Ahoj holky chci se zeptat kde a od kdy kste dly na neschopenku,co delate za praci krome sezeni v kanclu a v krame,ja uklizim ve fabrice mam cca 1000m2 a uvazuju o odchodu na neschooenku po prvni navsteve doktora tedy cca 6-7 tyden je tu hodne chemikalii,porad nekde litam cca 8 km dene.jak jste na tom vy?
S první dcerou jsem šla na neschopenku hned po zjištění těhotenství, dělala jsem stewardku ve vlaku, teď jsem dělala do konce 7. měsíce číšnici. Přes zimu nebylo tolik práce, tak se to dalo zvládnout.
Já šla vždy hned od druhého měsíce dělám ve zdravotnictví.
Já v 10 tt. Stala sem na miste 8 hodin a nezvládla sem stát. Udesne me bolel podbrisek při stani. A sedět me nenechali.
já jsem šla hned co jsem zjistila, že jsem těhotná. Dělala jsem ve fabrice těsnění do aut. Takže broušení a smrad z opalování gum bylo nereálné tam zůstat
Dělala jsem až do mateřské, jsem učitelka. Cítila jsem se dobře a neviděla jsem důvod jít dřív, i když jsem byla unavená jako pes. Čekám druhé, jsem na rodičáku. Kdybych byla opět ve školství, asi bych si rozmyslela, zda zůstat zas až do mateřské. Děti tam chodí neustále nemocné, protože rodiče nemají hlídání. Mamka už chytla v práci (taky školství) i černý kašel...V prvním těhotenství mi to tak nedocházelo, dneska radím nic neriskovat, nestojí to za to...
Dělala jsem ve fabrice a šla jsem na nemocenskou skoro hned potom, co mi doktorka těhotenství potvrdila. Za prvé bych nemohla dělat noční, ale to by mi snad vyšli vstříc, hlavně ale se tam dělá s látkou, se kterou bych jako těhotná neměla přijít do styku. Navíc mi kolísá tlak, takže ty dna dny, co jsem tam ještě byla jsem měla problém to ustát celých 8 hodin.
Jsem taky učitelka a šla jsem na rizikové po prvním screeningu cca v 13-14 týdnu a to už bylo tak tak...byla jsem fakt unavená, bylo mi zle, doma se mi vršilo nádobí, špína, prádlo protože jsem nebyla schopna vstát a jít něco dělat, v práci to šlo na mě hrozně vidět, že se necítím dobře, děti to také poznali 😒 ...záleží tedy jak se cítíš 🙂 jinak kolem mě samožřejmně nemocní, jak kolegové tak děti, takže to fakt nemělo cenu 😒
Dělám průvodčí ve vlaku a v prvním těhotenství jsem jezdila vlakem do konce pátého měsíce na plný úvazek, denní, noční, normálně turnus jako netěhotná, pak jsem měla vodu v koleni, tak jsem musela na týden na neschopenku, nemohla jsem chodit a potom odešla kolegyně na mateřskou čímž se uvolnilo "těhotenské" místo na přídělu služby, to byly ranní v kanceláři, takže leháro 🙂 Představa, že budu tvrdnout doma na neschopence ve mě vyvolávala mdlobné stavy 😀 Ve druhém těhotenství jsem jezdila do sedmého měsíce, ale jen na dohodu při rodičovské a ke konci jsem měla jen dvě směny za měsíc, což jsem považovala spíš za výlet než za práci 😀
Sla jsem na neschopenku v 16tt. Pracuji jako manazer pro tri provozy a denne jsem jezdila pres 300km.Navic hodne stresu a prace s lidma a neurcita pracovni doba-nikdo onemocnel a ja ho musela zastoupit, kdyz to nevzal nekdo ze zamestnancu. Kolikrat jsem byla takhle v praci i 16hod.denne. Chtela jsem zustat do materske, ale krvacela jsem a po tom, co jsem dostala silenou bronchitidu, mi bylo doporuceno jit na rizikove. Hodne mi to pomohlo musim rict. Jsem v klidu, bez stresu, ktereho bylo opravdu moc.
já šla v pátek do prace a v pondělí nastup k porodu 😁😁😁 ale mela jsem individualni pracovní dobu v kanclu...
Já dělala 15 hodinové směny vestoje jako baristka, byla jsem tam do konce 7. měsíce.
Zvaž jaké máš vedení. Měli by ti najít náhradní práci. Samozřejmě jak není domluva a chceš se tam po rd vrátit, asi ti nic jiného nezbude, než pn.
Já na konci 4 měsíce, od začátku těhotenství mě hrozně bolela záda v kříži, dělám v gastronomii. Teď už to bylo neúnosné, začaly mě bolet i po hodině, zezačátku třeba až po půl dne a doma jsem se nemohla ani postavit. Nemluvě o tom stresu.
Já náročnou práci nemám, převážně sedím u pc, jen mi pijou krev zákazníci, že mě občas psychicky blbě naladí, takže chci být co nejdýl to pujde, ted jsem 18tt. Nástup na MD mam v srpnu, ale chci si vybrat všechnu dovču před nástupem na MD a tak bych zustala v práci tak do konce června aspon a pak si užívala prázdnin. Spousta ženských jde na neschopenku i když jim nic není a nemají náročnou práci, přijde mi to jak z lenosti. Neumim si představit sedet doma a být závislá na vycházkách (ještě k tomu když se blíží krásný teplý dny). Mě bude stačit pak být doma 3roky 😀 Hlavne pokud dělás co děláš a máš pocit, že te to nejak ohrožuje nebo že ti to nedelá dobře, tak doma zůstaň 🙂
Ja 12tt,prace v laboratori s beznymi chemikaliemi, castecne prace ve vyrobe v automob. provozu, prace castecne u PC i ve stoje, tak pul na pul, obcas zvedani i 15 kg, hluk, chci zustat co nejdele, delam jen ranni a kdyz si potrebuju sednout kvuli bolestem, mam moznost, v praci to zatim nikdo nevi, oznamovat budu az po genetice....doma bych se asi zblaznila, kor kdyz zacina byt venku krasne...
@lobella také jsem byla doma když bylo krásně, ale dané vycházky které jsem měla mi bohatě stačili a byla jsem ráda, že mi gynekolog napsal týden přechodné bydliště na chalupě, takže jsem si týden užívala celodenního sluníčka na zahrádce 🙂
@bartakova_veronika u nas to neni tak kednoduche, trvale bydliste mam jinde nez bydlim a tam v soucasne dobe zase jen prespavame a jsme na jine adrese, kde rekonstruujem, neumim si predstavit byt porad doma sama v jednom pokoji, rodinu a pratele mame mimo a muzsky chodi kazdy den pozde vecer domu...
@lobella tak pořád by jste doma určitě sama nebyla .. vycházky se můžou dát 5 - 6 hodin .. teď si nejsem jistá ... a sama si můžete určit jak chcete dané vycházky ... já měla štěstí to, že manžel dělá ranní a odpolední ... bohužel když měl odpolední tak jsem mohla někam chodit jenom sama, ale zase když měl ranní tak jsme mohli chodit na zahrádku nebo někam se prostě projít ... a teď nevím jestli týden či 14 dní může přepsat přechodnou adresu ... tím že jsem byla v zahrádkářské kolonii tak mi tam těžko mohla přijít kontrola. Dovnitř by se nedostala a stejně by mi museli zavolat. Samozřejmě jsem to dodržovala a byla celé dny na zahradě a v určitých vycházkách se šla projít třeba po lese ... ale určitě bych raději trávila dny doma než mít riziko když děláte v laboratoři s běžnými chemikáliemi .... neuměla bych si představit stát 8 hodin v práci a brousit gumy a do toho je opalovat .. ty výpary z těch gum člověk čichá celý den ...
Skus se se zaměstnavatelem domluvit,aby ti vyšel vstříc a třeba ti dal dělat podle možnosti něco jiného.Případně zkrátil úvazek.Pokud by to neslo,tak prostě jdi na PN.Zdraví tvoje i babatka je na 1 místě.Já jsem pracovala v prodejní,takže sem hodně i seděla obsluhovala,ale kolegynky i zaměstnavatel byli zlatí a tolerantní.Takže jsem zustala normálně az v 7 mesici doma.😉
ještě mě napadá, že by vám buď měl dát náhradní práci a nebo správně na 100% nechat doma, protože danou činnost v těhotenství správně nemůžete vykonávat ... u mě to byl jiný případ, protože vím ze zkušeností, že by mě dali do skladu a nechali by mě tahat klidně těžké bedny a přes zimu mě nechat v těch mrazech tam .. takže jsem se raději hned rozhodla jít na PN a neřešila jsem nic ... zdraví pro mě a miminka bylo důležitější než zůstat v zaměstnání a mít více peněz ne na PN
@bartakova_veronika on je nekde v zákóníku práce i seznam zakázaných rizikových prací, jako co kókrétné těhotná nesmí dělat
Učím ve školce a kvůli chřipkové epidemii a velikým nevolnostem jsem šla v 7. Týdnu na neschopenku, ale uz je mi nějaký ten pátek dobře, chřipky už nejsou, takže jdem si nechala neschopenku ukončit a od pondělí jdu do práce, a doufám že do konce června vydržím a odvedu so děti do školy🙂 teď jsem 18.týden. těch 12 týdnů mi doma stačilo, a už se neuvěřitelně těšímza dětma🙂
Uvidime co my rekne doktor ,nic tezkeho nedelam netaham vse ojebavam😀 ale kdyz stiram nebo strikam ty sajrajty na wc tak to smrdi😀 chci vydrzet co nejdyl 🙂
Mně poslala doktorka na neschopenku v 5 měsíci, pracovala jsem jako pokojská + chystání snídaní pro hosty, o víkendech jsem vstávala o půl 4 a chodila na pátou do práce pěšky 4 km, hodně mi tvrdlo břicho.
Já nechápu proč chodite na neschopenky z důvodu nevhodné práce .
ja byla na neschopence od 7 do 10 tt zkdy jsem mela nejvetsi nevolnosti. Pak uz mi bylo blbe jen rano, tak se to dalo.
Na neschopenku jsem nesla,pracuji v zdravotnictví,o těhotenství věděl málokdo. Byla jsem dlouho bez bříška, stále v pohybu a bez přestávky. Nevím si představit, ze bych se doma flakala.A to bylo těhotenství po dlouhých letech, po IVF. Začátek byl horší, zlobil žaludek a únava. Ale vše jsem zvládla.
@lachtanice86 protože je to pro zaměstnavatele snazší..
Byla jsem na neschopence jeste před tím, než jsem zjistila, ze jsem těhotná, protože jsem si myslela, ze mám fakt hroznou chřipku, nakonec jsem na ni zůstala až do konce, strávila jsem nějaký čas na kapackach a poslední mesice jsem si moc užívala. Pracovala jsem v jiném městě vzdálene 2 hodiny od nas, tak potom už neprichazelo v úvahu každodenní dojíždění.
S těmi chemikáliemi bych to asi moc neriskovala :-/
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@if23 asi ani tak nezalezi na tom co kdo dela ale jak se citi ... Ja sla na neschopenku uz v 5tt ....