Zdravím,
jsem 8+4 a už mám nahoře skoro 2 kg. Od Nového roku jsem se chystala začít chodit cvičit, ale bohužel to trošku nevyšlo 😂 Že mi roste váha, mě zas až tak netrápí, říkám si, že po porodu to prostě shodím, ale spíš mě trápí to, že jsem taková "rozkydlá". Na podzim jsem posilovala s blogilates a některá videa byly jen na čtyřech - zrovna u cviků na zadek se jen zvedala noha nahoru a břicho v tom zapojené nebylo, cviky byly poměrně jednoduché. Na cvičení zvyklá nejsem, myslíte, že začít teď (samozřejmě pozvolna) posilovat tyto tři uvedené partie je rizikové? Ještě ke všemu nás čeká v 7. měsíci svatba, tak bych ty ruce chtěla do šatů trošku zpevnit 🙂 Taky mě začínají bolet záda - v září jsem si narazila kostrč a nevím jestli je to těhotenství, ale začíná mě při delším stání v práci pěkně bolet a od toho mi cvičení vždycky pomohlo.
Děkuji za odpovědi
Můžeš zkusit tehotenskou jogu nebo plavání, tím si neublížíš.
Cvicte jak to budete citit.telo si rekne.ja neposilovala na bricho ale jinak jsem cvicila lehce do 6.mesice.pak jsem sla na tehotenske cviceni ale je to celkem o nicem...spis pro pocit☺
A jde v těhotenství nějak posílit břicho?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pokud se zvedá noha, je v tom vždy zapojené břicho. Ted bych rozhodně nezačínala s novým cvičením. POsilovat paže není problém - sedíš, nohy pevně opřené o podložku a opřená záda- pažemi cokoliv - s malou zátěží - ramena, bicepsy, tricepsy.
Jinak - nejvíce si v těhu pomůžeš tím, že budeš chodit, chodit, plavat, chodit, plavat. Nebo stacionární kolo🙂))). To mi vydrželo do 6. měs.
Posilování sice vypadá, že je nevinné, ale zapojují se vždy i takové svalové skupiny, o kterých to netušíš.