Zdravím všechny, v úterý jsme byli na prvotrimestrálním screeningu a vše bylo v pořádku až na NT které bylo 2,2. Zarazila mě reakce doktora a jeho výraz, vím že ryzika se zvedají od hodnoty 3 i když často se uvádí 2,5. Čekám ještě na výsledky krve které vím že jsou rozhodující. Mám dotaz na ty z vás které měli podobný výsledek a následně nějaké komplikace případně se děťátko nenarodilo zdravé. Nás prcek je podle doktora dlouhý 6,66 ( malý satan) upravil podle délky i TT na 13+0 před tím mluvil o pár dnech zpět a podle menstruace jsem 13+5. Asi jde o hormony, že to tak špatně nesu a zřejmě i o to, že moji sestře taky nevyšly výsledky úplně optimálně a moje teta (28 let) před 14 dny ve 14 TT musela absolvovat porod, riziko bylo 1:4. Je to stále ve mě a upřímně se bojím víc než jsem u sebe zvyklá. Všechny fakta znám a vím, že je to vaření z vody kór když není ještě krev, ale zajímalo by mě jestli je toto číslo samo o sobě špatně a to ne podle tabulek, ale vašich zkušeností. Moc děkuju za pochopení mého uskostneho stavu a nějaké info.
@alishka111 vysvětlil ti někdo někdy proč to tak bylo?
Jsem normálně kliďas u dcery jsem vůbec tyto věci v sobě neřešila ale v létě jsme o jedno miminko na začátku přišli a už to tam prostě bude na vždy, každé WC kontrolují důkladně papír jestli nešpiňím.
@nikahavel Samo o sobě to zas takový problém nemusí být, mudr.toho hodnotila tolik, že to ani nijak markantně nezvedlo celkové riziko syndromů. Ale já šilela, poprvé cvs, podruhé mi to mudr. rozmluvila, ale v 16tt byla v srdíčku ještě drobná kalcifikace, takže pro jistotu panorama test. Někdy může zvýšené NT být znak srdečních potíží, takže pak byl ještě velký utz a echo v 22tt. Naštěstí v pohodě, máme jen "tlustokrký" děti 😁 Ale hodnota 2.2 je podle mých info ještě v normálu, pokud není nic jiného, není důvod ke strachu.
Teď si holt musíš počkat, vím, je to náročné na psychiku. On tedy ten výsledek z NT screeningu je stále jen číslo, nic to nevypovídá o tom, zda je dítě v pořádku. Vždy se dělají případně další vyšetření jako je třeba odběr choriových klků, aby se zjistila přesná diagnóza. Já jsem měla výsledek 1:4 stejně jako tvá teta a dítě je v pořádku, ale čekání na výsledky všech těch testu bylo velmi náročné. Drž se!!!!!
@nikahavel oni těch hodnot šíje měří několik a zadávají do vyhnodnocení tu nejhorší. Já nejhorší měla 1.9 a doktorka byla v pohodě a to si myslím, ze 1.9 a 2.2 zas až takový rozdíl není. Důležité je, jak to vyjde kompletně 🙂 hodnotou 2.2 bych se určitě nestresovala 🙂 vždy lze případně postoupit další testy, pro klid duše.
No dneska se pokusím zavolat jestli už nejsou výsledky té krve 🤔
@kkk612
@adelka951
@alishka111
Koukám jak Sůva z nudlí, krev i s komentářem byla už dnes takže za 3 dny. Vyšla dobře v komentáři je napsané jen to že díky vyzsimu NT je jediné riziko u Dauna a to 1:954 což i kdyby se nakonec stalo považuji za sice ne úplně radostné ale snesitelné a určitě by jsme si miminko nechali no uvidíme co na druhém screeningu. Pěkný dárek ke 30tinám upřímně, spadl mi balvan ze srdce a zůstal jen malý kamínek.
@karoczde Vždyť nikdo nikdy neudělá potrat na základě výsledků screeningu! Dokonce ani u CFDNA testů, špatný výsledek se musí vždy potvrdit plodovkou...
@gruyerre možná že kdyby se ten můj trouba netvářil tak tajemné tak by mě to ani nevyvedlo z míry. Kór ta situace 14 dní před tím u nás s tou tetou ale tam když udělali tu plodovou vodu tak paradoxně všechno co špatně vycházelo na screeningu a z krve ( údajně naprosto neslučitelnost se životem) popřeli ale miminko bylo Down a ona si nedovedla představit že by to zvládli. 😥
@alishka111 to je pravda v tom 14 TT už vyvolávají porod.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikahavel dcerka měla NT 4.2, syn 3.9. Sice pak byl kolotoč vyšetření, ale oba jsou naprosto v pořádku (dcerka už skoro pětiletá, syn rok a půl)