Očkování v těhotenstvi - 1. trimestr. Kdo šel a až pak zjistil těhu?

24. srp 2021

Ahoj,stalo se nektere,ze jste sla na ockovani a potom zjistila tehotenstvi? Ja byla podle vseho v 5.tydnu, kdyz jsem sla na 2.davku. Nevedela jsem to, jsem velmi proti ockovani tehotnych (a o to vic v 1.trimestru). Na tehotenstvi jsem prisla pozde,protoze jsem mela uz po prvni davce rozhozeny cyklus a tedy i ted jsem vse prikladala ockovani. Nestihla jsem tedy ani nektera pocatecni vysetreni a mam ted stres. Gynekolog se me ptal,kdy jsem sla na ockocani, tak mi rikal,ze to uz jsem byla tehotna. Nekomentoval to vic,ale ja vycitila,ze z toho zdaleka neni nadseny. Tak jsem se pak snazila neco dostat ze sestricky a ona rikala,ze pan doktor obecne nedoporucuje ockovat proti Covidu zeny v reprodukcnim veku a v tehotenstvi uz vubec ne. To je prodte tezky,clovek nevi,cemu ma verit. Ja verila vetsinovemu nazoru, ale cim dal tim vic pochybuju a jak se hromadi lekari,co jsou proti, tak me to dost desi. Vim,ze zo nejde vzit zpet,ale jak na to ted nemyslet?

ivya
24. srp 2021

A jak by to tak mohlo embryu vadit, když v té době ještě ani nebylo napojené na tělo? 😉 Nestane se nic, co by se nestalo i bez očkování.

ivya
24. srp 2021

Naopak, buď ráda, že jsi takhle zkraje stihla obě dávky, lepší než chytit covid v plné palbě na konci těhotenství.

betthany
24. srp 2021

Myslím že teď už je to stejně jedno, ve smyslu, že očkováni už máš, tehotna jsi, zvrátit to nemůžeš🙂 Negativním myšlením si muzes uškodit, takže už jen proto to chce myslet pozitivně. Ja verim, ze to žádný škodlivý ucinek na plod mít nebude. A ty musíš taky!😊

pajushka1
24. srp 2021

Já, byla jsem cca ve 3 týdnu když jsem byla na druhé dávce ,samozřejmě jsem to nevěděla. Gynekolog mi na to řekl, že mám být v klidu,prý je mnohem lepší být naockovana a věřit, že neskončim na přístrojích. Navíc prý může miminko pak mít i protilátky 😊

michaela_2
24. srp 2021

Nedoporučuje se to.
Ale nevěděla jsi to a teď už s tím nic neuděláš. Takže je zbytecne se tím stresovat. 🍀

michaela_2
24. srp 2021

@pajushka1 protilátky z očkováni miminko mít muže, ale prave až od toho cca 2. trimestru
Do toho 6 týdne, kdy, jak tu někdo nahoře psal, ještě není ani napojeno na tělo, si je z vakcíny nevytvoří 🙂
Rizikem pro ten začátek jsou prave ty vedlejší reakce - vysoké horečky atd což muže na začátku těhotenství způsobit spontánní přerušení. Ale ty zakladatelka evidentně neměla, takže myslím, že muže být v klidu.

noblessa
24. srp 2021

@ivya A jakoze ockovana covid nechyti jo? 😂

ivya
24. srp 2021

@noblessa Třeba i chytí, ale s největší pravděpodobností neskončí na JIP.

cuuza
24. srp 2021

Užívej se těhotenství a nestresuj se 🍀

mishulka26
24. srp 2021

Jsem na tom podobně na druhé dávce jsem byla ve 4 tt asi 3 dny před termínem MS. Dnes jsem byla na kontrole a ptala jsem se doktora prý to je v pohodě nemám to řešit, ale řekl na třetí dávku už nechoďte. Takže buď v klidu nejsi první ani poslední komu se to stalo. Já si říkala předtím to nevyšlo zpoždění jsem měla 5 dni tak teď z toho stejně nic nebude a ono se to povedlo. Teď už s tím stejně nic neuděláme takže buď v klid a užívej si těhotenství.

jelenice_zavodnice
24. srp 2021

Anonym: Jsou lekari, co jsou jednoznacne pro, pak jsou zdrzenlivi a pak jsou takovi, co to nedoporucuji. Ale jejich pomer se s vyvijejici pandemii moc nemeni. Pokud mas FB, tak tam je skupina venujici se ockovani tehotnych a je tam spousta zen jako ty, (desitky, mozna i par stovek zen), ktere se ockovaly a uz byly tehotne prave v techto zacatcich jen to nevedely. Zadne strasidelne pribehy, potraty ani jine komplikace se nekonaji, dle jejich prispevku i po nekolika mesicich se vsechno vyviji jako ma. Pokud by te to uklidnilo, tak se tam pridej a jenom sleduj, co pisou. Casto jsou tam ty prispevky i anonymni jelikoz tvrde anticax jadro nikdy nespi a smiruje co se da s cilem kdykoliv a na kohokoliv zautocit ale spravci skupiny vidi jmenovite kdo prispiva i jako anonym, takze to mohou v klidu moderovat.

shirilka
29. srp 2021

Řeším úplně to stejné co ty, nebylo mi cosi dobře tak manžel navrhl ať si udělám test s jsou tam dvě II, byť jedna je slabší ale viditelná. Takže druhou dávku jsem dostala zkraje 4 týdne, jsem z toho rozhozená, ale tak snad to bude vše ok...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru