Plod je menší, než by měl být. Řešil někdo podobně?

terezmal
3. pro 2024

Dobrý den,

mám trable, 19.11. jsem byla na gynekologii, kde mi paní doktorka řekla, že jsem na začátku 5. týdne a plod má 1,5mm, dnes 3.12. jsem byla na druhé kontrole, kde mi řekla, že to nevypadá dobře, že má plod být v 7. týdnu, ale že je velikostně v 6.tydnu a má 3,5mm a že to nejspíš nedopadne. Mám přijít za týden, kde mi vypíše žádanku do nemocnice. Ale říkám si, jestli se nemohla splést v týdnech, poslední menstruaci jsem totiž dostala o týden dřív než jsem měla a četla jsem ohledně toho plodu, že by mohla být jeho velikost zapříčiněna zpožděnou ovulací, doktorka to počítá od data prvního dne poslední menstruace, ale já to dostala o týden dřív, než jsem reálně měla, co když jsem to dostala dřív, ale ovulaci jsem měla normálně jako bych to dostala až o ten týden dýl, to by pak na ty týdny vycházelo. Je to možné? Možná plácám blbosti, ale neřešila jste některá něco podobného?

misha31
3. pro 2024

Pockala bych do 9 tydne, zda se objevi srdecni akce. U me bylo srdicko uz 6+1 (mozna drive, to byl prvni utz). Ovulaci jsi mohla mit klidne dele

gruyerre
3. pro 2024

@terezmal doktoři vždycky počítají s tím, že ovulace byla 14. den cyklu, což samozřejmě nevychází u každého. Já například otěhotněla asi 30. den cyklu a doktorka mi taky říkala, že to asi dopadne špatně, když embryo odpovídalo velikosti o 2 týdny menší, než mělo být podle propočtu. Jenže já jsem věděla, kdy byla ovulace, takže jsem byla celkem v klidu. Držím palce, ať to u tebe dopadne dobře.

elis16
3. pro 2024

@gruyerre měla jsem to docela podobe, naštěstí můj doktor mi věřil, když jsem mu řekla, že byl jen jeden styk po předešlé MS, takže mě nestrasil a čekalo se jak se to bude vyvyjet a vše dopadlo dobře.
Takže @terezmal určitě bych se ještě nevzdávála naděje. Tělo není stroj.

terezmal
autor
4. pro 2024

@gruyerre moc děkuji, jsem zvědavá, jak to dopadne, to čekání je teda úmorné.

terezmal
autor
4. pro 2024

@elis16 tak snad, dám vědět❤️

terezmal
autor
4. pro 2024

@misha31 ano, zkusím to s doktorkou probrat.

cilkat
4. pro 2024

CO má doktorka za přístrojové vybavení, že si je jistá touhle přesností? Moje zve na první kontrolu až na 8 tt s tím, že dřív stejně není nic vidět a nejednoznačné kontroly jsou zbytečný stres...
Jinak to, že plod je "jinak starý" podle ultrazvuku a podele MS je normální... pokud si drží rozdíl stáří, může to fakt být tím, že početí je jindy, že se posle kalendáře očekává.

terezmal
autor
4. pro 2024

@cilkat Máte pravdu, že mě pozvala na poprvé už 19.11., což bylo 10 dni po předpokládané menstruaci, což asi brzo je, naladila jsem se zatím na přišití prohlídku, jak říkáte, zbytečný stres, chci počkat, prsa mě stále bolí, ráno mám slabé nevolnosti. Od včera jsem se docela uklidnila, nechci se stresovat, aby to nakonec nebylo to, co plodu uškodí. Děkuju za váš názor ❤️

ladyhacek
4. pro 2024

Srdeční akce už byla? Já měla staršího skoro celé těhotenství o 10 dní mladšího. Narodil se v 38 týdnu a měl 2,7kg.
Drž palce.

terezmal
autor
4. pro 2024

@ladyhacek to mi neřekla, jedinou informaci, kterou jsem dostala je, že je menší, než by měl být. Pak jsem rychle odešla, zapomněla jsem se na spoustu věcí asi zeptat, příští kontrolu budu připravenější. Děkuju za napsání vaší zkušenosti.

terezmal
autor
6. pro 2024

@terezmal tak dávám malý upgrade, byla jsem dnes v nemocnici u jiného gynekologa, který mi naopak řekl, že tam nic nevidí, plod je polohou příliš u stěny a nelze změřit a zjistit srdeční akce, řekl ať přijdu za týden. Tak se mi to čekání prodloužilo, ale řekl správně, že budeme mít minimálně pocit, že jsme pro to udělali maximum, tak jsem napnutá, jak to dopadne, už jsem se smířila s tou špatnou variantou, ale jestli to dopadne dobře, tak snad vyletím radostí z kůže.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru