Obrovský nárůst hCG. Co si o tom myslíte?

sishina
14. únor 2023

Ahoj,
mám za týden úplně nesmyslný nárůst HCG. Beru teda Utrogestan, ale ten by to snad dělat neměl..

Co si o tom myslite???

7.2. HCG 590 4+0
14.2. HCG 15906 5+0

Je to tedy nárůst za 168 hodin.

Poslední MS 11.1.2023

marselina
14. únor 2023

@sishina existují tabulky růstu HCG a jsou tam obrovské rozpětí, zkuste pohledat.
Není to nic neobvyklého, já měla také vysoké hcg, před utz prohlásila lékařka s úsměvem aby tam nebyly ty miminka dvě (transfer dvou embryí ), bylo tam jedno❤️

marselina
14. únor 2023
sishina
autor
14. únor 2023

@marselina no já prave do tabulky nezapadam.. Mám skoro jednou tolik no.. Oplodnění vím plus minus 3 dny

marselina
14. únor 2023

@sishina ono je to spis orientační, treba cekas miminka dvě🥰

lencaa11
14. únor 2023

@sishina tak je možné že TT nemusí souhlasit a tím pádem to muze bejt i jina hodnota HCG každá žena nemusí zapadat do tabulek 😉

elwe
14. únor 2023

@sishina mně to jako extrémní nárůst nepřijde. HCG se má každé dva dny minimálně zdvojnásobit, pokud by se ztrojnásobilo, tak bys dosáhla z 590 hodnoty 15930 za 6 dní. Za mě je to v normě

sishina
autor
14. únor 2023

Tak snad jo, ja jsem v šoku z toho, ty by tam mohlo být děti víc. To si opravdu nepřejí 😅

teenyel
14. únor 2023

Ahoj, ja mela 4+1 hodnotu 520 a 5+5 17449. Je to jen o trochu pomalejsi, nez u tebe. A zatim bylo videt jedno mimco, tak snad to tak zustane 😁 u dcerky jsem to mela tenkrat take podobne, jeste mozna o chlup rychlejsi, nez ted.

pajusz
14. únor 2023

Zase tak šílený to není. Jestli se lišís o nějak 5tis 🤷‍♀️ stejně ti to teď neřekne vůbec nic, furt lepší než aby rosto pomalu nebo vůbec ne. Za 2 tejdny budeš vědět to už bude na tuty srdíčko..

sishina
autor
14. únor 2023

Tak mi volala sestřička, ze ji doktor poprosil aby mi zavolala a ze mi má říct, že si víc řekneme až v pátek na prohlídce 🤷🏻‍♀️. Ze nic víc ji k tomu neřekl.

squezy
14. únor 2023

@sishina nemyslim si, ze velké hcg značí hned dvojcata. Ja dvojcata mam a 2 dny před ms jsem rozhodně neměla dálnici a mam 4lete kluky :D A pokud to tak bude a budou to dvojky, tak gratulky 🙂

marselina
14. únor 2023

@sishina člověk mini život mění, hlavně zdravicko

sishina
autor
14. únor 2023

Hlavně aby to bylo v pořádku 🙏🏻

fifinka2020
14. únor 2023

@sishina tak pak dej prosím vědět, jsem zvědavá🙂

sishina
autor
15. únor 2023

Holky, zkusila jsem ještě poradnu ULEKARE.CZ a pan doktor píše, že se HCG muže zdvojnásobovat každý den. Což mě překvapilo.

Posílám odpověď, napsal to celkem hezky, možná by se vám mohlo hodit.. :oops:

Dobrý den, hCG je zcela individuální, rozhodně nelze dle hodnot predikovat týden těhotenství, tedy nelze ani říct že v tom a tom týdnu je normální tato a tato hodnota. Navíc nemusí stáří dle měsíčků odpovídat stáří dle ultrazvuku, který do cca 8.týdne též není zcela výpovědní hodnota ultrazvuku příliš vysoká. Hormon hCG stoupá cca dvojnásobně každý den (buňky se dělí na 2 a každá produkuje určité "nano" množství hCG. Rozhodně neplatí, že u dvojčat je vždy hodnota 2x vysoká, nelze podle jeho hodnoty určit vady plodu apod. Jedinou spolehlivou výpovědní hodnotu má hCG v případě stagnace či poklesu v čase. Pak jde o zamlklé těhotenství.

MUDr. Petr Lidák
Specializace: Dětská gynekologie, Gynekologie, Porodnictví

sishina
autor
17. únor 2023

@marselina
@lencaa11
@elwe
@teenyel
@pajusz
@squezy
@fifinka2020

Miminko je tam ZATÍM jedno, viděl plodový obal a v něm žloutkový váček - odpovídá 5+2, embryo zatím není. Ale ta úterní vysoká hodnota 15900 HCG se mu nelíbila, prý je to divné.

Na vícečetné těhotenství to zatím prý nevypadá, ale ani na molární. Je to záhada, musíme prý počkat, co se tam děje.

Takže udělal další odběr a už mi volala sestřička, ze dnešní hodnota je 33,000 což už odpovídá té úterní hodnotě 15,900, zvyšuje se to jak má. Ale říkala ze je záhada, ze je to v tak brzkým tehotenstvi takhle vysoká a ze jsem teprve 38 dnů od prvniho dne MS. A to, že tam byl takový rychlý nárůst za týden. Ze se na to podívá pan doktor a bude mi volat.

Ale jako je dobrý ze to není treba 50 nebo 70 tis. To už bych tam měla asi mimozemstana :lol: :lol:

Nevím děvčata. Teď mám zase malinko klidnější mysl, ale uvidíme co mi řekne doktor, až zavolá.

pajusz
17. únor 2023

@sishina teď jen taková spekulace. Třeba se oplodnila vajíčka dvě a jedno to prostě zabalilo, nevyvíjelo se.. Hlavně že je to v pořádku a vyloučili vše co by tě mohlo strašit❤️. Držím palce, ať se vám daří jen dobře a těhotenství si užíváš a miminko pěkně roste... 🍀

sishina
autor
17. únor 2023

@pajusz také mě to napadlo.. A myslíš, ze je možné, ze by se vstrebalo bez krvácení? Děkuji ☺️

pajusz
17. únor 2023

@sishina těžko říct 🤷‍♀️ vůbec netuším jak to může nebo nemůže proběhnout. Ale třeba co říkaly holky které teda byly na Ivf a embrya mela vložena dvě, tak ty zakrvacely když se jedno rozloučilo, ale jestli je to běžná praxe... Vrtá ti to vid.

teenyel
17. únor 2023

@sishina koukala jsem a tady na koniku je o tom primo clanek na tema Syndrom mizejiciho dvojcete. Zkopiruji sem kousek. Z te druhe casti si myslim, ze krvaceni u toho neni uplne nutne, podle toho, jak to popisuji ve 2.odstavci.

Syndrom mizejícího dvojčete je jev, kdy se v průběhu prvních tří měsíců vývoje změní těhotenství24 z vícečetného (dvojčetného) na jednočetné. Tento jev byl odhalen až v poměrně nedávné době díky používání ultrazvukového vyšetření v počátečních týdnech těhotenství. V asi jedné třetině vícečetných těhotenství jedno z embryí vzniklých po oplození v raném stádiu svého vývoje odumře (pravděpodobně z důvodu poškození či genetické poruchy) a dále se vyvíjí pouze jeden plod.

Poté pouze jeden z plodů vykazuje známky života, růst a srdeční akci a druhý plod odejde z těla matky při slabém krvácení, nebo se postupně během několika týdnů vstřebá, je pohlcen buď placentou9, plodovými obaly druhého plodu nebo přímo druhým, dále se vyvíjejícím, plodem. Zánik jednoho z plodů nijak neohrožuje vývoj druhého plodu a průběh těhotenství, obvykle tento jev neprovázejí žádné komplikace.

fifinka2020
17. únor 2023

@sishina jednou jsem i četla, že se druhé mimi ukázalo až o něco později...

sishina
autor
17. únor 2023

@teenyel díky!

helen_h
23. únor 2023

@sishina Tak jak se máte? Kdy Vás chtějí zase vidět?

helen_h
23. únor 2023

@sishina Koukám, že hledáte info o těch vícečetních těhu. Kamarádka to měla tak, že se na druhý zárodek přišlo až při porodu, kdy kromě zdravého chlapečka porodila ještě tkáně velikosti mandarinky - což prý bylo zaniklé dvojče, o kterém celou dobu nikdo nevěděl. Zdárnému těhotenství to nevadilo, prý se tkáně buď vstřebají, nebo tedy když jsou větší, mohou takto zůstat.

sishina
autor
25. únor 2023

Holky, 17.2. jsem měla dalsi odber a růst se zpomalil. Bylo to 33,000 což už odpovídá 6tt. Ale prý je záhada, ze je to v tak brzkým tehotenstvi takhle vysoký, ze jsem byla teprve 38 dnů od prvniho dne MS. A to, že tam byl takový rychlý nárůst za týden. Prý musíme počkat na UTZ, ale zatím to vypadá nakonec dobre. UTZ v pátek 3.3.

sishina
autor
25. únor 2023

Dnes 7tt 6+3, tak čekám do pátku.

janamrkvicka
8. pro 2023

@sishina
Dobrý den, mohla bych se zeptat jak jste dopadla? Mám to jako vy jsem. Po KET A 13dni po transferu jsem. Mela hcg 2501jednotek (4+4) a 5+0tt 12888jednotek. Doktorka mi řekla že tohle normální nejni a měla jsem se ihned přijít ukázat a už tam byla dutinka a zloutkovy váček, tak řekla že je to divný ale podle UTZ v pořádku. Dnes 9+4tt prcek roste jak má, srdíčko bije ale říkala mi že se uvidí po 1 screeningu. Jdu 19.12. A mám hrozný strach. Děkuji za odpověď

sishina
autor
11. pro 2023

@janamrkvicka dopadlo to tak, ze to zůstalo záhadou a tomu “vysokýmu HCG” jsou už dva měsíce, zrovna ho houpu v náruči 😍. Jediné co, tak se mi v průběhu těhotenství posunuli termín porodu o 10 dnů dřív. Nakonec byl ale větší než jsem zvládla porodit, takže šel ještě o 4 dny dříve císařem.

Takže zřejmě prostě došlo k těhotenství dřív než jsme si mysleli. A to jsem testovala ovulaci a vím kdy byly styky.

Je tam odchylka až dva týdny, kdy spermie docestuje k vajíčku a následně se vajíčko zahnízdí a začne HCG produkovat 😊.

Je pravda, ze pěkně pozitivní test jsem měla ještě před vynechanou MS.

Držím palce!

sishina
autor
11. pro 2023

@janamrkvicka a ještě pro upřesnění, po potvrzení srdíčka už se nad tím ani nikdo nepodivoval. Dle MS měl být termín 22. na 1.screeningu mi ho posunuli na 13. a na 2.screeningu byl ještě o den starší.

Ale k tomu HCG už se nikdo nevracel.

janamrkvicka
11. pro 2023

@sishina moc vam děkuji za odpověď a moc gratuluji k miminku ♥️♥️♥️♥️ no u mě se to nemá jak posunout říct skrz IVF takže přesně se ví stáří :( budu doufat že bude všechno v pořádku a v létě se budete taky těšit 👶👶
Přeji vám hezké vánoce 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru