Ahoj, v 6+2 nebylo vidět srdíčko, tak mě poslala doktorka na HCG. V 6+3 byla hodnota 9576 a v 6+5 11305, což je nárust alabých 18%... Další ultrazvuk mám 17.12... tedy v úterý a šílím strachem. Měly jste někdo podobný nárust hcg v tomto týdnu a dopadlo to dobře?
@dauraoriginal já měla v 6tt HCG cca 260 a o týden dýl cca 1500, nárůst minimální, a přesto jsem teď začala 18tt...
Tohle je opravdu slaby narust, z toho nebude prosperujici tehu
@misha31 Tak zaprvé se ptám na pozitivní zkušenosti a ne na negativní. A za druhé, vy jste snad doktorka, že si dovolíte pochovat něčí nenarozené dítě, když se vás ani nikdo neptal?
Již mám vyjádření od tří doktorů a za všechny je ten nárust v tomhle týdnu ok.
Děkuji, že jste mě zbytečně vyděsila k smrti, když jsem si sem šla pro povzbuzení.
@dauraoriginal buď v klidu. Já měla takové hcg jako ty až v 10 TT
@vlasta1981 Díky, neustále zvracím, dokonce se to stupňuje, dnes jsem zvracela i čaj... Prsa bolí neskutečně a jediné co bylo, tak že v 6+2 nebilo srdíčko, ale jinak doktorka neříkala nic, co by bylo špatně. Na hcg mě poslala jenom preventivně, ale četla jsem tady hodně, že zbytečně nás zvou na prohlídky moc brzo a pak máme tyhle stresy...
@dauraoriginal ja svuj nazor nezmenim. Mela jsem to takto 2x a jednou to pak zamlklo az ve 14tt. Jakmile roste hcg mene nez dvojnasobek alespon za 3 dny, je to proste spatne. Leda by v laborce spatne vyhodnotili vysledek ci to delala jina laborka.
@misha31 Nic se nemění na tom, že se tady NEPTÁM na negativní zkušenosti, tak co to sakra s vámi je? Se trocha zamyslete. Že to dopadlo u vás špatně mě mrzí, ale psalo mi již desítky žen, které na tom byly daleko hůř a dopadlo to dobře. Proč tady pochováváte cizí děti? To vám fakt není blbé? Ja mám i špatné zkušenosti, vím co to obnáší, proto se tady u příspěvku ptám na ty dobré zkušenosti. Není vám blbé takhle strašit jiné ženy, když se na to ani neptají? Mám velkou naději, tři doktoři mi dali stanovisko, že sice to není ideální, ale JSEM V NORMĚ, protože od určitého týdne a určité hodnoty se to NEDVOJNÁSOBÍ. Tak se trocha zastavte a hleďte si svého. Opět jsem se vás ani neptala na VAŠE POTRATY. Sbohem.
@dauraoriginal u nás bylo srdíčku až 8+2 buďte v klidu a zázvor ...čaj ..lízátka ..cokoli ..Kinley ten zlatý .. zázvorový ..ledový po douskach ...ten mne zachránil .
@vlasta1981 supr, děkuji za skvělé tipy! Jste moc hodná!
@dauraoriginal hlavně klid a nehledat na netu
@vlasta1981 Jo, asi ty diskuze úplně odložím, bo vidím, že se tady rozumného slova doberu jen ztěží díky ještě jednou
@dauraoriginal není zač a přeji hodně štěstí a hlavně klid
@dauraoriginal no myslím si, že Misha si nezasloužila od Vás takové vyndání. Ono založit diskuzí pouze na kladne požehnání hmmm, snad máme i tu druhou stránku...
Nic není ztraceno, jak to dopadne ví miminko ne my.. az další kontroly
@nikinelinaty Možná ne, jsem tady nová a doufala jsem, že se tady my ženy podržíme, povzbudíme. Mně osobně by nikdy v životě nenapadlo někomu říct "hele tvoje dítě určo umře". To je asi věc nastavení... Já bych spíše tu druhou snažila uklidnit, dát ji naději. Ale tady jsem naopak měla příšernou noc, kdy jsem se klepala strachy kvůli jednomu komentáři. Příště už tu chybu neudělám, abych se ptala na internetu na názor.
Navíc jak jsem řekla, tři doktoři mi tedy dali mnohem jiné stanovisko, než tady paní Misha, která hold měla blbou zkušrnost. Jiné ženy měly ale dobrou a to je v tuto chvíli pro mě důležité.
Chtěla jsem tu diskuzi smazat, ale asi to nejde.
I kdyby ty výsledky byly sebevíc špatné, budeme bojovat do morku kostí, jsme přece oba lvi.
Díky za povzbuzení!
@dauraoriginal upřímně, když já byla těhotná manžel mi zakazoval číst nějaké komentáře o tom, jak přestalo se dítě vyvíjet a tak dále... Nato mi řekl, tím to pokazis.
To neovlivní nikdo, i ten lékař se může splést, ale mají pár zkušenosti, jak viděli ostatní vývoje děti.
Já mám všechny děti narozené o prázdninách, takže já měla každé Vánoce těhotenství...takže i jednou kontrolu i 30.12. čekali jsme dvojčata, tak všechny zajímalo jak to dopadne. Nakonec zůstal 1 a až do porodu.
Nějak to dopadne jednou se dočká většina z nás.
Jen nikdo neví, jaký ten příběh v zivote ponese.
Já mám pocit, že každý má svůj osud. To, že nám to 2x nedopadlo, tím nás to posunulo k odstěhování se z bytu do domku...a najednou se zadařilo až jsme mohli a syn se držel až do porodu a ten dělá takovou radost
Tak hodný 7 lety už chlapeček od malá s ním nikdy nebyly problémy, ten dnes uklízel dům má Ježíškabse má svůj čas. Buď ráda, že jsi zdravá a ono samo se to řeší v bříšku za tebe. Spíš odpočívej a těš se.
@dauraoriginal ja osobne mam rada, kdyz jsou ke mne lide uprimni a nedavaji plane nadeje. Doktor mi tehdy taky rikal, ze ok...ale bylo jasne, ze ne. V tu dobu by bylo pro me lepsi spis od doktora slyset pravdu - jako dame tomu nadeji, ale nevypada to dobre.
Hcg ve tvem tydnu se ma stale dvojnasobit...to plati az pozdeji, co pises. A desitky zen, kterym rostlo hcg o 18 procent a mene a dopadlo to miminkem - tu nevidim ani jednu.
Ale kez by to melo stastny konec
@misha31 Ty nejsi doktor. Tečka.
@dauraoriginal tak tu pak napis, jak to dopadlo.
@misha31 nemá to cenu. Z hcq zkušenosti nemám, ale zkušenosti s nedonošením dítěte... Takže důležitý je dojít až do cíle a hlavně mít zdravé miminko, třeba s placentou previa by dle mého muže i jedné lékařky dítě nedostávalo tolik živin no tak jsme čekali po nutném císaři 2 roky na další těhotenství.
Ale vyplatilo se narodil se zdravý chlapeček bez kompilaci, a je to hrozně chytrý kluk. Natoze má 7 přijde se slovem logicky, holky se mi zdály, takový s rozumem pomalejší
Nějak to dopadne.
@dauraoriginal Dnes jsem si na Tebe vzpomněla. Jak jsi dopadla? Doufám, že je vše ok.
@plksv Zatím je vše ok. Máme srdíčko!
@dauraoriginal to je úžasná zpráva ️ gratuluji a držím palečky
@dauraoriginal super zpráva
@misha31 Tady odpověď doktora z poradny:
Dobrý den,
V situaci tak jak ji popisujete není hladina HCG již podstatná.
Zásadní je ultrazvukové vyšetření s odstupem cca 1 týdne od vyšetření v 6+2 týdne.
S pozdravem
M. Kučera
Btw, máme srdíčko.
Hezký den.
@dauraoriginal ja mela pak taky srdicko, ale ve 14tt umlklo. Ono se vyvijelo, ale pomaleji, coz je spatne. Tak snad se u vas deje zazrak
@misha31 neznamená, že když jste vy potratila, že ona musí zákonitě taky proč jí to proboha nepřejete a hned musíte mluvit o potratu...to fakt musíme mi ženský být na sebe tak zlý...
@misha31 a hlavně jak píše autorka výše ze zprávy od doktora HCG už v tomhle týdnu nehraje roli... Já měla po 6tt hodnotu cca 1500 a žádný potrat se nekonal, miminku stále bije srdíčko a má se čile k světu...nikdy bych nikomu nepodsouvala, že potratu, protože já jsem taky potratila...
@linducha90 nejde o vysi hcg, ale za 2 dny vzrust o 18 procent je proste malo v tomto tydnu. Ja nejsem zla, ale uprimna.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Podobně jsem to neměla, ale pořád se tady někde v diskuzích říká, jak každé ženě roste hcg jinak. Tak nezbývá než čekat, v tom 1.trimestru je to prostě křehké, buď a nebo. Opatruj se a ber vitamíny. Držím palce, aby to dobře dopadlo