Počítá se to od poslední MS nebo podle velikosti plodu?

zindra
28. dub 2016

Pocita se to odposledni menstruace a nebo podle velikosti plodu?

zindra
autor
28. dub 2016

Délka těhotenství

andelka
28. dub 2016

Obojí. Zpočátku podle poslední MS,později se to upřesňuje podle velikosti plodu. Obecně nejpřesnější je asi TP podle NT screeningu ve 13-14 tt.

zindra
autor
28. dub 2016

Diky😊

bajana
29. dub 2016

K velkosti plodu sa pripocita 14 dni, takze akoby od MS, nie od realneho pocatia.

zindra
autor
2. kvě 2016

Holky prosím vás každý mi trdi něco jinýho.poslední mesicky jsem mela 26.2. Tak jak to je počítá se tam těch 14 dni od mesicku nebo jak.Jsem z toh už janek.Minuly týden v úterý mi řekli na ultrazvuku ze jsem v 9+0 a někdo mi tvrdí ze jsem v sedmem pomozte mi to pochopit

andreaandrejka
2. kvě 2016

Po 1. screeningu se to počítá dle CRL, tzn. podle velikosti plodu.

andreaandrejka
2. kvě 2016

@zindra Pokud jsi měla poslední MS 26.2 tak ted ti probíhá 9tt. Pokud to bereme podle poslední MS. Podle UZ to může být samozřejmě jinak.

andelka
2. kvě 2016

@zindra v sedmém jsi od početí,ale v devátém od poslední MS,a podle toho se počítá délka těhotenství, od MS.

zindra
autor
3. kvě 2016

Ahojky holky moje zadam zase o radu.Přesně před týdnem jsem byla na ultrazvuku tam mu řekli ze jsem 9+0.Dneska jsem bla na krvi a vydali mi tehotenskou kartu a tam mi napsali ze jsem 9+4.Nemelo tam byt 10+0?když přesně před týdnem jsem mela 9+0?

andelka
3. kvě 2016

@zindra nikdy to není presne, utz má přesnost snad +-5 dní. Stejně jako později váhový odhad není přesný ale snad +-300 g. Z pár dní si nic nedělej.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru