Ahoj, setkaly jste se někdy s tím, aby měl plod na krku dvě cysty? A jestli ano, jak to dopadlo? Moc díky za info, dost se o mimíska bojím
@vovinka u nás byly na screenu v druhem trimestru cysty v hlavě.. šli jsme na nej za měsíc znovu a naštěstí se ztratily …
@janule0123 doufám, ze u nás taky zmizí.. o cystach na hlavičce čtu často, ale o těch na krku vůbec .. a můj doktor mě teda poradně vyděsil :(
@vovinka zjistila bych další názory… případně kde s tím mají víc zkušenosti … na screenu primo říkali co ? Pokud to není úplně častý; tak s tím nemusí mít tolik zkušenosti … me celkem poděsili tehdy, jsem to ořvala (jsou normální , ale na tom druhým screenu už by se objevit neměly a meli by byt pryč …)
@janule0123 na screeningu je prave vůbec neřešily, jen ne zapsaly a ze pohoda.. to až můj doktor to vidí tak drasticky.. pak jsem šla ještě k jedné doktorce a ty cysty zase vůbec nevadily.. vše bylo v 13.tydnu, v pondělí mám kontrolu v 16., tak se modlím ať uz tam nejsou..taky jsem to obrecela a jak!
@vovinka no bohužel to mělo trochu dramatický průběh... malinká z těch cyst dostala velký zánět a pak se při operaci zjistilo, že jedna ta cysta nějak "uškrtila" jeden z vaječníků, takže jí ho museli vzít. Ale určitě to nemusí být vždy tak dramatické. Původní plán byl, že proběhne malá laparoskopická operace. Držím pěsti 🍀✊️
@vovinka zeptala bych se těch na screeningu … třeba se taky ztratí, jen tam vydržela dyl.. na screeningu říkala, ze se ještě ztratit muže, ale ze nemusí .. a ze spousta lidi s tím žije ani neví.. protože ještě nedávno se to neřešilo/nevidělo, takže by ji sledovali … samozřejmě bude něco jinyho cysta v hlavě a jinde … takže nevím nejsem doktor… ale tak dramaticky jak ti to popsal tvůj lékař to byt nemusí.. pokud na screening. To zatím jako velký problém neviděli… říkala me ještě na tom screeningu ze je ještě dost velká šance ze to tam za měsíc nebude … ikdyz už to teda mělo byt dávno pryč .. ptala jsem se mého gynekologa jestli s tím ma zkušenost a jestli se to spis ztratí nebo zůstane a ten hodil takovou diplomatickou odpověď … ze spis vyzněla negativně
@janule0123 diky moc za info.. budu doufat ze to bude lepší v pondělí 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Asi je cysta a cysta, ale kamaradky syn mel neco na krku za uchem- v tehotenstvi ji lekari nebyli schopni nic moc rict a byla i varianta, ze se to bude muset resit hned po porodu. Nakonec se to casem samo vstrebalo.