Ahoj holky, mám strašný problém se šéfem. Zjistila jsem těhotenství v 5tt a hned sem si nechala vystavit potvrzení o tehu, které jsem mu předala. Nadšený nebyl, to sem ani od něj nečekala, avšak jsem zaslechla jeho rozhovor s kolegyní, kdy řekl, že se mě musi zbavit, ale když sem těhotná, je to problém. Koncem roku mi končí doba určitá a on mi na ferovku řekl, že mi smlouvu neprodlouzi. V praci mi dělal opravdu peklo, az sem z toho začala mít prujmy. Nechala sem si napsat neschopenku, přičemž si sef opět vymyslí zpusoby, abych dala výpověď. Teď mi poraďte prosim, jestli mam marodit do konce smlouvy a pak jit na pracak? Nebo jak se mam zachovat? Děkuji
@widowblack děkuji, bohužel mě tyto psychické problémy vyustily až do prujmů a bolestí podbřišku. Doktorka sama uznala, že pro hladký průběh těhotenství mám zůstat doma, nasadila mi diety a udělala další patřičná vyšetření 🙂
Mirně off topic, ale pokud máš takové problémy od počátku těhotenství, tj. Docela významné životní hormonální změny, taky může jít o primomanifestaci nějaké choroby zažívacího traktu, takže bych to řešila spíš s praktikem než s gynekologem.
@drep Nemusí - kdo nezažil, možná nepochopí, taky jsem se dostala do stavu, kdy jsem měla průjem, když jsem měla jít do práce. Dala jsem výpověď a vše se spravilo.
Zakladatelce bych doporučila nenechat se šéfem deptat - pokud opravdu nejde za takového stavu chodit do práce, pak je neschopenka asi rozumná věc. Každopádně si zjisti, jak bys na tom byla s rodičákem a dalšími věcmi, pokud bys dala výpověď ty sama. Nevyjde ti to nějak rozumně s tím, že bys na ten pracák ani nemusela (kdybys byla na neschopence i přes konec té smlouvy na dobu určitou)?
@alsendra Bud opatrná...Já si takhle v práci, kde jsem byla 8,5let, uhnala ulecerozni kolitidu. Šéf byl totální magor: nakládal toho na mě příšerně moc, postupně na mě házel i složité věci, co měl řešit on z pozice ředitele...Dovolenou jsem v podstatě neznala a když tak max týden a samozřejmě "buďte na telefonu". Jednoho dne jsem nastesti sebrala odvahu a odešla a bylo to to nejlepší. 🙂 Od té doby (2,5roku) se tam vystridalo snad 5 holek, zadna s nim nevydrzela.
Žádná práce nestojí za zničení zdraví....já to bohužel pochopila až pozdě...
Sotva pocurany test a hned neschopenka. Jiste, tady je to klasika... 🤦🏻♀️ Co budes delat az fakt “zacnes” byt tehotna?
@journals A to mám podle tebe být v práci, kde jsem na vše byla sama, tahala těžké bedny a nechala ze sebe dělat holku pro všechno jen proto, aby si šef nahrabal prachy? A když bych sem pak psala článek o potratu kvůli stresu z práce, tak bych se dočetla rypave texty o tom, že jsem měla marodit, že jsem si to způsobila svou chamtivosti a byla v práci pro peníze? Ber to prosim i z této stránky
@journals těžká práce a šef idiot už jsou delší dobu, ale když jsem teď zodpovědná za toho malého tvorečka ve mě, vnímám svět jinak. A pokud čteš příspěvky, měla jsem zdravotní komplikace. TO byl důvod k neschopence. Tak tady prosím ze mě nedělej nemakačenko, když neznáš všechny podrobnosti. Kdyby mi šef nedělal problémy, pracuji dokud budu moct!
@3mama Ano, avšak uplně správný postup je ten, že pokud je náročná práce, šef mi má nabídnout jinou práci vhodnou pro těhotné. Pokud ji nemá, musí mě nechat doma na 100% plat. Bohužel byla u mě v práci domluva těžká a stále hledal možnosti, jak se mě zbavit, takže neschopenka
Nebo že nedej bože potratí že stresu že šéfa v práci .
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@alsendra asi bych v této situaci zůstala doma - už inkvůli psychice se můžes s doktorem domluvit . Ano budou tu bázory že nejsi nemocná , že je to podvod atd atd ... ale nejsou v tvé situaci 😉