Dobrý den, dnes jsem byla na první kontrole pro potvrzení těhotenství. Bylo mi sděleno, že každá další návštěva mě bude stát 650 Kč (balíček), ve kterém bude vyšetření a fotka miminka. Plus jsem rovnou zaplatila 650 Kč roční poplatek. Je toto už standard? Rodila jsem poprvé v roce 2016 a to nic takového nebylo. Děkuji Petra
@petraj7 U soukromeho je to mozne ,ale jinak podle me ne☺️ Ja neplatila ani zrcadka ..jen se platily fotky a velky uktrazvukx☺️
Platim si jen fotky a velke screeningy, klasicke prohlidky jednou za 5-6 tydnu, kdy udela rychly UTZ, neplatim, jen zrcadlo 30,-, kdyz je nutne
To jsou dobry castky teda 🙈
Neplatim vubec nic, po mne nechce penize ani za fotky z utz.
Platila jsem jen screening (zatim jen jeden) a ten mi pojistovna proplatila.
To je celkem mazec cena 😲😲to máš nějakou soukromou ??? Platila jsem pouze screening a ten zpětně proplácí pojištovna. A potom za fotky pokud jsem ji chtěla 50Kč. ....
Já platila hned na začátku těhotenství balíček 3000 ( 1500 mi proplatila pojišťovna), a docela jsem zírala za co to chtějí. Musím, ale říct že těchto peněz nelituji.
Mám všechno včetně odběrů a screeningu v jednom domečku, nikdy jsem nečekala déle jak 10 minut a vždycky kolem mě sestřičky běhají dost nadstandardně. Teď mi volali, že jako jejich pacientka můžu navštívit předporodním 3 hodinový seminář zdarma. Samozřejmě jsem ten balíček mohla odmítnout, ale představa jak jezdím vlakem v době covidu do nemocnice na screening mě dost odradila.
@michaela666 mam to uplne stejne jako ty..
Bože, z té gynekologie se stává stejný business jako ze zubařiny...
Já chodím k doktorovi, kde jsem platila pouze mimo těhu za zrcátka. Během těhotenství 100kč za fotku (ale každou druhou mi zadarmo) a UTZ mám při každé návštěvě (cca 3 týdny), což jak koukám taky není úplně pravidlo...
Neplatila jsem nic, jen 50 Kč za fotku a 1500 Kč za první screening na specializovaném pracovišti. To mi pak proplatila pojištovna. Jinak ultrazvuk mi dělala na každé kontrole.
Ty brdo, já mám soukromého doktora a platila jsem vždy jen zrcadlo, fotky z utz mi posílal na mail automaticky a utz dělal víckrat, než "musel"... Takže dost hledím...
Samozřejmě první dva screeningy jsem platila, ale to bylo ve spesl centru, jeden z nich mi pak proplatila pojišťovna
@petraj7 nutit te platit nesmi, zakladni pece je hrazena pojistovnou. Bohuzel v pripade tehotenstvi jsou standardne proplaceny jen 3 ultrazvuky za cele tehotenstvi. Pokud jich je vic bez toho, ze by bylo rizikove tehotenstvi, tak je dela gynekolog zadarmo nebo musis platit ty. Ja tedy rizikovy tehotenstvi mam, ale stejne jsem musela zaplatit tehotensky balicek, ale narozdil od minulyho gynekologa, ktery chtel platit a vse desne flakal, ted jsou opravdu peclivi, takze tech penez nelituju.
maminky,já jsem se s tím stejným potýkala v létě. Poplatky,jak tomu gynekologové říkají "těhotenský balíček" je protizákonné vybírání peněz od pacientek. Nedávno o tom bylo na ČT 1 v černých ovcích......
Ja bych se ptala co obsahuje těhotenský balíček, co je na něm nadstandardního a chtěla bych to písemně. VZP proplácí 3utz za těhotenství, což u fyziologického těhotenství je opravdu dostačující. Kdyby to nebyl gynekolog, který má smlouvy s pojišťovnami, tak si řeknu budiž. Ale pokud smlouvu má, tam bych se bála že po mě chce peníze a ještě si vykáže péči pojišťovně. Já platila u svého Dr jen 1.screening, ten pak proplatila pojišťovna, 50kc fotka a pak si můžu připlatit za plastové zrcadlo. Jinak si vykazuje péči na pojišťovnu. Nechápu proč by po tobě doteď nic nechtěl a teď když si těhotná máš platit?
Ja neplatila teda vubec nic. Utz bylo nekolikrat behem prvnich trech mesicu (ukazal mi jen jeden, na tech prvnich bych stejne asi nic nevidela). A potom v patem a osmem mesici. Neplatila jsem ani fotku, protoze se manzel zeptal, jestli si to muze natocit na tablet a bylo 😀
Pocitam s tim, ze prvni, co si budu platit, je nejaky ten poplatek za pobyt v porodnici, jinak fakt nic...
@petraj7 Jak dražší, snad to vyšetření a fotka stojí pořád stejně. Zahrnuje to nějaké ultrazvuky a vyšetření navíc? Zkusila bych změnit doktorku, tohle je fakt nesmyslné rejžování na těhotných. Já teda v tom jejich balíčku měla ultrazvuk na každé návštěvě, fotku kdykoliv a kolik jsme chtěla, dokonce schůzku doma s jejich laktační poradkyní po porodu, pokud budu mít zájem.
@petraj7 jsem v podobné situaci. Mám z důvodu stěhování nového gynekologa a taky se tu platí. U původního jsem platila jen za screening a za foto nebo 3D utz. Uvažuji o změně, ale nevím, zda bych si tu pomohla. Řekl mi ale, že za těhotenský balíček chce 1000 jednorázově. Mělo by to obsahovat utz a foto pokaždé. Musím se příště dostat a případně asi rychle řešit.
Teď to čtu znovu... ty máš platit na každé návštěvě?
Mam soukromého doktora a budu platit jen screening, to mi proplati pojišťovna, jinak u dr neplatim ani fotky ani žádný balíček
Mě taky nabízeli balíček (fotky zdarma a vitamíny a nějaké konzultace), slušně jsem to odmítla. Mimino se odmítala natočit na nějaké pěkné snímky, takže by z toho stejně nic moc nebylo 🙂
v Praze je to běžné, v prvním těhotenství jsem taky platila. Druhé těhotenství jsem chodila k dr do Zlína, neplatila jsem nic. péče srovnatelná.
Chodim kousek za Prahou a platila jsem jen 1 screening a fotky, celkem asi 1300 za celou dobu..
Ja platila ve Slaném 1500. Bylo to údajně za průkazku a vyšetření. Ale dělala mi jen základní vyšetření a žádný ultrazvuk navíc mi nedělala. Jen při problémech. Také mi to přišlo dost a soukromá nebyla.
@petraj7 No ty jo...vůbec. Neplatím nic, platila jsem jen 1. screening a počítám, že budu platit 2 screening v prenatalu, ale u gyndaře nic...fotky mi tedy nedává, když je miminko hezky otočené, pobídne mě ať si to vyfotím na mobil, abych to nemusela platit. A roční poplatek taky vůbec
Tak ono snad žádný státní gynekolog už neexistuje, ne? Já si platila u poslední privátní kliniku, ale tam bylo hodně benefitů a hlavně vše na jednom místě. Stálo to 20 tisíc a nelituji ani kačku. S prostředním synem už si nevzpomínám, ale žádné šílené poplatky tam nebyly.
Screening se platí a většinou velkou část hradí pojišťovna. Pokud soukromý lékař má smlouvu s pojišťovnami, tzv. balíčky mu pojišťovna proplácí po jednotlivých trimestrech. Pokud smlouvy nemá, měla byste o tom být informovaná při registraci, protože zaregistrovanim souhlasíte s úhradami. Stejné je to s nadstandardními službami.
Ne neni to stamdard. Nahlásit na pojišťovnu.
Ještě bych si to pohlídala na pojišťovně. Mamka nedávno zjistila, že jí zubař za zákrok naúčtoval 1500 a pak si ten stejný zákrok ještě naúčtoval v klídečku pojišťovně.
Já u první platila 2500 a rodila 2018 teď jsem po druhé těhotná a chce po mě už 3000 ale první screening mi pojišťovna proplati, sestra mi napsala na 1500. Ale roční poplatek mám také 600, ale platím každou návštěvu 70 raději, dostala jsem na výběr, páč ta roční se mi nevyplatí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@petraj7 Máš soukromého doktora? Balíček ti nikdo nutit nemůže a tuším že v těhotenství jsem neplatila ani zrcadlo... Tedy tak u prvního jsem zaplatila u soukromého doktora 1500,- za registraci a 5000,- za "nadstandardní služby". U jiného doktora jsem neplatila nic ani za nadstandardní služby a u třetího také nic, jen 3D ultrazvuk s videem a fotkama, ale to jsem šla do Genetu...