Ahoj holky,
Před pár dny jsem byla na prvotrimestralnim screeningu. Krev i vše ostatní vyšlo v pořádku, jen se paní doktorce nezdálo šíjové projasnění. Naměřila mi 3,3 mm. Poslali mě hned do Gennetu, kde naměřili dokonce 4 mm a doporučili mi odběr choriovych klku, který jsem nakonec absolvovala. První výsledky na ty základní tři syndromy už známe- tam vyšlo vše v pořádku, ale nyní máme čekat 14dnu na další výsledky. Navíc nám řekli, elze čekáme holcicku. Mohu se zeptat, zda máte podobné zkušenosti a zda je i s touto hodnotou šance na zdravé miminko? Jsem samozřejmě na nervy, tak mi pomůže to sdílet...děkuju moc !
A držím samozřejmě palce!
Pri prvej dcere sme mali NT 3,1 a rucim za to ze je az moc zdrava 😄
@purplerain děkuju moc za zkušenost. Moc mě mrzí, že to u vás nevyšlo a držím palce na příště. Vy jste na tom kardiu byli a přesto se nic neukázalo? O který syndrom se nakonec jednalo, jestli se můžu zeptat? Ještě jednou děkuji, snažím se být trpělivá a silná, ale dá to zabrat...
@kordula9 atr-x syndrom. Na kardiu jsem byla právě proto, že genetika nic neukázala. Tak ještě říkali, že může být špatně něco se srdíčkem. No, nebylo. Nakonec přece jen genetický syndrom
@purplerain To mě moc mrzí. Držte se ❤
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kordula9 já tě nepotesim. Mám podobnou zkušenost a dopadlo to špatně. U nás vyšly dokonce i podrobné výsledky v pořádku a po porodu se dělaly testy znovu a ukázalo se genetické onemocnění )syndrom). Ale když jsem byla ve stejné situaci jako ty, také jsem hledala naději a narazila na spoustu příspěvků maminek, které měly hodnotu NT vysokou a narodilo se jim zdravé dítě. Takže možné to je. Pokud vyjdou dobře i podrobné genetické testy, nech si určitě udělat i podrobné vyšetření srdíčka plodu na kardiologii. O tam může být důvod toho vysokého NT.