Dobrý den ženy.
Pracuji jako pečovatelka pro seniory. Zjistila jsem že začínám mít problém. Motani hlavy a slabost po 12hodinach v práci zvýšená teplota. Chtěla bych tedy neschopenku ale gynekolozka mi ji nenapíše pokud nic na ultrazvuku neuvidí. Neschopenku potřebuji ale už zítra to budu 18dpo a podle ms 5+4tt. Řešili jste někdo??
@supermatka To se nedivim, ze vam ji nenapise, kdyz neni na co a tehotenstvi nemate potvrzene utz.
Takze jedine obvodak a neco si vymyslet, coz neni samozrejme v poradku.
@ema90 mě ještě gynekozka neviděla problemi mi začali v pátek
Šla bych k obvodakovi s tím, že je mi zle, však pravda to je 🙂
@supermatka Tak já bych to takhle řekla obvodní, jak to píšeš tady. A uvidíš. Tipuju, že ti v této době vyhoví. Vymýšlet si ja taky možnost, ale...
@supermatka jen aby ti obvodní nenakázala karanténu a PCR testy, když máš zvýšené teploty. Ty snad s těhotenstvím ani nesouvisí.. Zvlášť pokud je nemáš ani potvrzené od lékaře a TT ti vychází všelijak viz. předešlé diskuse.. Přijde mi, že chceš prostě za všechno na světě PN, ale těhotenství není nemoc...
@kocvarovas ja na začátku tehu horečku měla celý týden zvýšenou, pak jak prišla tak odišla... Bacil? Kdo ví
@supermatka proste zájdite k obvodakovi řekni to co nám tu a o co jde? Napíše a nazdar, pak ak teda něco tam dolu bude si tě vezme gynekológ... Celá veda.
@katka22688 děkuji
@kocvarovas ehmmm tak to je trochu přes čáru. Mám zodpovědnost. Pokud je mi na modlení a nosím lidi z postele na vozík tudíž mi můžou upadnout tak je má nezodpovědnost do té práce chodit. Kdybych seděla na zadku jako kancelářská nic tu neřeším. A na začátku těhotenství je zvýšená normální je to jen další příznak. Na takový komentář jsem tu čekala 😂🤦♀️
@mimi1004 já právě lhát nikomu nechci. Děkuji ❤️uvidím co zítra gynekolozka
Určitě k obvodnímu lékaři, také jsem začala mít zdr.potíže ještě před potvrzením těhotenství od gynekologa a obvoďák mi úplně v pohodě vystavil zatím e-neschopenku.
@weronyc děkuji
@supermatka já bych to řešila napřed přes obvodacku. Pracuji také ve zdravotnictví a gyndr mi neschopenku sama napsala, hned se ptala kde pracuji. Já mám teda i problémy s tlakem, musím si ho měřit několikrát denně, mdloby i vleze, takže vím o čem píšeš. Samozřejmě musí být potvrzené těhotenství, teď kolem toho 5tt už byla u mne na uzv vidět dutinka.
Takže napřed bych to řešila před obvodaka a pak neschopenku na gynde. Držím palce ať to dobře vyřešíš 🍀💞
@kocvarovas Vcelku s Vama souhlasím, já jsem v 8tt, po potratu, po 4 měsíční léčbě, dělám těžkou práci s desítkama hodin přesčasu, chodím po chleve mezi krávama, motá se mi hlava taky, ale dr. zatím důvody k PN neshledal, těžká práce není důvod k neschopence, zaměstnavatel by měl preradit na jinou práci.
@palja děkuji moc ❤️ držím palce ať je vám co nejlépe 😊
@maxulekapcule mě nemají kam jinam preradit
@supermatka to ze te nemaji kam preradit je jich problem, pak jsou to prekazky na strane zaměstnavatele a měla bys byt za 100% doma
@maxulekapcule osobně jsem jako zdravotní sestra pracovala na dvanáctihodinových směnách včetně nočních do 18 TT. No, prostě každá jsme jiná a jsem zvědavá, jak paní u obvodního doktora pochodí..
Mimo téma a trochu hnusné,ale z těch tvých diskuzí bych řekla, že jsi spíš 18 léta holka posedlá otěhotněním a "užívání" si těhotenství doma na zadku. Kdybys už párkrát nezmínila, že máš doma 3 děti a neměla tady jejich fotku, myslím si to dál. Máš už víc úspěšných těhotenství za sebou, jsi "ostřílená" máma, určitě víš na co a za jakých podmínek je nárok.
@kocvarovas To je jasný 🙂
@supermatka Tak by Tě měli nechat doma na 100%,ale osobně si myslím, že tak to asi nikde nechodí
@maxulekapcule taky si myslím že takhle to nefunguje 😄. No nic zítra zavolám na gyndu a uvidím. Třeba mě vezme dřív a těhotenství potvrdí pak vím že mi neschopenku dá. Sama řekla že moje zaměstnání a prý i kvůli věku není vhodny. Jen potřebuje těhotenství vidět. A my to konzultoval jen po telefonu a řekla jsem ji ze to zkusím zvládnout. Ovšem v pátek i klienti říkali že jsem zelená atd.. Tak uvidím, ona naše gynekolozka opravdu ráda se vším straší a hlavně je strašně naladova.
@supermatka a kolik ti je? Podle profilu 33, mne je 34, v době porodu 35 a tohle je nesmysl. Ze kvůli věku není vhodné? Navic fakt, že tě mají nechat doma, pokud je pro to opora v zákoně tak to udělají
@supermatka jsem o rok starší, a pořád si připadám mladá 😂
Ehm kvůli věku ? 🧐
@lachtanice86 bohužel podle dr jsem stará 😂. Taky si přijdu mladá. Ale ona je schopna v tomto věku hnát na odběr plodovky.. Proto chci doktorku změnit.. Pořád straší že v tomhle věku je to rizikové atd..
@maxulekapcule v poho já se mladá cítím jen podle doktorky na těhotenství jsem stará 😂
@barunka1408 divné já vím já jsem taky koukala..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tak jedině obvodní lékař