Ahoj,stalo se nektere,ze jste sla na ockovani a potom zjistila tehotenstvi? Ja byla podle vseho v 5.tydnu, kdyz jsem sla na 2.davku. Nevedela jsem to, jsem velmi proti ockovani tehotnych (a o to vic v 1.trimestru). Na tehotenstvi jsem prisla pozde,protoze jsem mela uz po prvni davce rozhozeny cyklus a tedy i ted jsem vse prikladala ockovani. Nestihla jsem tedy ani nektera pocatecni vysetreni a mam ted stres. Gynekolog se me ptal,kdy jsem sla na ockocani, tak mi rikal,ze to uz jsem byla tehotna. Nekomentoval to vic,ale ja vycitila,ze z toho zdaleka neni nadseny. Tak jsem se pak snazila neco dostat ze sestricky a ona rikala,ze pan doktor obecne nedoporucuje ockovat proti Covidu zeny v reprodukcnim veku a v tehotenstvi uz vubec ne. To je prodte tezky,clovek nevi,cemu ma verit. Ja verila vetsinovemu nazoru, ale cim dal tim vic pochybuju a jak se hromadi lekari,co jsou proti, tak me to dost desi. Vim,ze zo nejde vzit zpet,ale jak na to ted nemyslet?
Naopak, buď ráda, že jsi takhle zkraje stihla obě dávky, lepší než chytit covid v plné palbě na konci těhotenství.
Myslím že teď už je to stejně jedno, ve smyslu, že očkováni už máš, tehotna jsi, zvrátit to nemůžeš🙂 Negativním myšlením si muzes uškodit, takže už jen proto to chce myslet pozitivně. Ja verim, ze to žádný škodlivý ucinek na plod mít nebude. A ty musíš taky!😊
Já, byla jsem cca ve 3 týdnu když jsem byla na druhé dávce ,samozřejmě jsem to nevěděla. Gynekolog mi na to řekl, že mám být v klidu,prý je mnohem lepší být naockovana a věřit, že neskončim na přístrojích. Navíc prý může miminko pak mít i protilátky 😊
Nedoporučuje se to.
Ale nevěděla jsi to a teď už s tím nic neuděláš. Takže je zbytecne se tím stresovat. 🍀
@pajushka1 protilátky z očkováni miminko mít muže, ale prave až od toho cca 2. trimestru
Do toho 6 týdne, kdy, jak tu někdo nahoře psal, ještě není ani napojeno na tělo, si je z vakcíny nevytvoří 🙂
Rizikem pro ten začátek jsou prave ty vedlejší reakce - vysoké horečky atd což muže na začátku těhotenství způsobit spontánní přerušení. Ale ty zakladatelka evidentně neměla, takže myslím, že muže být v klidu.
Užívej se těhotenství a nestresuj se 🍀
Jsem na tom podobně na druhé dávce jsem byla ve 4 tt asi 3 dny před termínem MS. Dnes jsem byla na kontrole a ptala jsem se doktora prý to je v pohodě nemám to řešit, ale řekl na třetí dávku už nechoďte. Takže buď v klidu nejsi první ani poslední komu se to stalo. Já si říkala předtím to nevyšlo zpoždění jsem měla 5 dni tak teď z toho stejně nic nebude a ono se to povedlo. Teď už s tím stejně nic neuděláme takže buď v klid a užívej si těhotenství.
Anonym: Jsou lekari, co jsou jednoznacne pro, pak jsou zdrzenlivi a pak jsou takovi, co to nedoporucuji. Ale jejich pomer se s vyvijejici pandemii moc nemeni. Pokud mas FB, tak tam je skupina venujici se ockovani tehotnych a je tam spousta zen jako ty, (desitky, mozna i par stovek zen), ktere se ockovaly a uz byly tehotne prave v techto zacatcich jen to nevedely. Zadne strasidelne pribehy, potraty ani jine komplikace se nekonaji, dle jejich prispevku i po nekolika mesicich se vsechno vyviji jako ma. Pokud by te to uklidnilo, tak se tam pridej a jenom sleduj, co pisou. Casto jsou tam ty prispevky i anonymni jelikoz tvrde anticax jadro nikdy nespi a smiruje co se da s cilem kdykoliv a na kohokoliv zautocit ale spravci skupiny vidi jmenovite kdo prispiva i jako anonym, takze to mohou v klidu moderovat.
Řeším úplně to stejné co ty, nebylo mi cosi dobře tak manžel navrhl ať si udělám test s jsou tam dvě II, byť jedna je slabší ale viditelná. Takže druhou dávku jsem dostala zkraje 4 týdne, jsem z toho rozhozená, ale tak snad to bude vše ok...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A jak by to tak mohlo embryu vadit, když v té době ještě ani nebylo napojené na tělo? 😉 Nestane se nic, co by se nestalo i bez očkování.