Ahojky jdu s takovým Vym dotazem ve čtvrtek jdu na fondu měli by se objevit srdíčko měla bych být 7:0 podle poslední menstruace ......minulé srdíčko nebylo (6+0) a doktor že teď už by být měli když ne bude řešit a pořád říkal že je plod malý, mně to nedalo a koukala sem do kalendáře.....poslední menstruace 23.5 .....ale ovulaci mivam tak 13-15 den a 13 den byl sex ( čili 4.6) no ale v tom případě by mi vycházelo ze sem( ve čtvrtek budu) 5+4 a to srdíčko nutné vidět být nemusí prý koncem 6 a začátek 7 týdne by se měli objevit.......normálně si sex nepíšu ale tady sem si dala poznámku. Ve čtvrtek bych se na to chtěla zeptat doktora .......je to možné že to je prostě posunuté? Nebo je to blbost? Tak ono ve vývoji jestli 7+0 nebo 5+4 je celkem rozdíl že?..........spíš mám trochu obavu že mi řekne že je to hloupost .....máte některá zkušenost?
Jak se píše výše, těhotenství začíná dnem poslední menstruace, ačkoli fakticky ještě žena těhotná není. Neboj, bude to v pořádku 😊
@helena1033 těhotenství se vždy počítá od prvního dne poslední ms
Mám poslední MS taky 23.5 a na gyndu jdu až 22.7, že prý dřív stejně nemusí být nic vidět. Takže já bych zatím byla v klidu a počkala. Aplikace mi to počítá jako 6+5.
To vím že ano ale posledně mi řekl že teď už musí být vidět srdíčko jinak to budeme řešit ( neřekl jak) ale tady se píše spousta maminek některé viděly srdíčko v 5tydnu některé v 8 tak podle čeho to určují, některým dokonce řekl doktor že musí na kyretáž a když počkaly srdíčko se objevilo jak tedy může doktor tvrdit že na konci 6 nebo 7 týdne musí být srdíčko kdyz to má každá žena jinak? To mě trochu znervózňuje......ve čtvrtek uvidím ....ale je to zmatené, já věřím že to bude v pořád prý zatím není důvod k obávám ......ale
@katgatoo mně appka taky počítá 6+5 😊 jenže já mezitím krvácela a byla na pohotovostí , tak trošku stresuju 😉 ale prý už dobré, tak snad
Ano, oficiální počty doktoru se řídí poslední ms, páč málokterá žena ví, kdy měla ovulaci. Ale fakticky a opravdově je těhotenství logicky vždy o týden až dva mladší, právě proto, že ovulace je později, než první den ms 🙂 buďte v klidu, máte času dost, vše bude, jak má být, nelze nic ovlivnit 🙂držím palce, ať je srdíčko vidět ve správný čas ❤️
@helena1033 pokud přesně víte kdy byla ovulace tak bych rozhodně nedělala ukvapené záběry a klidně bych ještě počkala pokud by se lékaři něco nezdálo. Počítání délky těhotensví podle MS je celkem zavádějící protože má spousta žen posunutou ovulaci a pak je těhotensví mladší než podle MS. Je lepší chodit na první kontrolu až tak v 8 nebo 9tt, to už je jasné jak na tom je a předejde se takovým nervům. Je to i můj případ. Já jsem musela jít na první kontrolu dříve protože mám Leidenskou mutaci a musím si od začátku těhu píchat léky na řešení krve. Podle MS jsem byla 6+3 tt ale vím přesně že byla ovulace až 17 den cyklu, tak že reálně jsem byla 5+5tt. Na ultrazvuku byl pouze gestační a žloutkový váček což je na 6+3 málo ale na 5+5tt úplně normální nález. Naštěsti mám dobrého dr který nedělá ukvapené závěry a objednal mě za 3 týdny s tím že bude už vše jasné
Tak že klidně počkejte a uvidíte.
Já měla poslední ms 3.6, dnes jsem byla u lékaře po 10dni vynechání,jelikož jsem začala lehce špinit. Jen mi řekla,že těhotná jsem,ale nic víc ani ktery tyden by odpovídal,byl to záskok. Podle aplikace jsem si zjistila,že bych měla být 5+2. Mám přijít zase za týden,už tam bude naštěstí ten můj pán doktor. Tak snad už tam něco bude 😊
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Těhotenství se pocita od posledni ms a nikoliv od ovulace.