Nemate nekdo zkusenost, lze mit paragraf na hlidani 3,5leteho ditete, ktere kvuli vaznejsi alergii nevzali do skolky z duvodu moji hospitalizace plus nasledneho upoutani na luzko. Ja jsem na rodicaku, ale netrva mi pracovni pomer. Manzel dela na ZL a neplati si volitelne nemocenske pripojisteni - mam dojem, ze on by si paragraf vzit nemohl. Muze se to protahnout i na delsi dobu, proto se informuju.
@kaja2016 u dítěte do 10 let může žádat i babička, ale je tam podmínka žití ve společné domácnosti? "Na ošetřovné má nárok zaměstnanec, který nemůže pracovat, protože ošetřuje nemocného člena domácnosti. Nemusí jít nutně o potomka, nemusí to být ani přímí příbuzní. Ošetřovaný člen domácnosti ale musí prokazatelně žít ve společné domácnosti (to neplatí v případě ošetřování nebo péče o dítě mladší 10 let rodičem). " zdroj ČSSZ
@kaja2016 relevantnejsi zdroj neexistuje: https://www.cssz.cz/web/cz/osetrovne
Mysleno jako recnicka otazka. Nevim proc by stat mel urcovat, kdo ma pravo a nema sdilet peci o nasi domacnost....
@kaja2016 Protože žijí společně a pro všechno se počítají společně, co na tom nechápeš. Nejde o to, zda jsou příbuzní, ale o to, že spolu žijí. Na moje děti si může vzít ošetřovačku i moje kamarádka, protože spolu žijeme v jednom domě, naopak moje máma žije úplně jinde, takže ta na ni nárok nemá a nehraje roli, že kamarádka je "cizí" a máma je příbuzná, prostě babička s dětmi nežije, tudíž nemá nárok na to, aby ji stát platil jejich ošetřování.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kaja2016 musí s vámi babička žít ve společné domacnosti, jinak nárok na paragraf není.