Nevolnosti 24/7. Jak se s tím poprat?

katka_cou
9. črc 2022

Ahoj jak jste se poprali s nevolnostmi? Nechápu jak těhotenské nevolnosti někdo mohl nazvat ranní mě je špatně celý den a někdy když se vzbudím v noci tak je mi taky špatně. Už nevím co s tím. Nevím ani co jíst protože v jednu chvíli mám na něco šílenou chuť a pak se mi jen z myšlenky na to jídlo dělá špatně. A když pořád něco nejím tak je mi zase špatně z hladu. Už si připadám jako blázen.

beruska97
9. črc 2022

@katka_cou já jsem teď v 10 tt a taky při pomyšlení na některý jídlo je mi šíleně ale musela jsem se přes to přehoupnout, první dva týdny jsem nic nejedla a zhubla jsem 5 kg, teď se snažím jíst celý den něco po částech protože jakmile "vyhladovim" tak už stačí se napít čisté vody a letí to ven. Začala jsem na přesnídávkách a ty jedu v podstatě pořád, ty větší kapsičky co se dávají dětem, na ty jediný jsem měla chuť i ze začátku, piškoty suchý rohlík a postupně jsem se docela rozjedla. A na rozbouřený žaludek mi pomáhá nejvíc cola, vím že by se neměla v těhotenství ale když je krize tak tohle fakt zabere. Musím každý dvě hodiny něco malého zakousnout jinak se mi zvedá žaludek

katka_cou
autor
9. črc 2022

@beruska97 No já jsem teď v 8tt a jediný co jím je ovoce a zelenina jinak to prostě nezvládám většina jídla mi smrdí nebo se mi prostě jen tak zvedá žaludek, normální vodu z kohoutku nemůžu ta mi taky smrdí tak si kupuju Magnesii. Já tedy jím snad každých 10 minut protože do sebe moc jídla najednou nenacpu a když chvíli nejím tak je mi špatně. Už se těším až tohle období přejde, tohle je moje první těhu a nechápu ženský jak můžou mít třeba 4 děti už teď jsem přesvědčená že víc jak 2 nechci😂😂 Na takový stavy nejsem zvyklá nemívám ani PMS

trilien
9. črc 2022

Ja som sa do 13 tt budila na nevoľnosti. Pomáhala mi voda s ľadom a citrónom (citrón z vody som vždy dojedla, to mi zaberalo najviac). Ovocie, zelenina a hlavne kyslá zelenina (kimči, čalamáda a akákoľvek nakladaná kyslá zelenina) a od Extruda tyčinky Crispins s ćerným peřem, po 1-2ks. BTW voda mi smrdí stále a to som 17TT, zvladam minerálky, stolové vody a voda s citrónom stále vedie.

vikysek0987
9. črc 2022

@katka_cou Pomohlo mi nachvilku ovoce-kyselé,pořád něco jíst,voda s citrónem....Ale vše jen v tu danou chvíli, když jsem to jedla-pila,hned po té mi bylo zase zle,takže za mě bohužel to jen přetrpět 😖

katka_cou
autor
9. črc 2022

@vikysek0987 No právě to mám podobně, dobře mi je jen chvíli a pak do sebe musím zase něco dostat. Jak dlouho to u tebe trvalo? Já doufám, že jak rychle to přišlo tak, že to zase tak rychle odejde.

srnii
9. črc 2022

Mě bylo šíleně zle, zvracela jsem, celý dny jsem proležela s migrénou, neudržela jsem v sobě kolikrát ani vodu. Taky mi pomáhala cola nebo Birell. Doktorka mi předepsala degan ale já ho jíst nechtěla protože jsem si říkala že léky do sebe cpat nechci. Nakonec jsem skončila v 16tt v nemocnici protože jsem zvracela tak moc, že jsem zvracela už i krev, měla rozhozené minerály i játra. Od té doby jsem degan jedla a už jsem nezvracela. Takže mi opravdu pomohla až hospitalizace a ten mnoha ženami odsuzovaný degan.

zmrzlinka
9. črc 2022

@katka_cou když jsem čekala syna ,tak jsem zvracela celodenně do konce 4 měsíce.....skončila jsem na PN a jednou i na kapačkach,zhubla jsem 10 kg( naštěstí bylo z čeho)....u druhého těhotenství to bylo trochu lepší 😁Drž se.Je to hodne psychicky vyčerpávající.

katka_cou
autor
9. črc 2022

@zmrzlinka No nejhorší je, že teď přítel odjel pryč a já se nemám o koho opřít, jsem z toho zdeptaná a celodenní práce mě taky strašně vyčerpává. Ve středu večer přítel přijel na chvíli domů a já místo toho abych ho objala jsem ho ještě ve dveřích seřvala. Pak jsem se mu omlouvala, a když včera odjížděl tak jsem mu v obětí šíleně brečela, že nechci aby odjel. Do toho mě matka otravuje s tím, že se máme vzít dokud to na mě není vidět, zatím ji vždycky něčím odbydu, ale pokud na mě bude tlačit a vytahovat to pořád tak už se neudržím. Kdyby nám svatbu z části platili rodiče tak bych do toho možná i šla, ale s naší situací bychom teď ještě svatbu nedali. A navíc nechci přítele do ničeho tlačit.

Do toho všeho ty nevolnosti no jako ještě líp se to všechno sejít nemohlo.😩 Jen doufám, že už to nebude trvat dlouho.

beruska97
9. črc 2022

@katka_cou tak to jsme dvě, první těhotenství a já si říkám proč proboha to matka příroda zařídila zrovna takhle 🤣 minulý týden už jsem měla brečící krize, člověk čte jak musí jíst samý zdravý jídlo aby miminko prospívalo a já nic nejedla a i ty pitomý vitamíny jsem vyblila. Teď se trošku držím ale většinou to spíš zakřiknu, když řeknu že "dneska je mi fajn" a pak se večer po...

katka_cou
autor
9. črc 2022

@beruska97 No tak to s tebou soucítím, jediný co tak já teda nezvracím (díky bohu), nikdy jsem nezvracela naposledy možná jako dítě. Ale občas si říkám, že možná kdyby to šlo ven tak se mi uleví.

beruska97
9. črc 2022

@katka_cou já byla od malička takovej poblijónek takže hned jak jsem úderem 6 týdne začala zvracet tak jsem šla na PN. Tak teď budu doufat, že to přejde po tom 12 týdnu. A jestli tě to "uklidní" tak já jsem teď strašná protiva, manžel ode mě dostává taky bídu za každou blbost, pak je mi ho strašně líto že jsem tak zlá, no děs běs, opravdu požehnaný stav 🙏🤣

katka_cou
autor
9. črc 2022

@beruska97 nejhorší je že pracuji s lidmi a jsem protivná i na ně😂 chudáci, když má někdo nějakou otázku která mi přijde úplně hloupá nebo při příchodu do obchodu nepozdraví tak se naštvu a jsem strašně sarkastická🫣🤦🏻‍♀️

beruska97
9. črc 2022

@katka_cou tak to je štěstí že jsem na té neschopence, protože já zas pracují ve zdravotnictví, to by dopadlo 🙏🤣🤣

katka_cou
autor
9. črc 2022

@beruska97 😂😂 tak to máš štěstí

lentilkah
9. črc 2022

U syna nepomohlo nic,.u dcery trochu Antimetil. Drz se, je to hnus.

zmrzlinka
9. črc 2022

@katka_cou na mámu se vykašli.A nechceš ji na PN než se Ti udělá trochu líp?

srnii
9. črc 2022

@beruska97 s tím zdravým jídlem buď v Klidu. Já zvracela do 16tt a jen jsem hubla a pak od 28tt jsem musela držet diabetickou dietu a týden na to se mi začaly kazit játra a musela držet ještě jaterní dietu. Takže jsem prakticky jedla jen vařené krůtí maso s rajčaty a kukuřicí, na konci těhotenství jsem brala 16 prášku denně a teď vedle mě leží krásná zdravá holčička. Miminko si opravdu vezme od matky to, co potřebuje a nestrádá. Držím pěsti ať nevolnosti co nejdřív přejdou.

handulkak
9. črc 2022

@katka_cou měla jsem celodenní nevolnosti všechny tři těhotenství až do porodu. 🙈 skončilo to vždy par dni po. 🙈🙈
Na mě nefungovalo nic. Zvracela jsem i na dálnici 😂

emillyhk
9. črc 2022

Nechci tě strašit, ale mě bylo takhle zle do konce druhého trimestru 🤦‍♀️ Co mi občas pomohlo: ledově vychlazená Cola nebo plnotučné mléko, pálivá Čína z fastfoodu, burger. Ne že by mi potom bylo úplně dobře, ale v malém množství jsem to udržela v žaludku a nebylo mi ještě hůř. Jinak jsem během dne uzobávala silné slané tyčinky nebo rýžový chleba s medem z DMka. Naopak po ovoci, piškotech nebo nedejbože zelenině mi bylo ještě hůř. Bylo to hrozný, od 13.tt jsem byla na dietě kvůli GDM, takže jsem nemohla nic z toho, co mi dělalo relativně dobře. Byly dny, kdy jsem se jen modlila za pár hodin spánku, abych to aspoň trochu zaspala. Kdybych měla popsat prvních šest měsíců - permanentní kocovina 🙈

katka_cou
autor
9. črc 2022

@zmrzlinka jelikož jsem OSVČ tam pro mě NP nemá smysl stejně bych musela sehnat náhradu do obchodu a ještě ji zaučit🤷🏻‍♀️

@handulkak bože tak snad mě to přejde po 12tt, máš můj obdiv že jsi dala tři😂😂

katka_cou
autor
9. črc 2022

@emillyhk nestraš mě🫣 to je šílený

emillyhk
9. črc 2022

@katka_cou Bylo. Ale je tady dost maminek, co na tom byly hůř 🤷‍♀️ Nejjdivnější je, že i přes to všechno uvažuju o druhém dítěti 😆

katka_cou
autor
9. črc 2022

@emillyhk no já řekla že max. dvě, a to to podle toho co píšeš, u mě není tak hrozný😂

emillyhk
9. črc 2022

@katka_cou Ještě teda z druhé strany - nevolnosti mi zhoršovala únava a stres. Většinu těhotenství jsem byla na PN. Taky pracuju v obchodě, snažila jsem se to vydržet. Po čtrnácti dnech na PN jsem zkusila návrat do práce a po týdnu byla zpátky doma (málem jsem pozvracela zákazníka 🤦‍♀️).

katka_cou
autor
9. črc 2022

@emillyhk bože😂 jako neříkám nic občas mám taky pocit, že to na někoho hodím😂 kór když mi sem přijde někdo smradlavej od cigaret😂

emillyhk
9. črc 2022

@katka_cou Mě nejvíc vadila vůně pracích prášků 😄. A to jsem otěhotněla za první vlny covidu, všichni v roušce, dvoumetrové rozestupy... A stejně to bylo málo 🙈
Držím palce, ať je ti brzy líp 🍀

handulkak
9. črc 2022

@katka_cou šla bych i do čtvrtého - kdyby šlo 🤣
Říkám pořad, ze holky dávaly pozor na to abych vypadala dobre 🤣 skoro nic jsem nenabrala

katka_cou
autor
9. črc 2022

@emillyhk jo tak to s těma pracíma práškama naprosto chápu, ty co používám já tak mi nevadí asi jak jsem na ně zvyklá a hlavně nejsou tak převoněné, ale před týdnem jsme si přivezli sedačku z bazoše, no paní ji měla v zavřené místnosti a podle všeho tam žehlila, tudíž prádlo odkládala na tuto sedačku, ta vůně z prádla nalezla do té sedačky a my ji teď máme v obchodě v zavřené místnůstce kde je kuchyňka a já tam nemůžu ani projít aby se mi neudělalo zle🤷🏻‍♀️ a některé parfémy mi taky vadí když jsou moc silné

kevi1
9. črc 2022

Ja som prefnukala a prerevala 9 mesiacov 🤣🤣 ale teda mne bolo fakt priserne, prvy teimester som bola polku casu na kapackach a nepomahalo mi nic ani degan priamo do zily.. len co ma odpojili z kapacky bolo to este horsie lebo ma uspaval. V cca 14tt povolilo grcanie ze nonstop a grcala som len pravidelne a zle mi bolo ze uplne nonstop. Pomahalo mi chodit do prace a medzi ludi, lebo to aspon rychlejsie ubehlo. ale tych prvYch 14tt som len lezala a umierala a grcala do kybla. Potom mi pomohol mesiac na Maldivach, az na ten let.. ale na Maldivach sa grcalo lepsie 🤣 ku koncu mi bolo zase rovnako priserne ako na zaciatku a nedavala som to vobec. V 39tt som syna “vyhnala” ricinovym koktejlom, inak uz by som si vyskemrala vyvolanie porodu, lebo som fakt nemohla. Ja neviem jak toto niekto prezije napriklad 3x, mne stacilo raz a mam traumu na cely zivot 😂

jjasmina
11. črc 2022

@katka_cou hele mě bylo zle hodně dlouho a nic nepomohlo, jen to přežít

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru