Pocit na omdlení v těhu. Měla jste některá podobně?

2190
11. říj 2023

Ahoj holky, jsem v 7tt. Dnes jsem byla ráno venku poté jsem byla v obchodě a tam se mi udělalo tak neuvěřitelně špatně že jsem si musela koupit colu šla jsem rychle ven cola moc nepomohla, polil mě studenej pot, pocit na omdlení úplně šílenej hlava se mi točila, měla to tak nějaká taky ráno jsem vůbec nejedla nechtěla jsem to riskovat, ale tyjo ještě teď si to představím a je mi zle možná vydýchaný vzduch?

te_reza
11. říj 2023

Nebo nízký tlak

zelenaesmolda
11. říj 2023

@te_reza
presne.na omdleni mi je nekdy a to nejsem tehotna.

2190
autor
11. říj 2023

@te_reza je to možný, po chvilce co jsem si šla sednout na lavičku do parku to už přešlo, ale když to na mě přišlo venku to bylo fakt hrozný, přišlo to hned po tom co se mi v obchodě udělalo špatně z jídla. Zkusila jsem trochu tý coly, udělalo se mi líp, pak jsem šla zvracet i tu colu a pak už nějak došla domů no, ufff venku už to nechci nikdy zažít

cilkat
11. říj 2023

Mohl to být nízký tlak, ale mohlo to být i propad hladiny cukru v krvi (je ti blbě - nejíš). Obecně: když je to tlakem, pomáhá jít okamžitě do snížené polohy (dřepnout/sednout) klidně na místě, kde jsi. Bez ohledu na to, jak ti to přijde blbý, vždycky je lepší si řízeně sednout uprotřed obchoďáku, než s sebou neřízeně říznout do regálu. ... snad jedinou vyjímkou je přechod silnice, kdy je otázka, jestli je bezpečnější si sednout uprostřed silnice, nebo sebou praštit o obrubník).
Pokud by to bylo cukrem, je prevencí pravidelně jíst (aspoň něco jíst, já vím, ež to moc nejde) a při akutním stavu do sebe hodit cukr (Ta Cola je ideální ... ale pak se co nejdřív nějak trochu rozumně najíst. Pokud u sebe nemůžeš nosit půllitrovku Coly, tak tubu hroznového cukru, no.)
Jinak holt jsi těhotná a chce to se hlídat, no. Ty hormony rozhazují hodně věcí a tělo občas reaguje nečekaně. Doporučuju nikde necourat bez mobilu, vlastně ideálně s těhotenským průkazem (až ho budeš mít), protože člověk s sebou fakt může "bezdůvodně" seknout. A nestyď se říkat si o pomoc (místo k sezení, nechat se dovést na lavičku ...)
Drž se.

2190
autor
11. říj 2023

@cilkat ta cola mi pomohla aspoň jsem teda měla do vyzvracet a pak už mi nebylo nevolno, pocit na omdlení přestat chvilku po tom co jsem seděla, mobil u sebe mám vždy samozřejmě, myslím že to bylo z toho obchodu protože tam se mi udělalo fakt zle, a pak přišly ty mdloby a studenej pot, prostě jsem přecenila svoje síly, holt do obchodu už jen přítel nezvládám ani do samošky moje jediná aktivita je procházka se starší dcerkou do školky a že školky víc teď opravdu nezvládnu a i to je pro mě někdy nadlidský úkol

krisstina93
11. říj 2023

Nízký tlak, málo cukru, já takové stavy měla cele těhotenství, několikrát sem i opravdu omdlela, zrovna v krámu ve frontě, jak tam bylo hodně lidi, hnusny vzduch, dlouho sem stala, tak to se mnou svihlo. Pak sem se nákupům vyhýbala a bez muze do krámu radši nelezla :D

elfka21
11. říj 2023

@2190 na omdlení mi bylo několikrát. Už mi i hučelo v uších a stmívalo se. Měla jsem nízký tlak. Vždycky jsem si raději sedla, abych nespadla

2190
autor
11. říj 2023

@krisstina93 já nemůžu ani s přítelem do obchodu už mě je tak špatně a ten vzduch vydychanej to je neskutečný, jenom doma nejlíp u záchodu tam se cítím tak jakoby bezpečně 😂

daasqua
11. říj 2023

Já jsem málem omdlela taky nějak v podobném týdnu, šla jsem na krev, takže nalačno, a asi nedostatek cukru. Zrovna mi přijížděl autobus, takže jsem poslepu praskla vedle dveří, protože jsem je prostě neviděla 😀 Nahmatala jsem vevnitř místo na sezení, hlavu dolů a přešlo to. Lidi udivené výkřiky, nepomohl nikdo. Už se mi to za život párkrát stalo, takže vím, že mi stačí dát hlavu dolů, aby se mi prokrvila.

2190
autor
11. říj 2023

@daasqua je hrozný, že se lidi ani nezeptají, člověk sebou sekne a lidi ho div nepřekročí, no po téhle zkušenosti už sama dálky rozhodně chodit nehodlám

2190
autor
11. říj 2023

@2190 já jsem teda ráda že jsem nebyla se starší dcerou jsou jí jen 3 a půl a myslím že by se vyděsila takže utěšovat ještě jí by mě asi opravdu jeblo

daasqua
11. říj 2023

@2190 Kamarádka takhle omdlela ráno cestou na střední na konci eskalátorů z metra (těch menších nahoru do jednoho parku). Lidi si prý mysleli, že je sfetovana, nikdo ji nepomohl, bouchaly do ní schody, byla celá odřená. Víc pak byla vypsychlá, že ji nepomohli než ze samotného omdlení. Někdy je to děs :-/
S bříškem už ke mně byli lidi pozorní a hned se zvedali v MHD, takže to bylo v pohodě. I když s druhým těhotenstvím to bylo taky vtipné, měla jsem v 20tt kontrolu, těsné tričko a mladík pustil sednout vedle slečnu, která byla "jen při těle", těhotná rozhodně nebyla 😀 Asi jsem měla "jen velký oběd" 😀 Ale to chápu, že je těžké rozeznat, když jsem měla pak zimní kabát, nepouštěl mě nikdo ani v 9m, to prostě není vidět.

krisstina93
11. říj 2023

@daasqua mě ani ta hlava dolu nepomůže, já si třeba v krámu klekla na zem, hlavu mezi kolena, když sem cítila ze dobry, tak sem pomalu vstala a jak sem stala, tak černo před očima a šla sem k zemi, už sem si znova sednout nestihla.
Já se vždy bala abych sebou nesekla, když sem venku s detma, v krámu ještě člověku pomůžou, prodavačka mi zavolala záchranku, ale seknout sebou když vedu batole někde u rušné ulice, tak ho téměř jistě něco přejede, než někdo zareaguje, to byla moje noční můra :D taky sem skoro 3 leteho radši jenom vozila v kočárku, byl pripoutany, kdybych sebou pleskla, tak by se z toho hned nevysoukal.
Ono člověk ani nemusi jít žádnou dálku, já sebou sekla tak 100m od baráku, stačilo ze sem vybehla ráno na rychlo a nedala sem si predtim kafe a něco sladkého.

mama_mila
11. říj 2023

Trpěla jsem na to v obou těhotenství, v prvním to bylo šílené, nemohla jsem ani do obchodu, během 5 minut mi bylo zle, byla jsem celá zpocená, motala se mi hlava a podlamovaly nohy. Ve druhém se mi to taky stávalo, ne tak moc, ale radši jsem starší dceru vozila v kočárku, dokud to šlo a později s ní chodil ven radši manžel nebo jsme chodili spolu. Bydlíme ve třetím patře bez výtahu a jen sejít nebo vyjít schody byla fuška, natož běhat venku za dvouletou, měla jsem strach, do silnice vybíhala moc ráda.

luciere
12. říj 2023

@2190 ja to tak mám, když se nenajím tak mi je mdlo a začnou se mi i třepat ruce. Asi ta nízká hladina cukru. Dneska jsem12+1 tak přemýšlím jestli to někdy přejde

nikyliz
5. lis 2023

@2190 nos s sebou hroznovy cukr.

veru181
5. lis 2023

Z počátku prvního těhotenství jsem jednou i omdlela.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru