Pověry předpovídající pohlaví. Zkušenosti?

11. čer 2024

Říká se, že podle chutí (sladké-holka, slané/kyselé - chlapec), nebo podle tvaru břicha (špičaté chlapec, kulaté-holčička).. taky že holka bere krásu, chlapec přidává.. jak jste to měly vy?😄
Já v prvním těhotenství hodně zvracela, ujížděla na sladkém, kulaté břicho a opravdu to byla holka😄 teč jsem těhotná podruhé ale teprve na začátku (5.-6. týden). Ještě tedy nezvracím a chutě žádné nemám, cítím se opravdu dobře. Kdyby mě vlastně nebolely prsa, tak o tom ani nevím😄 což tedy v prvním těhotenství byla katastrofa od začátku až do konce😄

ellyem
11. čer 2024

Nezvracela jsem, břicho mi přišlo spíš špičaté, sladké miluju za všech okolností, krásná jsem taky pořád stejně a čekám teď druhého kluka 😂

daasqua
11. čer 2024

První jsem měla dceru. Sex 2 dny před ovulaci, před otěhotněním jídlo lehčí a zdravé, hodně vápníku a hořčíku (málo sodíku a draslíku). Bylo mi nevolno, ale nic strašného. Chutě na sladké, rajčata, zdravé věci. Možná trochu zhoršená pleť (víc chloupků). Vysoké HCG. Spíš klidnější a spavejsi v bříšku. Dlouho se vevnitř parádila, takže 40+4tt.
Druhý byl syn. Před otěhotněním jsem jedla hodně masa a nezdravého (holt to tak vyšlo), draslík a sodík (brambory, slané věci...). Sex v ovulaci. Nižší HCG. Skoro bez nevolností. Chutě na nezdravé, slané, pálivé (ne sladké). V bříšku řádil, s doktory se na kontrolách vždy pral a ukazoval chloubu (dcera si své tajemství hájila). Byl nedočkavý a vylodil se 37+4tt. Oba identické míry a váhy.
Takže učebnicový příklad na vše, vyšlo mi to.

me_druhe_ja
11. čer 2024

Vůbec.
První kluk, druhá holka. Obě těhotenství bez nevolnosti, pokaždé stejný břicho. Žádný extra speciální chutě: jen ze začátku u obou chuť na džus a poprvé jsem měla chuť na avokádo. Jinak jsem jedla u obou stejně. Pleť, vlasy, všechno... pokaždé stejný.

kosi_cek
11. čer 2024

Mé zkušenosti jsou takové, že se nedá poznat vůbec nic, možná se někdo občas trefí, tak šance je půl na půl, ale já když tipuju, tak většinou špatně...Sama jsem měla k tipování příležitostí docela dost, porodila jsem postupně 5 překvapení až do porodu, prozradit pohlaví jsem si nechala v půlce těhotenství až u našeho 6. 😄 Skóre 4 kluci, 2 holky, někdy se mi můj tip potvrdil, ne že ne, ale někdy jsem byla vedle. Zažila jsem např. příznakově úplně rozdílná těhotenství při stejném pohlaví, zažila jsem ale i podobná při různém pohlaví a někdy jsem měla dojem, že pohlaví fakt nejsou jen 2, to když bylo vše zase úplně jinak 😂

janule0123
11. čer 2024

Tak vypadala jsem lip s dcerou, břicho ze jsem měla na kluka a měla jsem chuť na slaný a Tučný (holka)… sladký horem spodem, vypadala jsem hrozně, víc kg nahore (syn) .. na zebliti a nepoužitelná jsem byla v obou těhotenstvch..

hennrietta
11. čer 2024

Měla jsem takový mix od všeho něco. Většina věcí v prvním těhotenství pasovala spíš na kluka a byla to holka.

odula
11. čer 2024

@ellyem jses krasna porad stejne, protoze cekas kluka ;)
Autorce: Ja pri klukovi mela dokonalou plet, krasny husty dlouhy vlasy, 10 kg jsem po porodu shodila do 3 mesicu. S holkama, mastnota, pupeny, ridky vlasy, 20kg nadvahy .... nevidela bych v tom povery teda, spis rozdil v tom jak telo reaguje kdyz cekas kluka vs holku - to jest pravdepodobne rozdilny hladiny muzskych, zenskych hormonu. Nekdo na to nemusi reagovat vubec, me teda holky "vzaly krasu". Ale nic poverecnyho, videla bych to v tech hormonech plus jak na ne telo reaguje (jak rikam, nekdo to muze mit uplne naopak)

hanka_12345
11. čer 2024

ahoj, me zle teda taky bylo, plet jsem mela stejnou jako kdyz sem tehotna nebyla.
Chute- ze zacatku slane a pak sladke
mam kluka
ja na toto neverim

hanka_12345
11. čer 2024

@kosi_cek kolik deti jeste planujete? 😀

gruyerre
11. čer 2024

U mě se nedalo poznat nic, všechna tři těhotenství byla úplně stejná a mám holku a dva kluky.

mabs
11. čer 2024

Měla jsem každé těhotenství jiné. Podle všech pověr a zaručených receptů (do jedné, včetně výměny krve, čínského horoskopu a už nevím, čeho všeho) mi po druhé vycházela dcera. Je to kluk.

ajja87
11. čer 2024

U první holky jsem neměla žádné chutě (az jsem si říkala, že to musí snad všichni hrát, že v těhotenství s jsou šílené chutě na ,, něco,,), pleť lepší než normálně,v obličeji jsek se snad ani nezměnila, špatně mi bylo tak nějak trochu (spíš jsem si to namalovala, protože přece v těhotenství musí být špatně 🤦🤭😂),u druhé holky jsem blila jak šakal, pleť stejnou jako u první, chutě šílené na sladké (ale tam jsem si říkala, že je to tím, že jsem měla tehoteskou curlovku a sladké nemohla) a třetí byl kluk, pleť stejná jako u předešlých dvou těhotenství,ale tady jsem teda opravdu měla chutě na slane a smažené...tak nevím 🤔

mecaira
11. čer 2024

Ahoj, tak u mě to bylo vše podle těhlech poznávacích znaků 😃 usínala jsem vedle záchoda jak mi bylo zle… chutě na sladké- přes léto to byli samé broskve. Pak to přešlo na čokoládičky, Maxi king , dortíky…😂 Nabrala jsem 17 kilo. Teď už je to teda pryč.
Bříško jsem měla kulaté neskutečně. Malou jsem pěkně vykrmila, takze i podle toho bříško bylo veliké 😃

kosi_cek
11. čer 2024

@hanka_12345 nula 😄

adelisss
11. čer 2024

Jediné, co mi v obou těhotenstvích sedělo, byl čínský horoskop :D

hawah
11. čer 2024

Každé těhotenství jiné, různé chutě…, u prvních dvou břicho špičaté a dole, chutě hodně na pálivé, potřetí břicho kulaté a chutě na kyselé a tuny citrusů, počtvrté břicho kulaté a nahoře, celou dobu jsem jela na sladkém neskutečně a oproti předchozím jsem bulela ze všeho 🤣 Nevolnosti u všech tak do 5. měsíce, s každým dalším těhu horší. No a mám čtyři kluky 🤣🤣🤣

mysh_me
12. čer 2024

Nevolnosti jsem nemela, vypadala jsem v obou tehotenstvich stejne, i podobne pribrala. Cely zivot miluju sladky a nikdy neodmitnu kavu a zakusek, v tehotenstvi s dcerou to tak bylo taky. Kdyz jsem otehotnela podruhe, s hruzou jsem zjistila, ze vubec nemam chut jit do kavarny, ze vubec nemam chut si dat neco sladkyho (to bylo poprve v mym zivote). A prvni 2-3 mesice jsem mela porad chut na maso, na masove jidlo, slintala jsem nad vuni z kebabaren kde bych se stitila i slapnout 😂 a ano byl to kluk, takze mi to dal najevo celkem jasne 🙂
A jednou se mi stalo u kamaradky, kdyz jsem ji videla tehotnou, vypadala fakt nadherne (plet a vlasy nejlepsi v zivote, rozzarena) a me hned blesklo hlavou, jak ji to slusi, ze to bude urcite kluk. A taky byl 🙂 to fakt ale cloveka uplne prastilo do oci… takze nekdy to platit muze, ale neni to asi uplne pravidlo. Vsechno je o tom, jak telo zrovna zareaguje na ten mix hormonu, a kazde telo to ma jinak.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru