Nevolnosti. Co dělat, abych mohla normálně fungovat?

xmisas
18. kvě 2021

Ahoj, jsem dle doktorky teď asi 6tyden těhotná..
Byli sme s přítelem moc rádi a já se těšila jaký bude těhotenství pěkný a plný radosti ze budeme mít prcka..
Místo toho je mi celý den blbě a nic nepomáhá.. zkoušela jsme všechny možný rady z netu a nic.. v práci se nemůžu ani pořádně soustředit a jen čekám kdy se mě kdo zeptá co mi je..
Sem z toho špatná a už nevím co dělat abych mohla normálně fungovat..
Nějaký nápad nebo zkušenosti?
Moc děkuji

lalolita
18. kvě 2021

@xmisas bohužel vydržet. Mě nepomohlo nic. Zázvorové lízátka, popíjeni Coly,nic.....

barmil
18. kvě 2021

@xmisas mela jsem od doktorky cipky Torecan, ale mně zabíral jen Antimetil, volně prodejne. Bez něj bych ani nedojela do prace, mela jsem to 90km jednu cestu.. Blivno mi bylo celý den, ale nezvracela jsem. Přeslo to až kolem 16tt

petulles
18. kvě 2021

Mám to samý, jsem tedy 10tt a těhotenství vytoužené a jak mi je blbě, tak si to vůbec neužívám, spíš přežívám. Nepomáhá nic, zkoušela jsem i ty tabletky antimetil, homeopatika, torecan od dr. nic prostě. Co jsem někde viděla graf kolem 12tt se to má začít srovnávat, takže fakt vydržet.

kevi1
18. kvě 2021

Nepomoze podla mna nic. Do 10tt som grcala, kade som chodila, do 12tt mi bolo priserne a od 12tt je to vzdy kazdy tyzden o kus lepsie ale som momentalne 15tt a dobre mi neni

michaelarousova
18. kvě 2021

@xmisas vyckat, prezit☺️ Bohuzel to k tomu patri☺️ Me to preslo az v 16tt

majili
18. kvě 2021

Taky tak, bylo mi špatně taky hned skoro od začátku a nezvracela jsem, ale pořád hodně špatně a pomáhalo tomu jen předcházet tím, že jsem nesměla mít hlad, takže jíst něco tak co 1,5 hodiny. Ale to taky vždycky nepomohlo a jednu chvilku mi zabíraly zázvorový lízátka, ale taky ne pokaždé, ale spíš tak ulevily lehounce. A k tomu jsem ještě ze začátku mívala do toho každý večer zimnice a do toho mi bylo hodně moc špatně, že jsem kolikrát brečela a říkala si, že to nemůžu zvládnou. Chce to fakt vydržet, buď to přejde v tom 2. trimestru nebo prostě až se dítě narodí, ale jednou to přejde. Já jsem ve 14 týdnu a od toho 13. týdne se to začíná pomalu zlepšovat, ale pořád to není ono. Teď mě navíc k nevolnostem ještě začalo docela dost pobolívat břicho, asi jak se natahuje děloha a dle doktorky vše ok, ale taky to není nic, co by člověka hodilo do pohody.

pampeliska1313
18. kvě 2021

Zle mi bylo často (pocit na zvracení) ale zvracení samotný skoro vůbec, ale jak se píše nade mnou, pomáhalo nemít pocit hladu. A teda když jsem jela tramkou nebo tak, musela jsem cucat bonbon, měla jsem pak pocit, že mi tak špatně není, ale utrpení to bylo stejně.🙂 Ale zle mi bylo až dýl, takhle brzo ne. Třeba Vás to i dřív přejde.🙂

xmisas
autor
20. kvě 2021

Děkuji za milé povzbuzení. Už sem z toho byla docela špatná.. 😥 ale teď je jak zázrakem druhý den už lépe, nevolnosti jen malé (začala sem si k snídani vařit polévky), lízátka z lékárny mám na cesty v autě a cítím se už fajn.. jediné, si přijdu vic unavená, ale naštěstí si můžu vždy chvilku dachnout i v práci.. budu doufat, že se již tak veliké nevolnosti nevrátí a přeji vám všem pohodové těhotenství.

bbarshaa
20. kvě 2021

@xmisas 😅 Jojo “nejkrásnější období v životě ženy”... První tři měsíce mi bylo neskutečně zle, blila sem ze všeho a žádnou radu nemám, nepomohlo nic. Pak se k tomu přidaly migrény...takže do konce čtvrtého měsíce to bylo celkem peklo. Teď jsem v osmém, je ze mě hroch, čůram několikrát za hodinu, bolí mě záda, nevidím si kam bych chtěla... 😅 No prostě já nevím, mě na tom moc krásného proste nepřijde. 🤦🏻‍♀️😁
Každopádně držím palce ať to brzy přejde a mate pohodové těhotenství 👍🏻

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru