Ahoj holky! Potřebovala bych se s něčím svěřit a zeptat se, zda máte někdo stejnou zkušenost, nebo víte o někom. Jsem z toho nešťastná. Nedostala jsem menstruaci, poslední menstruaci jsem měla 22.10.2014. Protože mám měsíčky nepravidelné, nějak jsem to neřešila. Jenže včera a dneska jsem si udělala 4 těhotenské testy a všechny byly pozitivní a problém je v tom, že minulý týden mě chytlo slepé střevo a musela jsem jít na operaci. :( Píchli mi nurofen na utišení bolesti pak mě vzaly na ultrazvuk a po hodině na sál. Byla jsem v celkové narkóze, tam mi píchli nějaké anestetika. Po probrání mi dali kapačku s mesokainem ředěným ještě s čímsi, to si nepamatuji, ale začínalo to na ru. A na druhy den ještě jednu kapačku. Pak už jsem žádné léky nedostala a po 2 dnech šla domů, protože jsem neměla teploty nic. No a včera jsem si dělala ty testy a dneska jsou tam na každém 2 viditelné čárky a menstruace nikde. V úterý jdu na gyndu. Prosím, jestli máte zkušenosti napiště, jsem fakt nervozní, vím, že se vše dozvím u doktorky, ale i tak. Bojím se, že se maličkému něco stalo, nějak ho to narušilo. Počítala jsem si těhotenskou kalkulačku a vychazí to na cca 6tt nebo 7tt. Děkuju mockrát. :,(
Ahoj, uf..určitě nením, ale myslím že to bude dobrý. Spoustu nás to neví včas, pokud to není trvale, tak to jistě neublíží. Mě se to tentokrát trefilo do dovolený a byla tam super parta, někdy ve 2-3 tt jsme do sebe nalila za noc flašku tvrdýho. A to nekecám, já nepila 9 let, no od prvníhio tehu , max jedno pivko, třeba jednou za rok. A jednou super sešlost, já se po 9 letech nasosnu a pak zjistím, že jsem v tom. Určitě to bude dobrý 🙂
@tarra27 No já právě vím, že se operuje i v těhotenství, ale prý dávájí nějaké lehčí anestetikum co neškodí miminku. Tak mám právě strach z těch léků. No uvidím, snažím se nestresovat, ale je to těžké, když včera a dneska na mě vykoukly takov dvě ,,dálnice,, 🙂 ..
A vezmi si blby přirovnání, ale fetaci a kolikrat maji zdravé dítě a to to do sebe perou celou dobu...
Na začátku to je tak, ze když jenco blbe, tak mimi se pustí a zacnes krvácet jako při menstruaci a odejde.
@barbarkaaa No tak to já naštěstí teďka nepila, to bych stresovala ještě více. 🙂
@holcicka1995 já myslím, ze to bude dobrý... 😉 u naslezela holka po velké havarce a byla i na rentgenu na začátku, na cetecku...po operaci a dostala i opiáty a právě na tom ct přišly ze je těhotná.....nevěděla to.a mimi mela zdravé....
@tarra27 No to máš pravdu, někdo fetuje a pije a mají zdravé děti. No snad to bude dobrý, já mám spíš strach, že když se teda udrželo, aby nebylo nějaké pochroumané :( Ale to maluju čerta na zeď, vše se dozvím v úterý, už ať to je.
Mě říkala Dr., že pokud je to tak na začátku je to hop nebo trop, ale tělo si s tím poradí samo. Říkala mi, že by to odešlo, že pokud je poškození z léku nebo tak hned na počátku prostě se to neudrží - určitě to nahlas, ale nebála bych se. Budu držet pěsti
@tarra27 No tak to mě aspoň trošku uklidnilo. 🙂 Ale víš jak to je.
já byla na operaci slepáku (laparkou) a zž jsem byla těhu, tedy musela jsem být tak 2-3 týdny a bylo to v pohodě.
@akmitaf Děkuju
@glimmer Já měla právě taky být laparoskopem, ale měla jsem to už hodně zanícené tak mě dole řízli. Tak mám dírku v břiše a dole řízlé..
@holcicka1995 neboj se, ze začátku je to vše nebo nic, buď se mimi dál nevyvíjí nebo vše pokračuje v pořádku dál 😉, takže pokud se udrží (což učitě ano), tak bude zdravé.
Se mnou byla na chirurgii taky těhotná paní se slepákem a v pohodě.
Tak jo holky, děkuji za příspěvky, aspon jsem o trošku vic v klidu. Napíšu jak to dopadne v úterý. 🙂
@holcicka1995 určité nápis a neboj, bude to dobre....aco tatínek miminka, už to ví?
Já jsem byla na operaci v celkové narkoze 10.2. a 16.2. jsem objevila jasné dvě čárky. Volala jsem dost vyděšená svému dr. a ten mi říkal, že prvních 21 dní si těhotenství jede zcela po vlastní ose, že kdybych se opila, brala drogy, tak v tomto období to embryo neovlivní ve vývoji. A taky že je období buď a nebo. A ještě
povídal, že nejsem první ani poslední komu se to stalo, a že ty opravdu špatné narkozy se už dávno nepoužívají.
Buď klidná, miminko se tě drží, bude to dobré.... to naše má už pět týdnů 🙂
@holcicka1995 Pak napiš,ale bude to v poho. No já fakt nepiju a zrovna jednou po 9 letech se zadaří :D
Brala bych to s klidem - já na operaci sice nebyla, ale týden před zjištěním těhotenství jsem měla zablokovaný krk a problémy se spaním (což je pro mě, epileptičku, docela zásadní trabl), takže 4 dny jsem do sebe valila léky na uvolnění kosterního svalstva a jednu noc i se Stilnoxem, což jsou léky, které se s těhotenstvím naprosto neslučují....a výsledek - zatím všecko v cajku a doufám, že to dotáhneme do zdárného finiše - prcek se má v pupku čile k světu, všechny screeningy a jiná vyšetření negativní, takže bych se tím nenechala moc rozhodit 😎
@tarra27 Ano tatínek to ví a je moc rád 🙂
@sylvinka No právě já se bojím, aby zo nebylo třeba už starší než 3,4 týdny :/
@barbarkaaa to byla krásná ,,kocovinka,, že při takovém zjištění 🙂)
@holcicka1995 mě právě nebylo vůbec nic :D všichni měli stejně, jen já se nemotala , ani ráno mě blbě nebylo. Jsem se strašně divila při tom jak nepiju. Když jsem jinak přiležitostně dala třeba to jedno pivko, nebo skleničku vína (jednu) už jsem ji cejtila
@holcicka1995 podle m to platí az do 12 týdne.....nebo do 10.určité.....u nás se těhotenství řeší hodně, ale v UK a i jiných zemích, te nevezmou na kontrolu dřív než 15.týden.....dokud není taková ta jistota, ze mimi se udrží....
Takže bud v klidu....kdyby to bylo blbe,začala bys menstruovat,.....to se neboj 😉 a i tady MK je spousta holek které začaly krvácet a o mimi přišly....i 7.tt ....takže sezakliduj, zajdi k lékaři.... A uzivej si to a vůbec když se přítel raduje... 🙂
V prvním trimetru je to všechno nebo nic, buď se emryo udží bez uhony nebo to nedá nic mezi tím. Navíc v prvních tydnech není vytvořená placenta a emryo se živí ze žloutkového váčku. Neboj bude o dobré.
Platí pravidlo všechno nebo nic. Jsi na začátku těhotenství, tělo dokáže napravit způsobené škody, pokud nejsou příliš velké, pokud jsou, těhotenství se přestane vyvíjet a jde o zamlklé těhulení. Takže postižení se bát nemusíš a uvidíš jestli embrio roste.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@holcicka1995 když mas nepravidelnou MS mohla jsi otěhotnět i později než dva týdny po MS....
Já bych se zase tak nebála, zpočátku to je tak, ze mimi přežije a nebo ne...jsi krátce těhotná, zajdi na gynekologii at ti udělají ultrazvuk, vše jim řekni....oni si vyžádání zprávu popřípadě te pro ni pošlou nebo se s tebou domluví....
Ale přijde mi lepší ted než kdyby jsi to nevěděla a byla třeba ve 14.měs
A vim, ze se ženy někdy musí operovat i těhotné..někdy se nedá nic dělat.....
Neboj, bude to dobre,.....