Zdravím všechny, v úterý jsme byli na prvotrimestrálním screeningu a vše bylo v pořádku až na NT které bylo 2,2. Zarazila mě reakce doktora a jeho výraz, vím že ryzika se zvedají od hodnoty 3 i když často se uvádí 2,5. Čekám ještě na výsledky krve které vím že jsou rozhodující. Mám dotaz na ty z vás které měli podobný výsledek a následně nějaké komplikace případně se děťátko nenarodilo zdravé. Nás prcek je podle doktora dlouhý 6,66 ( malý satan) upravil podle délky i TT na 13+0 před tím mluvil o pár dnech zpět a podle menstruace jsem 13+5. Asi jde o hormony, že to tak špatně nesu a zřejmě i o to, že moji sestře taky nevyšly výsledky úplně optimálně a moje teta (28 let) před 14 dny ve 14 TT musela absolvovat porod, riziko bylo 1:4. Je to stále ve mě a upřímně se bojím víc než jsem u sebe zvyklá. Všechny fakta znám a vím, že je to vaření z vody kór když není ještě krev, ale zajímalo by mě jestli je toto číslo samo o sobě špatně a to ne podle tabulek, ale vašich zkušeností. Moc děkuju za pochopení mého uskostneho stavu a nějaké info.
@alishka111 vysvětlil ti někdo někdy proč to tak bylo?
Jsem normálně kliďas u dcery jsem vůbec tyto věci v sobě neřešila ale v létě jsme o jedno miminko na začátku přišli a už to tam prostě bude na vždy, každé WC kontrolují důkladně papír jestli nešpiňím.
@nikahavel Samo o sobě to zas takový problém nemusí být, mudr.toho hodnotila tolik, že to ani nijak markantně nezvedlo celkové riziko syndromů. Ale já šilela, poprvé cvs, podruhé mi to mudr. rozmluvila, ale v 16tt byla v srdíčku ještě drobná kalcifikace, takže pro jistotu panorama test. Někdy může zvýšené NT být znak srdečních potíží, takže pak byl ještě velký utz a echo v 22tt. Naštěstí v pohodě, máme jen "tlustokrký" děti Ale hodnota 2.2 je podle mých info ještě v normálu, pokud není nic jiného, není důvod ke strachu.
Teď si holt musíš počkat, vím, je to náročné na psychiku. On tedy ten výsledek z NT screeningu je stále jen číslo, nic to nevypovídá o tom, zda je dítě v pořádku. Vždy se dělají případně další vyšetření jako je třeba odběr choriových klků, aby se zjistila přesná diagnóza. Já jsem měla výsledek 1:4 stejně jako tvá teta a dítě je v pořádku, ale čekání na výsledky všech těch testu bylo velmi náročné. Drž se!!!!!
@nikahavel oni těch hodnot šíje měří několik a zadávají do vyhnodnocení tu nejhorší. Já nejhorší měla 1.9 a doktorka byla v pohodě a to si myslím, ze 1.9 a 2.2 zas až takový rozdíl není. Důležité je, jak to vyjde kompletně hodnotou 2.2 bych se určitě nestresovala
vždy lze případně postoupit další testy, pro klid duše.
No dneska se pokusím zavolat jestli už nejsou výsledky té krve
@kkk612
@adelka951
@alishka111
Koukám jak Sůva z nudlí, krev i s komentářem byla už dnes takže za 3 dny. Vyšla dobře v komentáři je napsané jen to že díky vyzsimu NT je jediné riziko u Dauna a to 1:954 což i kdyby se nakonec stalo považuji za sice ne úplně radostné ale snesitelné a určitě by jsme si miminko nechali no uvidíme co na druhém screeningu. Pěkný dárek ke 30tinám upřímně, spadl mi balvan ze srdce a zůstal jen malý kamínek.
@karoczde Vždyť nikdo nikdy neudělá potrat na základě výsledků screeningu! Dokonce ani u CFDNA testů, špatný výsledek se musí vždy potvrdit plodovkou...
@gruyerre možná že kdyby se ten můj trouba netvářil tak tajemné tak by mě to ani nevyvedlo z míry. Kór ta situace 14 dní před tím u nás s tou tetou ale tam když udělali tu plodovou vodu tak paradoxně všechno co špatně vycházelo na screeningu a z krve ( údajně naprosto neslučitelnost se životem) popřeli ale miminko bylo Down a ona si nedovedla představit že by to zvládli.
@alishka111 to je pravda v tom 14 TT už vyvolávají porod.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikahavel dcerka měla NT 4.2, syn 3.9. Sice pak byl kolotoč vyšetření, ale oba jsou naprosto v pořádku (dcerka už skoro pětiletá, syn rok a půl)