Ahoj holky, určitě je vás tu spousta s podobným případem: dcerce budou brzy dva roky a váží ke 12kg. Snažíme se o mimi a já si neumím se všemi těmi radami o nezvedání těžkých věcí představit, jak budu malou vyndávat z postýlky, nosit po schodech (snaží se sama, ale jde to pomalu) apod. Zatím se nechci ptát doktorky, abych nevypadala trhle, ale vrtá mi to hlavou. Díky za odpověď!
@kamilka007 Taky jsem nosila. Jen jsem odbourala nošení venku, protože ho bolí nožičky, ale jinak to nešlo. 😉
@kamilka007 Koupit klasickou dětskou postel, ze které vyleze sama, a na schodech mít trpělivost 😀 My pořídili postel až teď a ohromná úleva, tahat jí z klasické už bolelo.
Ale jinak se nošení stejně úplně vyhnout nejde. Jen se snažit to omezovat a netahat doma, ale sedat si k ní na zem... Ono až to bude aktuální, tak sama poznáš, co si můžeš dovolit. A taky se tomu sama přizpůsobíš, podle sebe a malé 😉
Já otěhotněla když bylo malému rok a půl a nějak jsem nad tím nepřemýšlela.Příroda to tak zařídila,že to tělo zvládne.Spíš až je bříško větší tak je to horší ale zase mrňous vidí,že to nejde tak to spíš pochopí a více se snaží.Takže jsem ho pak jen tahala z vany a v postýlce jsme vytáhli pár šprušlí ať si může sám vylézt.Ke konci mě doktor radši zašil a já pak ještě týden přenášela. 😉 Hlavně po psychické stránce se nestresovat a je to v pohodě.Držím pěsti ať se to brzy podaří a neboj určitě to bude v pohodě!!! 😉
počkej až budeš muset někdy nosit v II a III. trimestru, v prvním jsem to moc neřešila.syn má téměř 14kg a je to fakt tíha ale často se nevyhnu aspoň zvednutí a to jsem teprv v 25tt.
@kamilka007 Já to neřešila, pokud je vše OK, nemáš potíže, není důvod si tím lámat hlavu... Já čekám třetí dítě a zvedám je dle potřeb, teď ke konci těhotenství pravda co nejméně, ale to proto, že mi dělá potíž zvednout i samu sebe... 😅 😉
Zvedám taky má 13,5 kg 🙂
Jak psaly holky,zbytečně to moc neřešit.V prvním semestru mě to ani nenapadlo.Až mi doktorka ve III. trimestru řekla,že pokud nezvolním,koleduju si o pobyt v nemocnici,tak jsem to začala řešit.A najednou to šlo,prostě jsem věděla,že nesmím.Když už,tak malý musel vylézt na stoličku,abych ho nemusela zvedat ze země.Nošení se nevyhneš nikdy.Postýlku v tomhle věku řešíš max. 2 denně a chodit po schodech by měla zvládnout sama,jen za ruku.
Děkuju ženy, moc jste mě potěšily, že je to v pohodě. Ale jak jsem psala - radši se zeptám vás, než plašit u mudr. Díky! 🙂
také jsem nosila, ze schodů teda jen za ručičku, ale také nebylo vyhnutí.. 😉
U nás to bylo stejné, bydlíme ve třetím patře bez výtahu, takže dcerkui nákup jsem semtam musela vzít a všechno v pořádku🙂
zvedam..musim..a k tomu bydlime ve tretim patre bez vytahu a kocarkarny, takze deti, kocar, tasky nahoru...
Ahojky, asi se to sem nehodi jelikoz pisete o noseni vaseho mladsiho ditka, ale ja si lamu hlavu ohledne zvedani 6kg krabic s rajcaty... Snazime se o miminko a v praci tak 2x tydne pomaham vyhazovat z palety prave ty 6kg krabice na linku. Vetsinou to je cca 600 krabic 😒 Jsem normalne zvykla posilovat se zatezi 5kg - 20kg.....ale mam z toho trochu strach jestli bych toho mela nechat. Ted to mam dostat v sobotu a uz tyden me poboliva v podbrisku a je mi obcas po jidle na zvraceni....tak cekam jestli dojde menzes nebo ne 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ja jsem nosila, jinak to neslo 🙂 jediny co jsem se snazila, tak netahat zbytecne doma, ale sednou k nim na zemkdyz se chteli jen pomazlit, zvedat z podrepu kvuli zadum a nenosit na jednom boku, ale jak opicku celem ke mne 🙂 telo je na tuhle zatez zvykly, takze podle me pokud neni nejaky problem, neni duvod se tomu uplne vyhybat 🙂