Potíže se spaním v prvním trimestru. Co pomohlo?

nika110818
16. říj 2020

Ahoj, chci se zeptat na vase zkusenosti. Jsem zatim ne v prvnim trimestru, ale strasne spatne spim, s cim jsem predtim nemela zadne potize. Vecer nemuzu dlouho usnout a v noci chodim casto na wc nebo se jen tak vzbudim a mam problem usnout. Nebo se vzbudim s takovym strasne divnym pocitem v brise a mam pocit, ze se zblaznim. 😂 asi jak mi porad neco beha hlavou. Mate podobne zkusenosti? Co pomohlo? Dekuji.

jjasmina
17. říj 2020

@nika110818 s hlavou plnou myšlenek se vždycky špatně spí, já chodím spát s čistou hlavou a v prvním trimestru jsem byla schopná spát i 16hod

leniczka23
17. říj 2020

Já podle toho poznala že jsem těhotná a trvalo to bohužel celé těhotenství..ráda bych ti napsala že sem se pak vyspala až po porodu, ale asi tušís že to je sci-fi🤣🤣

tynka9
17. říj 2020

Taky jsem to tak měla. Přes den neskutečne unavená a v noci neschopná spát. Nebo přes den fungující poměrně normálně i přes probděné noci... a když se ro zlomilo, tak jsem měla zase už tak velký pupík, že se mi špatně spalo kvůli němu 🙈 a jak píše Lenička - po porodu radši nemluvit 🙈 máme děti rychle po sobě a tak jsem se pořádně nevyspala od března 2017, kdy jsem otěhotněla se starším synem..,

lachtanice86
17. říj 2020

Nevyspala jsem se od začátku těhotenství do teď, tedy od března 2018.

klokanka31
17. říj 2020

@nika110818 Já spala hůř v prvním trimestru, ale pak ve třetím, to bylo něco... Hlavně 8.a 9. měsíc - každou hodinu jsem se budila na záchod, a to jako fakt přesně, jsem si podle toho mohla řídit hodinky. Do toho malá ráda dělala v noci akrobatické kousky... Mně nezbývalo nic jiného než to přežít, ale bylo to někdy fakt na nervy.

klokanka31
17. říj 2020

@nika110818 A jak ti píšou holky že ani po porodu se nevyspaly, nemusí to tak být vždy. Moje malá mi od narození spinká celou noc. Teď jí je 5 měsíců, včera usnula před 22.hod, a spinká ještě teď ☺

majena39
17. říj 2020

@nika110818 mám to stejně 😔 I když jsem vstala v pul šesté do práce a 12 hodin jsem byla na nohou, stejně jsem se do jedné prevalovala v posteli. A to jsem běžně spala i deset hodin denně a kolikrát i odpoledne 😔 Je to pro mě šok!
Vlastně mám jen dva příznaky tehu - nespavost a citlivé bradavky. Jinak jsem úplně ok 🙂

nika110818
autor
17. říj 2020

Moc vam vsem dekuji. Na jedne strane jsem rada, ze v tom nejsem sama, na druhe strane jsem sokovana, protoze o nespavosti jako priznaku tehotenstvi jsem nikdy neslysela. 😊 mam pomerne narocnou praci, do toho se ucim na doktorandske statnice, tak jsem myslela, ze budu spat bez problemu. Ale spletla jsem se. 😂

misina321
17. říj 2020

@nika110818 Já se budím tak po 5 hodinách spánku a pak už spím jen tak lehce, občas nemůžu znovu usnout. Slyším každý zvuk v paneláku a zdají se mi kraviny. Ačkoli jsem celý den unavená, tak se mi usíná špatně. Je to na palici, nemůžu vůbec normálně fungovat, do toho bolesti hlavy a žaludku. Přijde mi, že jsem si odskákala snad všechny příznaky 🙈 Ani jedno z toho jsem nečekala, takže taky šok 😂

cinam
17. říj 2020

To je příprava na dobu po porodu 😁 taky to mam. Se synem to přišlo až dva měsíce před porodem (ale fakt to bylo extrémní) a teď v lehčí verzi nespím už v prvním trimestru. A když už bych spala, tak se vzbudí malej

veronika9595
18. říj 2020

Tak jsem ráda že v tom nejsem sama 😂😂😂 také nemohu normálně spát. Nemohu usnout, v noci se budím úplně bdělá a od 4-5 ráno jsem vzhůru 🤦🏻‍♀️ Navíc ani nemohu spát ve své oblíbené poloze na břiše protože mi příšerně natekly prsa a bolí to 😂

emillyhk
18. říj 2020

Mám pocit, že jsem se nevyspala od chvíle, kdy jsem si udělala test 😉. V prvním trimestru se mi zdály neuvěřitelně živé sny, ráno jsem se budila naprosto dezorientovaná a vyčerpaná. Později jsem se budila ve tři ráno, do šesti naprosto čilá (většinu času jsem strávila nad mísou) a v šest jsem znovu usínala - s chozením do práce to bylo báječné 😆 Potom jsem uklouzla na schodech, narazila si kostrč a přes měsíc jsem se budila při každém otočení. No a teď jsem zase zpátky v módu maximálně 6hod. za noc, ale rozhodně ne v kuse 😂. Myslím, že se organismus připravuje na to, že příštích pár let se prostě spát nebude 😂😂😂

lida9
18. říj 2020

joo drz se, nevyspis se dalsich X let😀 v tehu pozdeji prijde bricho a dalsi ,,tezkosti,, , po porodu clovek krmi kazdou chvili v noci, pak zas prijdou zuby, a pak zase neco... a dalsi tehu a vse nanovo😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru