Ahoj, chci se zeptat na vase zkusenosti. Jsem zatim ne v prvnim trimestru, ale strasne spatne spim, s cim jsem predtim nemela zadne potize. Vecer nemuzu dlouho usnout a v noci chodim casto na wc nebo se jen tak vzbudim a mam problem usnout. Nebo se vzbudim s takovym strasne divnym pocitem v brise a mam pocit, ze se zblaznim. 😂 asi jak mi porad neco beha hlavou. Mate podobne zkusenosti? Co pomohlo? Dekuji.
Já podle toho poznala že jsem těhotná a trvalo to bohužel celé těhotenství..ráda bych ti napsala že sem se pak vyspala až po porodu, ale asi tušís že to je sci-fi🤣🤣
Taky jsem to tak měla. Přes den neskutečne unavená a v noci neschopná spát. Nebo přes den fungující poměrně normálně i přes probděné noci... a když se ro zlomilo, tak jsem měla zase už tak velký pupík, že se mi špatně spalo kvůli němu 🙈 a jak píše Lenička - po porodu radši nemluvit 🙈 máme děti rychle po sobě a tak jsem se pořádně nevyspala od března 2017, kdy jsem otěhotněla se starším synem..,
Nevyspala jsem se od začátku těhotenství do teď, tedy od března 2018.
@nika110818 Já spala hůř v prvním trimestru, ale pak ve třetím, to bylo něco... Hlavně 8.a 9. měsíc - každou hodinu jsem se budila na záchod, a to jako fakt přesně, jsem si podle toho mohla řídit hodinky. Do toho malá ráda dělala v noci akrobatické kousky... Mně nezbývalo nic jiného než to přežít, ale bylo to někdy fakt na nervy.
@nika110818 A jak ti píšou holky že ani po porodu se nevyspaly, nemusí to tak být vždy. Moje malá mi od narození spinká celou noc. Teď jí je 5 měsíců, včera usnula před 22.hod, a spinká ještě teď ☺
@nika110818 mám to stejně 😔 I když jsem vstala v pul šesté do práce a 12 hodin jsem byla na nohou, stejně jsem se do jedné prevalovala v posteli. A to jsem běžně spala i deset hodin denně a kolikrát i odpoledne 😔 Je to pro mě šok!
Vlastně mám jen dva příznaky tehu - nespavost a citlivé bradavky. Jinak jsem úplně ok 🙂
Moc vam vsem dekuji. Na jedne strane jsem rada, ze v tom nejsem sama, na druhe strane jsem sokovana, protoze o nespavosti jako priznaku tehotenstvi jsem nikdy neslysela. 😊 mam pomerne narocnou praci, do toho se ucim na doktorandske statnice, tak jsem myslela, ze budu spat bez problemu. Ale spletla jsem se. 😂
@nika110818 Já se budím tak po 5 hodinách spánku a pak už spím jen tak lehce, občas nemůžu znovu usnout. Slyším každý zvuk v paneláku a zdají se mi kraviny. Ačkoli jsem celý den unavená, tak se mi usíná špatně. Je to na palici, nemůžu vůbec normálně fungovat, do toho bolesti hlavy a žaludku. Přijde mi, že jsem si odskákala snad všechny příznaky 🙈 Ani jedno z toho jsem nečekala, takže taky šok 😂
To je příprava na dobu po porodu 😁 taky to mam. Se synem to přišlo až dva měsíce před porodem (ale fakt to bylo extrémní) a teď v lehčí verzi nespím už v prvním trimestru. A když už bych spala, tak se vzbudí malej
Tak jsem ráda že v tom nejsem sama 😂😂😂 také nemohu normálně spát. Nemohu usnout, v noci se budím úplně bdělá a od 4-5 ráno jsem vzhůru 🤦🏻♀️ Navíc ani nemohu spát ve své oblíbené poloze na břiše protože mi příšerně natekly prsa a bolí to 😂
Mám pocit, že jsem se nevyspala od chvíle, kdy jsem si udělala test 😉. V prvním trimestru se mi zdály neuvěřitelně živé sny, ráno jsem se budila naprosto dezorientovaná a vyčerpaná. Později jsem se budila ve tři ráno, do šesti naprosto čilá (většinu času jsem strávila nad mísou) a v šest jsem znovu usínala - s chozením do práce to bylo báječné 😆 Potom jsem uklouzla na schodech, narazila si kostrč a přes měsíc jsem se budila při každém otočení. No a teď jsem zase zpátky v módu maximálně 6hod. za noc, ale rozhodně ne v kuse 😂. Myslím, že se organismus připravuje na to, že příštích pár let se prostě spát nebude 😂😂😂
joo drz se, nevyspis se dalsich X let😀 v tehu pozdeji prijde bricho a dalsi ,,tezkosti,, , po porodu clovek krmi kazdou chvili v noci, pak zas prijdou zuby, a pak zase neco... a dalsi tehu a vse nanovo😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nika110818 s hlavou plnou myšlenek se vždycky špatně spí, já chodím spát s čistou hlavou a v prvním trimestru jsem byla schopná spát i 16hod