Pohlaví miminka. Co vidíte na ultrazvuku?

nataliekustova
7. bře 2021

Ahoj holky, jen z mé zvědavosti a především netrpělivosti bych se chtěla zeptat i nestranných osob co vidí na ultrazvuku za pohlaví. Respektivě, co si dokážete odhadnout na základě pohlavního hrbolku. 🙈😅 Je to fotka z prvního screeningu, kde nás pan doktor řekl, že těžko říci, je to má tak půl na půl.
Samozřejmě nechci nikoho pobouřit a ať to malé bude Kluk, nebo holčička budeme milovat úplně stejně. Jak jen říkám, je to pouze zvědavost. Už tu máme jednoho skoro 2 letého chlápka a celkem tu je to přání té holčičky. Takže jsme oba s manželem takový dosti ovlivnění naším přáním. 🙈😊 Předem díky, za každou reakci. ♥️😊😊

alilali
7. bře 2021

Tak doktor řekne, že těžko říct a vy se ptáte zde s fotkou, která není ani mířená "mezi nohy". Já se z vás ženský jednou pose*u. 😀 Co takhle vydržet?

sebinka123
8. bře 2021

Myslim si opravdu holčičku. Dejte pak vědět

coucouha
8. bře 2021

@nataliekustova já bych řekla, že holčička

sylvusska
8. bře 2021

Ja bych rekla spis chlapecek. Muj tip. My cekame holcicku a nsm doktor ve 13.tt rekl na 95% holka a to ten hrbolek smeroval vylozene sikmo dolu. Tady mi to prijde trosku nahoru 🙂 ale je to jedno. Kolem 16.tt uz vam to jiste rekne presneji.

zrzeckas
8. bře 2021

Take se priklanim spis ke klukovi 😃 ale i kdyz ti to i potvrdi x doktoru nezavazne na sebe, dokud se to nenarodi, tak to jiste vedet nebudes 😃😃

linda_22
8. bře 2021

Naše holčička vypadala podobně, dejte pak vědět jak to bude vypadat po druhém screeningu 🙂

domza
8. bře 2021

U nás taky všechny tři holky vypadaly podobne. Za par týdnu už to bude jasnější 🙂

nataliekustova
autor
8. bře 2021

@alilali děkuji za reakci, jak jsem již psala nechci nikoho pohorsit. 🙈 Nevím jakou máte povahu vy, ale já jsem prostě charakteristika povahy dosti zvědavé, tak se omlouvám, ale zeptat se snad můžu na cokoliv ne? 🙈

nataliekustova
autor
8. bře 2021

Holky, všem děkuji za odpověď. Samozřejmě beru v potaz, že do porodu to nebude vědět na 100% nikdo. Se prostě, jako každá maminka jsem prostě zvědavá. Ta naše prdolka se nám ani na kontrole po prvním screeningu nechtěla odhalit. Teď půjdu za týden, to už budu přes 17tt, tak snad se odváže a ukáže nám co ukrývá. 😅🙈

coucouha
8. bře 2021

@nataliekustova My jsme se to dozvěděli až ve 20tt a i to mi řekla doktorka, že za ni je to tak na 90% a že kdybych chtěla, tak mám jít na 4D ultrazvuk a tam mi vyfotí "přímo pipinku", abysme si byli jistí 😂 Tak jsem se na její doporučení teda objednala a uvidíme 😀

nataliekustova
autor
8. bře 2021

@coucouha ty holky jsou prostě asi opravdu stydlivější 🙏😂 malý se mi ukázal hned na prvním screeningu. A co ultrazvuk, to pindík a kuličky. 😂 Ale teď prostě nic, skřížené nohy, ruce přes obličej a už chybí jen nějaká cedulka na stávku. 😂

coucouha
8. bře 2021

@nataliekustova u nás vždy úplně to samé. Vždycky překřížené nohy a šly vidět maximálně patičky 😂 Na každý UZ jsem šla natěšená a 3x nebylo nic vidět. Až teda v tom 20tt a to ještě až vaginálním ultrazvukem, protože se začala hýbat a najednou ukázala všechno 😂 Asi čekala, až odejde taťka...protože to už jsme tam byly samy dvě s doktorou 😂

alilali
9. bře 2021

@nataliekustova Zeptat se můžeš, ale názor uživatelek tady je ještě méně pravděpodobný než názor lékaře. Tak ať se neupnes k něčemu, co být vůbec nemusí. Já jsem taky zvědavá, ale neřeším/neptám se na věci, které vyřešit nejde.

gruyerre
Autor odpověď smazal
Zobraz
viki999
9. bře 2021

@alilali reknes mi jak bys určovala úhel pahorku z pohledu mezi nohy? 😂😂😂

vladienka
9. bře 2021

Podla mna holka, aj nasa vyzerala presne takto

sebinka123
9. bře 2021

@alilali tak to uzivazelka prostě zkusí, zeptá se. Od toho ty fóra jsou. Co je na tom špatně? Na těchto diskusích miluju, když se někdo ns něco ptát a plno lidí vůbec neodpoví k tématu a moralizuji. Co z toho máte?

lilian2111
9. bře 2021

Za mě kluk🙂

lilian2111
9. bře 2021

A ten klucici pahorek ti jde na utz vidět úplně ukázkově 🙂 je to k páteří jakoby šikmo. Což u tvého utz je vidět úplně krásně

alilali
9. bře 2021

@viki999 A ty tam nějaký pahorek vidíš? ;)

viki999
10. bře 2021

@alilali ano vidím ;)

alilali
10. bře 2021

@viki999 🤣

nataliekustova
autor
10. bře 2021

@alilali k ničemu se neupinam. Myslím, že i spousta maminek se může trefit. Sice nemají žádný doktorát, ale můžou vycházet z vlastních zkušeností. Ty jsou dle mého také cenné. Stejně, jako tvůj názor. Ale u tvého názoru musím podotknout, že do nějaké 16-17 TT se pohlavní hrbolek především zkoumá z boku. Jde totiž o stupeň úhlu hrbolku a ne o kávové zrno, či varlata. Doktor nám při kontrole řekl, že by měl odhad, ale že od doktora bych si to mohla vzít jako jistou věc a on si za to nestrci ruku do ohně, takže radši řekl, že to necháme jako otevřenou věc.

nataliekustova
autor
10. bře 2021

@lilian2111 děkuji za názor. Já už jsem právě z toho zmatená. Zkoumám tolik věcí, že už v tom mám bordel 😊😅 mně hodně máte právě ten obrázek na vysvětlení, jak se rozlišuje pohlaví. Jsou tam holčičky, který to také nemají úplně ležet a kluků se mi zdá, že ty to mají úplně "stoporeny" samozřejmě neříkám, že to ten chlapík nemůže být. Třeba bych pahorek zachycen při cestě stoupání nahoru a teď už to tam může být krásně nahoru. Nebráním se opravdu ani jednomu pohlaví.

nataliekustova
autor
10. bře 2021

Holky ti kteří říkali holku, tak děkuji. Třeba aspoň na chvíli budu v hlavě maminou holčičky. 😅🙈 Všem Vám dám vědět. 18.3. jdu na kontrolu, tak když se něco ukáže, tak vám to nahlasim a uvidíme, kdo měl pravdu. 😊🙏

lilian2111
10. bře 2021

@nataliekustova No, my máme holky a vypadalo to na utz tedy jinak 😁 měly to úplně rovně, tady k páteří je opravdu sklon. To ne, že bych ti holku nepřála to vůbec 😊 ale mě to přijde zkratka spis na chlapaka 😁 tak dej pak vědět, jsem zvědavá 😀

nataliekustova
autor
11. bře 2021

@lilian2111 mě na našem sklonu právě fascinuje to, že každý koho znám a má kluka, tak to bylo krásně nahoru, jako stoporeny penis, když to řeknu tak hloupě 😂 ale tohle? To se, jako rozhoduje, jakože ententyky? 😂 Fotky ultrazvuku, které jsem aspoň na netu našla, tak je někde takhle trochu nahoru, že třeba zadeček byl vyvýšený, takže i ten hrbolek, měl vyšší sklon. Ale u nás je to prostě těžké soudit. 😅😅🙈 Jak říkám, když to bude kluk, aspoň zalozime fotbalový tým 😅

lilian2111
11. bře 2021

@nataliekustova Nene, asi takhle 🙂

vladienka
11. bře 2021

@lilian2111 treba ale brat do uvahy, ze pater je do pismena C, nie takto rovne

nataliekustova
autor
11. bře 2021

@vladienka to je právě to co jsem myslela. Že u naší fotky se mi zdá, že má ty zádíčka více ohlá a že není mimco vyloženě narovnane. To je tedy jen můj odhad okem.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru