Otec v 54 letech?

zanetdm
2. únor 2021

Ahoj holky
Neplánovaně jsem zjistila že jsem těhotná máme doma už dva kluky 8 a 5 let. Manželovi je 54 let. Na miminko se těší, ale nevím jestli to už na něho nebude moc. Já sama jsem s otcem nevyrůstala, odešel když jsem byla malá, tak si někdy říkám že lepší nějaký táta než žádný. Je mi jasné že v diskuzi to za mě nikdo nerozhodne, jen mě zajímá jestli třeba nemá někdo podobnou zkušenost.
Co myslíte vy?díky za rady.

te_reza
2. únor 2021

Upřímně bych do toho nešla, za mě má už první děti dost pozdě.

tensorflow
2. únor 2021

Pokud se na to citi a tesi, tak proc ne. Muj otec mel posledni dite taky v 55 a rozhodne nelituje, ackoli sestra je nerizena strela. Celkem ma vlastne 5 deti - 40,35,17,15 a 9.

barulina
2. únor 2021

U chlapu je to jinak. Pokud je vitalni, tesi se, nevidim duvod proc ne. I u mladeho chlapa se muze cokoliv stat.

irmamala
2. únor 2021

no nevím, nepřijde mi, že byste měli už odrostlé děti. Takový pětiletý musí dát sakra zabrat, tak jestli zvládá, proč ne? Přece se s ním nerozejdeš, nebo nepůjdeš na potrat, protože se ti zdá starej 🙂

liynks
2. únor 2021

Tak pokud s tím souhlasí on, tak do toho jdete. Stát se může kdykoliv cokoli komukoli. Taky říkám, ze lepší mít nějakého tátu než žádného.
Ps. Taky mám staršího manžela a doma prcka

zanetdm
autor
2. únor 2021

@liynks děkuji za pochopení jsme od.sebe 20let

zanetdm
autor
2. únor 2021

@tensorflow to máš tedy pravdu o sestře , jsem ráda za tvůj příspěvek o tvém otci 🙂. Jak to zvládá taťka s prckem?

chasing_rabbits
2. únor 2021

Proc ne 🙂 pokud se cítí dobře... je spousta starších tatínků 🙂

tynka9
2. únor 2021

Mám o 15 let mladšího bratra, narodil se, když taťkovi bylo 53. V té době relativně ok, teď taťka hodně dědkovatí, je mu 68 a úplně lehké to není, ale těch důvodu, proč to tak je, je víc... pokud se těší, pokud je povaha, že ty malé děti dává (i ty starší máte pořád dost malé), tak asi není co řešit

leniczka23
2. únor 2021

Pokud seš ty smířená s tím, že na to budeš převážně sama, že asi nebude mít úplně energii na to aby ti pomáhal po nocích a těší se, proc ne, je to jen a jen vase věc. Za mě je to hodně, dítě půjde do první třídy a jemu bude 60. Ale já to úplně hozený jinak, pro mě je už i ženská ve 40 stará na dítě.😊 Pohodové těhotenství přeji.

dandaa
2. únor 2021

Z pozice dítěte, které měl táta v 45 a teď mu je 76 a musím se o něj starat, bych do toho nešla. A to byl můj táta velmi aktivní člověk, ale jednoho dne přišel zlom a potřebuje péči ostatních. Taky na tohle koukám jinak.

tensorflow
2. únor 2021

@zanetdm On to zvladal celkem dobre, resp. nestezoval si. 🙂 Nicmene on je takovy "alternativni" - neji maso, nepije alkohol, nekouri, cvici jogu, takze i ted v 64 ma porad hodne energie a velmi dobrou kondici.

j.a.n.i
2. únor 2021

@zanetdm Asi takhle, plánovaně bych si s ním dítě v tomhle věku nepořizovala, ale na druhou stranu, když už se stalo, tak by to pro mě nebyl důvod k potratu.

klokanka31
2. únor 2021

@zanetdm Pokud se na mimi těší tak co by ne. Dědův kamarád měl dítě v 70 🙄

zanetdm
autor
2. únor 2021

@klokanka31 tak to už by na mě bylo moc 😁 ale aspoň vím že to není ještě tak pozdě 🤣

klokanka31
2. únor 2021

@zanetdm 😄

miskamed
2. únor 2021

@j.a.n.i přesně, důvod k potratu by to pro mě nebyl, obzvlášť, když se manžel těší 😊 znám spoustu třicátníků, kteří jsou v horší kondici než kdejaký aktivní padesátník 😉

kometkak
2. únor 2021

Určitě bych to tak pozdě nikdy neplánovala.. pro mě je 55 věk prarodiče. ale když to tak příroda zařídila.. Už je pozdě řešit, co s tím.. Pokud je dost aktivní na zplození, tak at se stará 🙂 Je jedno, jestli je tomu člověku 20 nebo 60.. Zabít vlastní ditě kvůli věku mi příjde velmi zcestné..

maaaadlaaaaa
2. únor 2021

@zanetdm Když se na to cítí a je natěšený a ty už jsi v tom, o čem přemýšlíš? Za mě by to asi nebyl důvod jít na interrupci. Hlavně kolikrát je chlap v 50 aktivnější než nějakej v 35, co přijde z práce, dá nohy nahoru a tím jeho den skončil. 🙂

mandala
2. únor 2021

@dandaa Jakože kdyby ti bylo o deset víc, tak by ti nevadilo se o něj starat ? Já si naopak myslím, že je fajn, že se má o něj kdo postarat, nemyslíš ?

te_reza
2. únor 2021

@mandala a nebude to tím, že má sama momentálně malé děti a málo času? A ty děti by byly za 10 let taky někde jinde?

Překvapuje mě, kolik lidí myslí "momentálně" a ne do budoucna.

ai30
2. únor 2021

Podle me by to byla fajn teoreticka otazka, kdyby ses rozhodovala, jestli mas otehotnet. Ty uz ale tehotna jsi a manzel mladsi uz nebude. Tak jestli nehces jit na potrat, tak se vyprdni na reseni kdo je jak stary a teste se na treti ;). Stary uz je no, ale to neznamena, ze detem do zivota nemuze nic dat.

ai30
2. únor 2021

@dandaa Tak on mel evidentne prvni dite v 46 a druhe v 49, takze tam uz je docela pozde bycha honit, myslim... Vzhledem k tomu, ze se teoreticky ta pece rozdeli mezi tri deti a mladou manzelku, nemyslim si, ze by to byl tak vyrazny argument pro potrat,

dandaa
2. únor 2021

@ai30 o potratu nic nepíšu a abi bych si nedovolila.

dandaa
2. únor 2021

@mandala bylo by to rozhodně přijatelnější, děti bych měla větší. Evidentně jsi se ještě o nikoho nestarala . Mým vrstevníkům jejich rodiče pomáhají, hlídají vnoučata a my se stáráme o starší rodiče. Kdo tohle nezažil tak nepochopí.

j.a.n.i
2. únor 2021

@dandaa No, ale tohle není jen o věku, můžeš mít rodiče po úraze a starat se o padesátníka a stejně tak může být rodič v 85 naprosto soběstačný.

dandaa
2. únor 2021

@j.a.n.i však, ano i tento případ máme v rodině, ale proč tomu jít naproti?

te_reza
2. únor 2021

@j.a.n.i to je coby kdyby, jasný že můžeš být ve 30-40 nepoužitelná, ale s tím stoupajícím věkem to je prostě jasnější. Jako když si padesatnik pořídí dítě, protože má momentálně kondici a je fresh neznamená, že to tak bude za deset let. A 60 a 40 je rozdíl.

j.a.n.i
2. únor 2021

@dandaa čemu jít naproti, myslíš, že když bude ten rozdíl menší, tak se tobě ve vyšším věku bude o tvé rodiče starat lépe?

j.a.n.i
2. únor 2021

@te_reza No, coby kdyby by to bylo, kdyby to plánovali, tohle dítě je už počaté, takže jako kvůli tomu, že je se stoupajícím věkem pravděpodobnější, že někdo bude potřebovat pomoc, tak kvůli tomu půjde relativně mladá žena na potřet?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru