Opět zamlklé těhotenství nebo špatné změření plodu?

apronka
27. srp 2023

Ahoj holky, pomoc! Zacinam silet. Minuly tyden ve čtvrtek jsem byla na prvnim ultrazvuku v Pronatalu a ten vyplyvl crl 6+0. Tento ctvrtek jsem mela byt tedy tim padem 7+0 a jiný lékař, jiný ultrazvuk (v nemocnici) řekl 6+2. Tak jsem z toho na palici, ze je neco špatně. Akce srdecni je, to je důležité. Jen mám strach, že se špatně vyvíjí a pripravuju se na nejhorsi (mam za sebou zamlkle tehotenstvi a nekolik let snazeni) :( máte někdo zkušenost ?
Dekuji! ❤️
Pozn. 14.8 hcg 2261, 24.8 33675

1pomnenka
27. srp 2023

To bude dobrý, neboj se. Obě těhotenství jsem byla poslána na vyšší pracoviště na utz, protože se jim zdálo, že je mimi mnohem menší, než by podle MS mělo být. Po narození obě děti 3500g. Vůbec se nestresuj, HCG pěkně roste.

misha31
27. srp 2023

@apronka podle meho HCG vzrostlo o neco mene, nez je bezne, ale to jeste nic neznamena, nekomu roste o neco pomaleji a pritom vse dobre dopadne.

daisy95
27. srp 2023

Ja sem ted 16tt a celou dobu pozadu o tyden.. vsechno je podle doktoru v poradku 🙂

apronka
autor
27. srp 2023

@misha31 hcg je za me v poradku, po hodnote 1200 roste pomaleji, uz se nezdvojnasobuje. Ale tak u zamlklého ani vzorne vzrustajici hcg nic neznamena no :(

hezz17
27. srp 2023

V tomhle tydnu je to milimetr sem, milimetr tam. Proc jsi mela dve kontroly tak brzy po sobe?

apronka
autor
27. srp 2023

@hezz17 asi kvuli zamlklemu bych rekla, taky jsem se divila, jenze pak jsem sla na ultrazvuk jine znacky a hlavne k jinemu lekari. Ten to zmeril asi nejak jinak a ja jsem ted na nervy, ze uz se opozduje ve vyvoji a pristi tyden mi reknou, ze uz ani neni srdicko :( ale snazim se verit. Porad si rikam, ze je to asi chyba doktora

apronka
autor
27. srp 2023

I kdyz porovnam ultrazvuky, tak vidim, ze rozdil tam je. Snad to je opravdu nejaky omyl 🙏

europa00
27. srp 2023

@apronka ahojky a tu brzkou kontrolu si vyžádal sám lékař ? To ze jsi předtim měla zamlkle nemi důvod mít kontrolu po týdnu max ze vy ns té první nebylo ještě srdíčko tak treva chtěl ze za ten týden už bude a srdíčko našel. Hele ano i doktor i ultrazvuk i měření hraje roli navíc nikde nebo dane ze tsm nemůže byt rozdíl týden.. zkus se nestresovst vim ze je to těžké Ake nezbývá než věřit ono kontrola nekontrola do 12 týdne je to nejisté vždy u každé ženy pak se Bojis ať překročil kritickou hranici 27 týdne ale vyhráno není víš ono o své dítě už se Psk Bojis cely život. Tak se zkus soustředit na malé výhry v 7 týdnu mate srdíčko a tak to přesně má byt teď bude další meta 9 a pak 12 týden… nqvix KdBy se něco melo
Dít i z největší pravděpodobnosti by jsi špinila, krvacela a i to někdy konci dobre. Musíš mimiškovi věřit některé embrya jsou pomalejší a dozenou to. Zatím to podstatně je ze mate srdíčko … držím palce aby ns další kontrole bylo vše v pořádku

sishina
27. srp 2023

@apronka nezbývá než čekat, čas ukáže.. Těžko říct, každý milimetr udělá své, ale rozrušení chápu.. 2 dny oproti týdnu by mě taky nenechaly chladnou.

Jsem po ZT a SP a bohužel vždy to začínalo tak, ze velikost neodpovídala (plod byl mladší). Aktuálně jsem ale v 8. měsíci a tam to bylo zase naopak, malý byl rychlejší a posouvali mi TP dopředu. Toť moje zkušenost.

Jediné co ti můžu poradit, pokud nervy jedou a vyvolávalo by ti to nadměrný stres, dojdi si na UTZ do nemocnice na ambulanci. Budeš mít další názor a hlavně by tě to mohlo uklidnit, nejhorší je nevědět.. Znám to..

Každopádně držím palce! ❤️

europa00
28. srp 2023

@apronka mě by spíše o zajímalo co he zo druhé vedle embrya ani to nevypadá na žloutkový Vacek ale jsko druhé embryo 😃 to by ti ale řekli ze. Spíše proč ti navrhli kontrolu po týdnu to není úplně běžné. Pamatuješ si jestli u toho prvního ultra už bylo srdce v 6 týdnu ? Pokud ne tsk možná z Toho důvodu. Jinak se Fajt chodí sz tak v 8-9 týdnu a někdo až ve 12 týdnu pokud žena nekrvaci tak se proste vyšetření a neustále ultrazvuky nedělají. Já jsem chodila často kvůli spineni tehdy jsem velekrál ze msm placentu u čípku tak z toho byly to nervy kszdy ultrazvuk na pohotovosti jsem se modlila a to jsem jen lehce spinila ( žádné krvácení ) xxxx potratu , mimodelozni , takže jsem musela ns ivf protože jsem neměla vejcovody už, kyretwzeni mi zjizvili dělohu a nedělali
Srusty plus infekce, Tqkze nás Benjamin byl opravdu vymodleny a cesta k němu velmi trnitá a bolestiva… takže té chápu.

apronka
autor
28. srp 2023

@europa00 Srdeční akce byla už ten 6+2. Zvláštní no... místo, aby mě ta kontrola uklidnila, tak mě spíš rozhodila. Nechápu jaký měla smysl když to byl navíc jiný lékař a jiná značka ultrazvuku.
Moc děkuji, tímhle se uklidňuji. Asi bych měla už nějaký potíže. Ve čtvrtek mám další kontrolu, tak jsem zvědavá co mi řekne. To už bude můj lékař zpět po dovolené.

apronka
autor
28. srp 2023

@sishina
Tak to jsem ráda, že mě tu někdo chápe 🙏
Moc děkuji za podporu ❤

sishina
28. srp 2023

@apronka tak zase fajn, že ve čtvrtek už budeš vědět víc. Asi je to běžná praxe, já při podezření na ZT taky chodila co týden. Lékařka mi řekla, že tím si uděláme nějaký přehled vývoje plodu a budeme moci připravit scénáře.

HCG mi totiž vyletelo až na 80tis a pak teprve začalo klesat. Ale srdíčko se nechtělo ani v 8tt ukázat, tak jsem právě byla odeslána na lepší UTZ do nemocnice, tam se ukázalo velmi slabě a pak utichlo, takže to bylo jasné.

Tedy u tebe ta brzká srdeční činnost je velmi důležitá 🙏🏻. Opravdu každý milimetr, každé natočení udělá své. Zkus ty tři dny věřit. Víš co se muže stát, jsi na to připravená, ale pozitivní myšlení je teď na místě.

apronka
autor
28. srp 2023

@sishina
Tak to je taky skvělý nápad. Já chodím průběžně na odběr hcg jako samoplátce, protože můj CAR kam docházím nějaká hladina hcg absolutně nezajímá a nikdy mi ho ani neodebírali. Takže aspoň tam vím, že to stoupá jak má ..i když už obě víme, že to nic neznamená vid 🙂 máš pravdu, musím věřit... a věřím ❤
Moc děkuji ❤

europa00
29. srp 2023

@apronka ahoj ty mas mimisks z umělého oplodneni ? Tím pádem přesně ví staří plodu. Oni neberou hcg před ultrazvukem ? Jsko potvrzení těhotenství ? Neno ze ti teď neodebiraji nárůst ? Hele ono zo není sz tak nic říkající až když se fakt posuzuje prosperita plodu hlídá se mimodelozni tehu atd … ty už mas hcg vysoké směrodatný je fakt ultrazvuk a zdali bije srdíčko. Já měla z krve u malejo hcg 2300 tusim ze se chodí na test z krve 16 dni po vkladu embrya to je nějaký 5-6 týden ? A pak za týden dvs ultrazvuk na potvrzení srdce ještě u nich a Psk předávají normwlne na gynekologii.

apronka
autor
29. srp 2023

@europa00 mame za sebou umele oplodneni a tri nezdarene transfery. Tohle se podařilo necekane spontanne 🙂

europa00
29. srp 2023

@apronka aha no držím palce ve čtvrtek budeš chytřejší 🙏🙏🙏

cassidyc
4. zář 2023

@apronka Jak jsi dopadla?

apronka
autor
5. zář 2023

@cassidyc
Dopadlo to naprosto v pořádku. Nejspíš to doktor změřil špatně (nebo to bylo jiným přístrojem). Týdny naprosto odpovídaly- tedy 8+0, takže embryo se vyvíjí jak má a rozhodně není pozadu 🙂

cassidyc
5. zář 2023

@apronka Tak to je paráda! Držím moc palce i dál.🍀 ❤️

apronka
autor
5. zář 2023

@cassidyc děkuji 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru