Podle UTZ jsem v 4-5tt, podle menstruace v 7tt

kvetinkabaru
29. lis 2016

Ahoj holky, snad mi to nekdo vysvetli, chci se zeptat jsem tehotna posledni menstruace mi zacala 14.10 .. o miminko jsme se poprve pokusili 30.10. A vyslo to hned na poprve, z tehotenskeho testu jsem to zjistila uz po 14 dnech na ultrazvuku nic videt nebylo dnes jsem byla znova a byl tam pouze maly utvar 6mm doktor rika ze to vypada na 4-5 tyden ale podle menstruace bych mela byt v 7 ... a ja se v tom nejak ztracim bojim se se to nebude vyvyjet i doktor s tim strasi ... tak nevim jak to pocitaji i kalkulacka mi pise 7 tyden .. vubec se v tom nevyznam pry pokud tam za dva tydny nebude srdicko je to spatne poradi mi nekdo ... jsem z toho zmatena dekuji

biedronka10
29. lis 2016

Za prve, kalkulacky hod do odpadaku. Za druhe, ja jsem prisla na kontrolu v 6tt a mam ten samy problem, dr mi rekl ze je o 2 rydny mladsi, byl tam jen gest vacek, ani zloutkovy jeste nebyl, a rozhodne me dr nedesil. Rekl mi vsechny tri moznosti a ja je prijala. Prisla jsem za tri tydny a uz mi poustel srdicko. Upozornuji ze pold je stale o 2 tydny pozadu ale vyviji se. Dr mi i vysvetlil proc to tak je. Ve skutecnosti to pry kazda nemuzmem pocitat podle 1. Dne posl. Menstruace. Me to vypocital a ja napriklad otehotnela 23 dni po tom 1. Dni posl. Menstruace a byla jsem davno po ovulaci. Rekl ze zenske telo je nevyzpytatelne a nelze se drzet porad a vzdy tabulek, a rozhodne nestrasil. Ted ve ct jdu na screening, tak uvidime, ale vim ze decko tam je, uz se cutim krome blijatiky a nevolnosti jinak. Takze za me tak, straseni ze je to spatne protoze je plod o 2 tydny mladsi je traparna.

lucky22
29. lis 2016

Mohla si mit ovulaci treba pozdeji. Podle MS se da ridit jen kdyz je cyklus presne tech 28-30 dni a vis ze jsi uprostred cyklu ovulaci mela. Proste kdyz by to nesedelo ani priste, tak ti doktor posune termin porodu. Ja jsem treba po IVF a u toho se da rict s urcitosti kdy doslo k oplodneni. Tak hlavu vzhuru a uvidis, ze vsechno bude v poradku.

kvetinkabaru
autor
29. lis 2016

Dekuji holky, uz jsem jednou musela na potrat kvuli tomu ze se plod nevyvijel tak mam strach aby se to neopakovalo.. na dalsi kontrolu jdu po 14 dnech tak snad to bude v poradku a uz nam bude tlouct srdicko

biedronka10
29. lis 2016

@kvetinkabaru bude to v poradku, nejsi prvni ani posledni kdo resi tento problem. Hlavne klid a jist vsechno, nevyhybat se nicemu, to mi dr rekl kvuli vsem vitaminum. Ja jsem rada kdyz do sebe neco narvu takze si nevybiram. Blbe jr mi uz celodenne.

kvetinkabaru
autor
29. lis 2016

@biedronka10 me je zatim zle jen obcas po vecerech , takze jidlo mi nedela problem ze zacatku ne hodne boleli vajecniky a bricho ale uz to preslo ... jen ted zacinam trosku naruzovele spinit tak snad to neni spatne znameni ...

biedronka10
29. lis 2016

@kvetinkabaru pokud je to jen spineni tak dobre ale radsi kdyby bylyvelke krece u toho tak na pohotovost. Hlavne nesmi byt krvaceni jasnou krvi. Takze odpocivat. Dle me kdyby ten tvuj dr byl normalni tak te necha doma na rizikovce. Spravne by po jednom nevydarenem uz mel. Tlac hok tomu.

medulinek
29. lis 2016

To neni pravda, ze po potratu by mela byt zenska na rozikovem,ja za sebou mam potraty 3 a v zadnem dalsim tehu se se mnou o PN nikdo nebavil. Je to na zvazeni lekare dle stavu pacientky,ale ne pravidlo.

biedronka10
29. lis 2016

@medulinek vsak ja taky nerikam ze to je pravidlo 🙂 je potreba si precist jak to myslim, myslim to tak ze spravny dr by mel nechat doma. Ja vsechny co znam osobne ze potratili, tak se dohodly s lekarem a byly doma na rizikovem.

medulinek
29. lis 2016

A proc by mela byt doma? Jasne pokud v praci taha sudy,ale to by byla i bez predchoziho potratu,ale jinak to nicemu moc nepomuze. Naopak,kdyz jw clovek v praci,mene na to mysli a resi kazde pichnuti.

hest
29. lis 2016

@kvetinkabaru to je vtipné, měla jsem taky stejně ms a stejný den se zadařilo🙂))) ale k dr teprve půjdu, nespěchám🙂

biedronka10
30. lis 2016

@medulinek zas nejaky schyzo zachvat nekoho kdo se rad hada o slovicko a neakceptuje nazor druheho, byt se mu treba nelibi, tohle se mi prestava libit na diskuzich.
@kvetinkabaru kazdopadne ja svuj komentar smeruji na tebe a rikam, neboj se, bude to v poradku, tohle se proste stava ze je mimi mensi a zkus si s dr dojednat neschopenku jestli mas strach, treba jen se ho na to zeptat, ono i psychicky narocna prace je nebezpecna 😉 drzim palce

medulinek
30. lis 2016

@biedronka10 proc schyzo zachvat,pisu jen svuj nazor a s nikym se nehadam. Pokud se paní cítí na neschopenku a má pocit,že ji pomůže a doktor bude ochotny ji napsat,coz taky neni vzdy,tak at na ni je půroboha.

kvetinkabaru
autor
30. lis 2016

@biedronka10 tak jsem nekde chytila strevni chripku v noci se mi to spustilo celou noc jsem stravila litanim na zachod a zvracenim a bohuzel jsem zacala krvacet a budou me hospytalizovat takze to asi dobre nebude 😔

biedronka10
30. lis 2016

😲co? Tak to snad ne. Drz se, dej pak vedet. Snad to dopadne dobre. Ted si me teda rozhodila

kvetinkabaru
autor
30. lis 2016

Byla to smula 😔 Byla jsem na ultrazvuku vacek tam zatim porad je ... je stejny jako pred dvema dny kdyz jsem byla na kontrole tak me nakonec nechala doma napsala ascorutin na krvaceni a pry se uvidi tak musim zase cekat

biedronka10
30. lis 2016

@kvetinkabaru tak nadeje je, hlavne lezet a klid, vubec nic nedelat. Kdy jdes na kontrolu?

kvetinkabaru
autor
30. lis 2016

@biedronka10 pokud to bude krvacet vic tak hned pokud nebude tak az za 14 dni

biedronka10
30. lis 2016

@kvetinkabaru tak to drzim palce, hlavne lez a odpocivej. Drzim palce

luj89
30. lis 2016

@biedronka10 Tak já teda osobně neznám ženskou, která by měla riz. těhotenství jen kvůli předchozímu potratu. To by musela být na rizikovým pomalu každá, pro jistotu - často dojde k potratu aniž bychom o tom věděly. Někteří lékaři až moc ochotně a rádi píší neschopenky, jiní je zase nechtějí dávat skoro vůbec.
@kvetinkabaru Jak já nesnáším ty výpočty podle poslední MS. Zajímavý, že se všichni ptají na datum PM, ale už nikdo se neptá na délky cyklu nebo kdy byla ovulace. Když jsem sestře řekla datum + délku cyklu 45 dní, řekla, že pro ní je důležitý ten datum, že tam prostě musí něco napsat. Naštěstí můj gynekolog je rozumný, takže všude za datum připisuje ten latinský název pro dlouhý cyklus (oligomenorhaea nebo tak nějak 😀). Nehledě na to, že i každý miminko jinak roste...
Každopádně podle ovulace bys dnes měla být cca 6+3 a v ukončeném 6. týdnu bývá embryo velké zhruba kolem 5 mm a lékař by se asi měl vrátit zpět do školy, protože ve 4. týdnu by snad ještě ani nic vidět na UTZ nebylo a i na konci 5tt má mimi 2 mm.

danda811
2. pro 2016

Já to mám s těmi týdny podobné, podle ms bych měla být 7.tt, podle uzt jsem dnes 5+3tt. Poslední ms byla 14.10. a lehce pozitivní test mi vyšel až 17.11., čárka poté sílila skoro denně. Na další utz jdu 19.12., tedy 3 týdny od posledního, kdy by mi měl Mudr. potvrdit srdíčko...takže podle poslední ms se to opravdu těžko počítá, k oplodnění může dojít opravdu kdykoli ( u mě to zatím vypadá na týden před ms).

kvetinkabaru
autor
2. pro 2016

Holky tak ja uz druhy den krvacim ... vcera jen stara tmava krev dnes uz cerstva s kousky a krvaceni je silnejsi a zacinaji me bolet vajecniky jako pri Ms myslim ze mame asi smulu... jeste k tomu je patek vecer budu muset vydrzet do pondeli

biedronka10
2. pro 2016

@kvetinkabaru a co pohotovost? Radsi bych necekala, jeste nevis..

medulinek
2. pro 2016

@kvetinkabaru vypadá to,že jo,můžu ti jen přát,aby to proběhlo v klidu. Kdyby jsi krvácela nějak hodně moc,byly silné bolesti,na které nezabere ibalgin nebo přišla teplota,nečekej do pondělka a upaluj na pohotovost,kdyby bylo potřeba čistění. Je mi to líto.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru