné....🤦🏻♀️
Naštěstí plodovka dopadla dobře, ale na výsledky jsem čekala 24 hodin....přísahám, že nejdelších 24 hodin v mém životě 🙈
Mám doma 5letého zdravého syna ❤
Ty výsledky screeningu může ovlivnit fakt každá blbost.
@abababa ahoj tak já teď taky prožívám peklo. NT riziko Downa 1;567 preklapsii 1:4 rustova retardace 1:71 šíjové projasnění 2,50mm. Proto mi dělali integrovaný test kvůli hraniční negativite.. A co myslíš... Z toho pozitivní 1:90 Down... Minulý týden ve čtvrtek jsem měla jít na plodovku a kontrolní ultrazvuk. Manžel v ten den boural, jela jsem se svagrovou. Břicho mi tvrdlo že stresu proto plodovku neodebrali a čeká mě to zítra.. Genetik se vůbec netvaril optimisticky a doktorka z ultrazvuku zas si myslí že bude vše ok. Já to necítím moc optimisticky.. Je mi 33, 3 děti už máme, a mám nadváhu. Toto miminko bylo přání nás všech děti se moc těší.. No tak uvidíme.. Vím o paní co měla riziko v NT 1:570 a plodovka Down potvrdila.. Prostě je to vždy 50 na 50, půlka s pozitivním NT dobrý a půlka má smůlu.. U mě byla blbá krev
@supermatka moc moc držím prsty, at to dobre dopadne a mas zdravé miminecko🤞🤞 a posílám co nejvíce klidu do období čekání na výsledek 🌸
@abababa moc děkuji ❤️
@abababa ahoj, tak předběžné výsledky dopadli dobře a čekáme holčičku ❤️. Teď ještě 14dni nervů jak dopadne zbytek 🤔
@supermatka parádni správa!! ♥️♥️ Moc moc gratuluji a neboj, verím, že další výsledky jenom potvrdí, že je vse v poradku. Mám radost 🙂
@abababa děkuji ❤️❤️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem kdysu měla velmi podobne výsledky jako ty, jen riziko 1:4, a take to dopadlo dobře. Synovi už jsou 3.