Očkování covid. Někdo v podobné situaci?

drndadrnadova
26. lis 2021

Dobrý den dámy,
zase to očkování ....chtěla bych se zeptat jestli je někdo v podobné situaci .... Před očkováním jsem zjistila těhotenství. Nyní jsem tedy bez ochrany. Jsem v úplném začátku. Jste na tom někdo podobně? Zvažujete kladný přístup k očkování? Česká vakcinologická společnost doporučuje kdykoli jít do vakcinace. Můj gynekolog 12tt. Jak jste na tom? Vidím to asi jako nejlepší cestu pro ochranu sebe a miminka, které by mělo protilátky. Pokud se teda nepromořím ještě přirozeně čekala by mě stejně ještě dlouhá cesta do 12 tt.

pampeliska1313
26. lis 2021

Mně gynekolog rikal kdykoli ve druhým trimestru. Každopádně lepší asi očkování, než těhotenství s covidem, popřípadě čekat takovou dobu jestli naaahodou to chytnete/nechytnete. Těhotná a neočkovaná jsem byla a když už jsem chtěla, byla jsem ve třetím trimestru a gynekolog rikal, že teď už radši ne (nevysvětlil ale proč) tak jsem pak pomalu pocitala dny, aby to už bylo za mnou. Paní se mnou na pokoji byla ockovana a těhotná a v poho.

mourovatakocka
26. lis 2021

@drndadrnadova Moje praktická mi očko v těhotenství ani v době kojení nedoporučovala, gynekolog nechodil ani v respirátoru. Důležité je třeba pro mě respekt před nemocí, ale ne zbytečně se bát.

treasurka
26. lis 2021

@drndadrnadova sla bych si nechat nabrat protilatky

drndadrnadova
autor
26. lis 2021

@mourovatakocka aha a Vás nestresují případy kdy žena skončila na ventilátoru?

drndadrnadova
autor
26. lis 2021

@treasurka myslím že žádné nemám covid nebyl nikdy potvrzen ....

drndadrnadova
autor
26. lis 2021

@pampeliska1313 cítím stejně lepší očko než kovid

treasurka
26. lis 2021

@drndadrnadova klidne ho muzete mit davno za sebou bezpriznakove, takovych je… Ale je to samozrejme na vas, ja byla loni touto dobou jak vy ted, a ani nahodou bych do sebe nic nepichla.

mourovatakocka
26. lis 2021

@drndadrnadova Ne. Protože kdybych se tím nechala vystresovat, tak ani nevylezu z bytu - jezdí nám tu autobusy, auta, co nedávají přednost a blinkr je sprosté slovo, nedávno jsme s dcerou venku na procházce viděli, jak nějaký chlap napadl jiného. V autě nás míjí lidi, co jezdí nebezpečně, nesoustředí se na jízdu, přejíždí z pruhu do pruhu. Je hodně nebezpečí, hodně nemocí, horších než je covid. Takže respekt je na místě, je to nevyzpytatelná ošklivá nemoc, ale nechat si dát včelička během těhu, kdy jsem se rozhodla nejíst a nepít problematické jídlo a pití, nebrat zbytečně léky. Ty jsi přesvědčená, že očko je v pořádku a je to tak v pořádku, hlavní je tvůj klid.

babetak
26. lis 2021

@drndadrnadova popravdě nevím, jak bych se chovala já... Sic očkovaná jako kojící, ale přece jen, těhotenství, to je něco jiného... Pokud bych váhala, rozhodla bych se dneska, že ano, ve vedlejším městečku umřela těhotná maminka na covid, holčičku se podařilo zachránit, ale je nedonošená, takže kdo ví, jak to dopadne... Každopádně tatínek zůstal sám s 2letym chlapečkem. Ano, jsem pro očkování, ano, i přes to, že vám to nic nezaručí, ale aspoň bych si řekla, udělala jsem vše, co se dalo... Můj názor, vám přeji pohodové těhotenství a zdravé miminko 😉

@drndadrnadova
@drndadrnadova

mamikry
26. lis 2021

@drndadrnadova Ockovat se muzete kdykoli behem tehotenstvi. Tam jde spis o to, ze kdyby tehotenstvi nevyslo, bude se to v prvnim trimestru prisuzovat ockovani, ac to nemusi mit zadmy vliv. Pak taky pripadna reakce, kdy ma nekdo teploty, nemusi byt uplne dobra. Proto se doporucuje jit na ockovani az po 12tt. Na druhou stranu tu ale mate silene infekcni vec, kterou nejde podcenit. Ono ted uz neni otazkou, jestli to chytite, ale kdy. Ja sama jsem ockovana pri kojeni, v tehotenstvi bych asi mela strach, ale mnohem vetsi vitr bych ted mela z toho, ze se nakazim tehotna. Ockovani teda taky neni na 100 %, ale minimalne vas ochrani pred tim, abyste skoncila na ventilatoru ci hur. Protilatky si samozrejme zmerit.muzete, ale je otazka, jak moc se da spolehat na to, ze mate protilatky na covid a ne na patogeny spojene s nim. 🤷‍♀️

drndadrnadova
autor
26. lis 2021

@mamikry děkuji sdílím Váš názor.

hermanka88
26. lis 2021

Kamarádka byla v situaci, že byla na 1.dávce a za 14 dni zjistila těhotenství. Druhou dávku jí posunuli na nějaký 15tt a vše je v pořádku. Musíš mít vlastní rozum,tady jsou prostě 2 skupiny. Jedna řekne A a druhá Béé, jelikož je nazývána ovcemi..celé..

jana_zofie
26. lis 2021

Naprosty souhlas s @mamikry. Tech spontannich potratu a ZT v prvnim trimestru je dost a kdyz se neco stane tak te to pak zere at uz to souvislost ma nebo ne. Me treba pred ZT bolel zub a ac vim, ze to tim asi nebylo, myslim na to. Takze prvni trimestr na tvem uvazeni, pak uz bych ale urcite na ocko sla. Ja sama jsem byla na ockovani kojici a tehotna. Comirnaty, 1. davka jeste nez mel hcg test vubec sanci vyjit positivni, druhou v 12 tt, posunula jsem ji. Bez vedlejsich ucinku, jen bolest ruky, ale mela jsem pro jistotu v zaloze hlidani kdyby mi bylo den dva blbe. Hodila jsem se do klidu a nedelala fakt nic, krom toho, co batole fakt chtelo 🙂. Treti davka by mi vychazela chvili pred porodem a pokud mi vylozene neřeknou ne, coz pokud vse bude probihat dobre, tak nereknou, tak kdyz budu moct, pujdu i na preockovani.

limali
26. lis 2021

@drndadrnadova dnes som bola na kontrole u obvodného (je skvelý) a doporučoval od 2. trimestru, vakcínu Pfizer. Vysvetlil mi to laicky, že by nemala v tele vyvolať reakciu na tvorenie protilátok proti placente. Dodal, že najideálnejšie, ak sa tehotenstvo plánuje, naočkovať plne pred tým. A dodal ešte, že to je hlavne na dohode s gynekológom, ktorý pozná celkový stav vašeho tehotenstva a miminka 🙂

markytka21
26. lis 2021

Ja mám zkušenost z očkovacího centra, byla jsem na druhém očkování a se mnou tam byla i slečna, která řekla doktorce, že je těhotná a u první dávky to ještě nevěděla, gynekolog řekl že může, ale doktorka (pediatrička) v očkovacím centru ji odmítla vakcínu dát, že se teď plod vyvíjí, všeobecně jakékoliv očkování u těhotných neviděla ráda...ale bylo to v létě, možná už se situace změnila. Možná bych zvažovala ten druhý trimest, kolem 20tt jsem chytla klíště, celkem jsem se bála, ale na genetice mě uklidnili, že po 20tt má vše důležité miminko vyvinuté.
Každopádně máš těžké rozhodování, situace s covidem není dobrá, my ho bohužel máme právě doma, ale jsme určitě klidnější než kdyby k nám přišel loni, kdy jsme nikdo nebyl očkovaný. Zatím je na tom nejhůř dcera s kašlem, ta jako jediná neměla nic, syn byl kojený, jedna dcera dostala jednu dávku. Jsou bez příznaků tak jako my.
Zkusila bych se zeptat přímo v očkovacím centru na těhotenství, přece jen stres a nervozita není také dobrá. Přeju ať jste s miminkem zdraví ❤️

marge_s
26. lis 2021
drndadrnadova
autor
26. lis 2021

@markytka21 a jak vám je? Přeju brzké uzdravení.

jelenice_zavodnice
26. lis 2021

@drndadrnadova Jak uz zminovala @mamikry, obecne se doporucuje naockovat se kdykoliv v prubehu tehotenstvi ale u toho prvniho trimestru je to takove otazne pouze z toho duvodu, ze kdyby doslo k potratu nebo se tehotenstvi nevyvijelo, tak se to automaticky prisuzuje vakcine a uz nikdo nezkouma jine duvody.
Zrovna vcera jsem se zacetla do udajnych vysledku nove izraelske studie, ktera se venuje protilatkam novorozencu, kterych maminky se nechaly v tehotenstvi ockovat a nejlepe jim vychazi treti trimestr a konkretne tydny 27-31t, to maji novorozenci udajne nejvic protilatek na covid.
Sama jsem se nechala ockovat ve tretim trimestru a rodila jsem v terminu. Jake protilatky ma miminko to netusim ale doufam, ze nejake mit bude, protoze mam doma dve skolkovni deti a uz neni otazkou jestli covida potkame, ale kdy ho potkame. Ja osobne jsem si pred ockovanim zaplatila test na protilatky ale pouze proto, ze kdybych nejake mela, tak bych se pripravila na mozne intenzivnejsi nez. ucinky. Zadne jsem ale nemela, takze covid jsem prokazatelne nemela.
Jinak doporucuji skupinu co psala @marge_s, je to provax skupina ale vsechno tam maji podlozene studiemi a odbornymi nazory.

markytka21
26. lis 2021

@drndadrnadova zatím dobře, když to zůstane jak je, budeme šťastní 🙏❤️, nejhorší příznak je, že všechny honí mlsná a zásoby se zmenšují ☺️
Jestli jste nebyla ještě na sreeningu tak bych se zeptala na očkování i tam. Radši vakcína než pak koktejl drinků v nemocnici, opatrujte se.... vlastně všichni.

hermanka88
26. lis 2021

Tak mám pozitivní těhotnou kamarádku. Zatím to zvládá prej relativně. Horší viróza. Tak snad bude vše OK. Očko není teda. Ale má strach o mimčo,
což se není čemu divit. Chudák...

drndadrnadova
autor
27. lis 2021

@limali a ty jsi také v podobné situaci ? V začátku tehu?

leymea
27. lis 2021

Sice nejsem v takove situaci, ale kdybych byla tak bych se ockovat nenechala.

limali
27. lis 2021

@drndadrnadova áno, tak som sa pýtala aby som mala názor viacerých lekárov. Gynekológa som sa ešte nepýtala. Osobne by som radšej ale počkala až úplne do konca, očkovať sa zatiaľ nechystám 🙂

flegicka
27. lis 2021

@drndadrnadova Dělám na COVIDu.Zrovna včera jsme z JIPu překládali těhuli něco málo přes 36tt na gyndu,rovnou na sekci.Ona pak na ARO.Takovýhle stav jsme měli za celou dobu těch vln po čtvrté.Jenom naše oddělení.Tak asi tak.....

drndadrnadova
autor
27. lis 2021

@jana_zofie takže jen bolest ruky?

drndadrnadova
autor
27. lis 2021

@flegicka právě věřím .....

laja64
27. lis 2021

@babetak teď jsem to četla a dala si trvalý příkaz...
https://www.darujme.cz/projekt/1205590 šíleně...smutné..

jana_zofie
27. lis 2021

@drndadrnadova u mne ano. U muze taky tak.

babetak
27. lis 2021

@laja64 Ano, to je ona 😥

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru