Podle čeho určí Dr. stáří těhu? Nevím datum poslední MS

anniesfibis
26. dub 2015

Ahoj...podle ceho urci dr. stari tehu, kdyz nevim datum posledni ms a i kdyby, stejne mam obvykle ovu o par dnu pozdeji. Podle mereni asi taky ne, kdyz tu ctu, ze kazda ma treba i ve strjny den uplne jinou delku embrya. Zitra jdu poprve do poradny, tak jsem zvedava. 😀 st na sonu mel 1,7 cm..meril mi to dr z rtg, ne gyndar ...

hildegarda_terez
26. dub 2015

Mě určila dr staří těhu právě podle velikosti mimča na ultrazvuku. Kamarádka , taky doktorka, říkala, že to v té počáteční fázi je nejpřesnější možný určení, protože tam ještě v podstatě nejsou moc možný velikostní rozdíly - to až později. V průkazce mám teda TP podle MS i podle UTZ a Dr. se řídí tím, UTZ. Ale asi záleží i jak citlivej má ultrazvuk.

devonrex
26. dub 2015

Presne tak, podľa veľkosti embrya sa určí vek s veľkou presnosťou. Mne v 12.tyzdni veľmi správne posunuli termín pôrodu o dva dni dopredu ako vychádza podľa PM a je to tak lebo ja mám len 25 dňový cyklus a aj fakticky viem, kedy sa zadarilo.
V počiatočnom štádiu sú všetky embryá rovnaké.

alubif
26. dub 2015

Podle orvortimestrálního screeningu, na první prohlídce odhadne stáří na plus minus jeden týden a na 1. Screening se jde po 12 týdnu.

bajana
26. dub 2015

@anniesfibis na prvom screeningu koncom prvého trimestra. Ten údaj je presnejší než podľa MS a podľa neho sa určuje aj TP.

anniesfibis
autor
26. dub 2015

Jj ale co jsem se ptala holek na rozmery, tak kazda ma uplne jiny a pritom strjny tyden...a to dost jine.

bajana
26. dub 2015

@anniesfibis to je dost zvlastne....na UTZ zmeria plod a hned tam ukazuje akemu tyzdnu tehotenstva velkost plodu zodpoveda...rozdiely vo velkosti vznikaju neskor az v druhej polovici tehotenstva

devonrex
26. dub 2015

@anniesfibis veď o to práve ide, podľa dátumu poslednej menštruácie sú v rovnakom týždni ale každá z nich má ovuláciu inokedy a teda k oplodneniu došlo v iných dňoch a teda aj embryá sú rozne staré a teda aj rôzne veľké.

anniesfibis
autor
27. dub 2015

Tak dnes mam ze sona 7w5d a v tehu prukazce 8+1....fakt nechapu😀 ...a vel. 1,4 vaginalnim utz.

bajana
27. dub 2015

@anniesfibis rozdiel medzi veľkosťou plodu podľa MS a podľa UTZ sú len 3 dni, pravdepodobne si teda mala ovuláciu na 17DC a nie na 14DC, inak by sa oba údaje zhodovali....na prvom veľkom screeningu ti upresnia TP podľa veľkosti plodu a to bude termín, ktorým sa budú v závere tehotenstva riadiť

bajana
27. dub 2015

@anniesfibis aha, ale teraz mi došlo, že termín MS nepoznáš...tak potom nechápem, odkiaľ je ten údaj v preukaze...iba ak by merali viackrát a ty mas foto ktorým sa lekár nakoniec neriadil...aj mne vždy premeriavali viackrát, milimetrová chyba robí v tomto štádiu veľké rozdiely...každopádne je to jedno, hlavne že srdiečko bije 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru