Operace v těhotenství, máte zkušenost?

holcicka1995
6. pro 2014

Ahoj holky! Potřebovala bych se s něčím svěřit a zeptat se, zda máte někdo stejnou zkušenost, nebo víte o někom. Jsem z toho nešťastná. Nedostala jsem menstruaci, poslední menstruaci jsem měla 22.10.2014. Protože mám měsíčky nepravidelné, nějak jsem to neřešila. Jenže včera a dneska jsem si udělala 4 těhotenské testy a všechny byly pozitivní a problém je v tom, že minulý týden mě chytlo slepé střevo a musela jsem jít na operaci. :( Píchli mi nurofen na utišení bolesti pak mě vzaly na ultrazvuk a po hodině na sál. Byla jsem v celkové narkóze, tam mi píchli nějaké anestetika. Po probrání mi dali kapačku s mesokainem ředěným ještě s čímsi, to si nepamatuji, ale začínalo to na ru. A na druhy den ještě jednu kapačku. Pak už jsem žádné léky nedostala a po 2 dnech šla domů, protože jsem neměla teploty nic. No a včera jsem si dělala ty testy a dneska jsou tam na každém 2 viditelné čárky a menstruace nikde. V úterý jdu na gyndu. Prosím, jestli máte zkušenosti napiště, jsem fakt nervozní, vím, že se vše dozvím u doktorky, ale i tak. Bojím se, že se maličkému něco stalo, nějak ho to narušilo. Počítala jsem si těhotenskou kalkulačku a vychazí to na cca 6tt nebo 7tt. Děkuju mockrát. :,(

tarra27
6. pro 2014

@holcicka1995 když mas nepravidelnou MS mohla jsi otěhotnět i později než dva týdny po MS....

Já bych se zase tak nebála, zpočátku to je tak, ze mimi přežije a nebo ne...jsi krátce těhotná, zajdi na gynekologii at ti udělají ultrazvuk, vše jim řekni....oni si vyžádání zprávu popřípadě te pro ni pošlou nebo se s tebou domluví....

Ale přijde mi lepší ted než kdyby jsi to nevěděla a byla třeba ve 14.měs

A vim, ze se ženy někdy musí operovat i těhotné..někdy se nedá nic dělat.....

Neboj, bude to dobre,.....

barbarkaaa
6. pro 2014

Ahoj, uf..určitě nením, ale myslím že to bude dobrý. Spoustu nás to neví včas, pokud to není trvale, tak to jistě neublíží. Mě se to tentokrát trefilo do dovolený a byla tam super parta, někdy ve 2-3 tt jsme do sebe nalila za noc flašku tvrdýho. A to nekecám, já nepila 9 let, no od prvníhio tehu , max jedno pivko, třeba jednou za rok. A jednou super sešlost, já se po 9 letech nasosnu a pak zjistím, že jsem v tom. Určitě to bude dobrý 🙂

holcicka1995
autor
6. pro 2014

@tarra27 No já právě vím, že se operuje i v těhotenství, ale prý dávájí nějaké lehčí anestetikum co neškodí miminku. Tak mám právě strach z těch léků. No uvidím, snažím se nestresovat, ale je to těžké, když včera a dneska na mě vykoukly takov dvě ,,dálnice,, 🙂 ..

tarra27
6. pro 2014

A vezmi si blby přirovnání, ale fetaci a kolikrat maji zdravé dítě a to to do sebe perou celou dobu...

Na začátku to je tak, ze když jenco blbe, tak mimi se pustí a zacnes krvácet jako při menstruaci a odejde.

holcicka1995
autor
6. pro 2014

@barbarkaaa No tak to já naštěstí teďka nepila, to bych stresovala ještě více. 🙂

tarra27
6. pro 2014

@holcicka1995 já myslím, ze to bude dobrý... 😉 u naslezela holka po velké havarce a byla i na rentgenu na začátku, na cetecku...po operaci a dostala i opiáty a právě na tom ct přišly ze je těhotná.....nevěděla to.a mimi mela zdravé....

holcicka1995
autor
6. pro 2014

@tarra27 No to máš pravdu, někdo fetuje a pije a mají zdravé děti. No snad to bude dobrý, já mám spíš strach, že když se teda udrželo, aby nebylo nějaké pochroumané :( Ale to maluju čerta na zeď, vše se dozvím v úterý, už ať to je.

akmitaf
6. pro 2014

Mě říkala Dr., že pokud je to tak na začátku je to hop nebo trop, ale tělo si s tím poradí samo. Říkala mi, že by to odešlo, že pokud je poškození z léku nebo tak hned na počátku prostě se to neudrží - určitě to nahlas, ale nebála bych se. Budu držet pěsti

holcicka1995
autor
6. pro 2014

@tarra27 No tak to mě aspoň trošku uklidnilo. 🙂 Ale víš jak to je.

glimmer
6. pro 2014

já byla na operaci slepáku (laparkou) a zž jsem byla těhu, tedy musela jsem být tak 2-3 týdny a bylo to v pohodě.

holcicka1995
autor
6. pro 2014

@akmitaf Děkuju

holcicka1995
autor
6. pro 2014

@glimmer Já měla právě taky být laparoskopem, ale měla jsem to už hodně zanícené tak mě dole řízli. Tak mám dírku v břiše a dole řízlé..

nessik
6. pro 2014

@holcicka1995 neboj se, ze začátku je to vše nebo nic, buď se mimi dál nevyvíjí nebo vše pokračuje v pořádku dál 😉, takže pokud se udrží (což učitě ano), tak bude zdravé.

veruska007
6. pro 2014

Se mnou byla na chirurgii taky těhotná paní se slepákem a v pohodě.

holcicka1995
autor
6. pro 2014

Tak jo holky, děkuji za příspěvky, aspon jsem o trošku vic v klidu. Napíšu jak to dopadne v úterý. 🙂

tarra27
6. pro 2014

@holcicka1995 určité nápis a neboj, bude to dobre....aco tatínek miminka, už to ví?

sylvinka
6. pro 2014

Já jsem byla na operaci v celkové narkoze 10.2. a 16.2. jsem objevila jasné dvě čárky. Volala jsem dost vyděšená svému dr. a ten mi říkal, že prvních 21 dní si těhotenství jede zcela po vlastní ose, že kdybych se opila, brala drogy, tak v tomto období to embryo neovlivní ve vývoji. A taky že je období buď a nebo. A ještě
povídal, že nejsem první ani poslední komu se to stalo, a že ty opravdu špatné narkozy se už dávno nepoužívají.
Buď klidná, miminko se tě drží, bude to dobré.... to naše má už pět týdnů 🙂

barbarkaaa
6. pro 2014

@holcicka1995 Pak napiš,ale bude to v poho. No já fakt nepiju a zrovna jednou po 9 letech se zadaří :D

rousse
6. pro 2014

Brala bych to s klidem - já na operaci sice nebyla, ale týden před zjištěním těhotenství jsem měla zablokovaný krk a problémy se spaním (což je pro mě, epileptičku, docela zásadní trabl), takže 4 dny jsem do sebe valila léky na uvolnění kosterního svalstva a jednu noc i se Stilnoxem, což jsou léky, které se s těhotenstvím naprosto neslučují....a výsledek - zatím všecko v cajku a doufám, že to dotáhneme do zdárného finiše - prcek se má v pupku čile k světu, všechny screeningy a jiná vyšetření negativní, takže bych se tím nenechala moc rozhodit 😎

holcicka1995
autor
6. pro 2014

@tarra27 Ano tatínek to ví a je moc rád 🙂

holcicka1995
autor
6. pro 2014

@sylvinka No právě já se bojím, aby zo nebylo třeba už starší než 3,4 týdny :/

holcicka1995
autor
6. pro 2014

@barbarkaaa to byla krásná ,,kocovinka,, že při takovém zjištění 🙂)

barbarkaaa
6. pro 2014

@holcicka1995 mě právě nebylo vůbec nic :D všichni měli stejně, jen já se nemotala , ani ráno mě blbě nebylo. Jsem se strašně divila při tom jak nepiju. Když jsem jinak přiležitostně dala třeba to jedno pivko, nebo skleničku vína (jednu) už jsem ji cejtila

tarra27
7. pro 2014

@holcicka1995 podle m to platí az do 12 týdne.....nebo do 10.určité.....u nás se těhotenství řeší hodně, ale v UK a i jiných zemích, te nevezmou na kontrolu dřív než 15.týden.....dokud není taková ta jistota, ze mimi se udrží....

Takže bud v klidu....kdyby to bylo blbe,začala bys menstruovat,.....to se neboj 😉 a i tady MK je spousta holek které začaly krvácet a o mimi přišly....i 7.tt ....takže sezakliduj, zajdi k lékaři.... A uzivej si to a vůbec když se přítel raduje... 🙂

alubif
7. pro 2014

V prvním trimetru je to všechno nebo nic, buď se emryo udží bez uhony nebo to nedá nic mezi tím. Navíc v prvních tydnech není vytvořená placenta a emryo se živí ze žloutkového váčku. Neboj bude o dobré.

uztotakbude
7. pro 2014

Platí pravidlo všechno nebo nic. Jsi na začátku těhotenství, tělo dokáže napravit způsobené škody, pokud nejsou příliš velké, pokud jsou, těhotenství se přestane vyvíjet a jde o zamlklé těhulení. Takže postižení se bát nemusíš a uvidíš jestli embrio roste.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru