Dobrý den, mám dotaz.
Jsem v 7 týdnu těhotenství a bývá mi hodně nevolno. Ráno se kolikrát nemůžu dokopat k snídani. Ani suchý rohlík nepomáhá. Obvykle jím až kolem 10. hodiny a to se fakt dokopu k rohlíku a kvalitní šunce. Beru i těhotenské vitaminy každé ráno. Vím, že už kvůli miminku bych měla jist, ale je mi fakt blbě. Měli jste to taky tak? Případně můžete mi prosím poradit nějaké tipy, jak se donutit jíst, aby miminko prospívalo? Bojím se totiž, že miminku ublížím, když budu jíst minimálně.
Díky moc 🙂
Sem na tom stejne🙂vlastne mozna trochu lip protoze ackoliv me je od zaludku hodne spatne,nezvracim...suche pecivo,ovoce zeleninu po troskach zatim davam🙂co se tyce teplych jidel tak tam je to horsi...neexistuje abych si dala klasicky teoly obed nebo veceri.Jakykoliv pach z vareno jidla me kope.za vitaminy beru Femibion 1...mam ale pocit jako by mi od rana do vecera nekdo stal na zaludku..snad nam bude brzo lip🙂o mimco se taky bojim,z ceho pak ten prcek zije kdyz mama temer nic neji ze jo🤣🤣🤣drzim palce at se brzo ulevi..
Zkus vitamíny brát až po večeři... Já je musela vysadit úplně, skončila jsem kvůli nevolnostem na neschopence. A po ránu mi spíš než rohlík pomáhal hodně vychlazený broskvový kompot (třeba jenom půlku broskve a trochu šťávy)... Drž se, bude líp 😊👍
Miminko bude v pohode☺️ Ja zas prvni 3mesice jedla jen kysele okurky😂a byl zdravej ☺️
Taky je mi hrozně zle.Nezvracím ale je mi jako bych každou chvíli měla letět.Jsem 8+2tt.A já pokud bych se nenajedla bude mi blbě ještě víc.Naštěstí můžu jíst normálně.A dělá mi dobře dát si třeba banán nebo mandarinku.Ale opravdu něco do sebe dostat musíš.Skus třeba takoví ten ,,polystyrenoví,, chlebíček nebo nějaké sušenky zobat celí den.
@pepickovapavlinka Na ten "polystyren" jsem málem zapomněla 😂 Za mě byl super ten s medem z DM drogerie 👍 Obyčejný jsem nebyla schopná polknout...
@pavluskab Jsem v 8 TT a taky je mi blbě, už tak tři týdny. Je to hodně nepříjemný, nejsem někdy schopna skoro nic a protože to samozřejmě v praci třeba ještě nikdo neví krom tedy přímo asistentky teď par dni, protože to už se nedalo, je to boj. Někdy zvracím, jiný den ne, ale těžko a nevolnost je mi nonstop. Mám náročnou praci, takže sem pak naprosto vyrizena a momentálně sem rada, když poklidim alespoň trosku o víkendu doma 🤦🏻♀️.
Takže doufám, že se to třeba alespoň k druhému trimestru zlepší, protože občas už si nad tím záchodem říkám, že tohle fakt nedám 😅.
Ale paradoxně mi většinou pomůže prave do sebe násilím něco natlacit, když se ráno nenajím jdou ze mě stavy a voda... 😕
No holky přeju všem tedy ať jsou hlavně prcci v pořádku a je nám lip 😄
Holky zkuste Antimetil, ja se synem blila jak amina a na nem ted docela funguju.
Já měla nevolnosti do 13tt, bylo to strašné... Nezvládla jsem ani uvařit, natož to sníst 🙄 Vpodstatě jsem jen ležela v posteli a celé dopoledne zvracela 🤮 Paní doktorka říkala, ze pokud udrzim pití, tak bychom to měli zvládnout a hlavně mít dobré vitaminy, beru Femibion a je super, beru ho doteď večer a prospíváme krásně 🙂🤰🏼
Nemám radu, jak se donutit jíst, ale cucala jsem protiblicí lízátka a hlavně, to bylo nejlepší, popíjela po troškách ledovou kolu. K nezaplacení.
Tak to vás můžu ujistit, že tvoje miminko se o sebe v bříšku postará, nebojte 😁 Já nebyla pomalu schopná ani pít. Vypila jsem za den tak 200 ml vody a snědla 1 pomeranč a grep... Byla jsem celá totálně vyschlá a myslela jsem že umřu. A dítě naprosto v pohodě a ještě na ultrazvuku tancovalo 😂 Z vitamínů jsem v tu dobu byla schopná pozřít jen kyselinu listovou, protože to byly takové pidi pilulky. Později, když se mi začlo přilepšovat,tak jsem zvládala hořčík a vápník (potřebovala jsem na lřeče a bolesti hlavy).
@pavluskab Ono někdy to tučné udělá dobře 😉 Já měla taky pořád strach, že nic moc nesním, a když už, tak nutriční hodnoty nula nula nic... Dokonce jsem v prvním trimestru tři kila zhubla. Ale doktorka mě uklidňovala, že mimčo si vezme všechno co potřebuje...
Držím palce, aby vše tentokrát dopadlo dobře 👍❤️
Děkuji, zkusím vitaminy až tedy po jídle 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A co bereš za vitamíny ? Já když brala mamavit tak jsem blila jak Alík , jinak neboj se miminku určitě neublížíš , má to takhle skoro většina mámin