Chtěla bych poprosit o radu. Včera na prvním ultrazvuku, mi bylo potrvrzeno těhotenství které by odpovídalo 5-6 týdnu(dle ovulace by to tak mohlo být). Doktorovi se, ale nezdál tvar gestačního váčku, který byl sice oválný, ale měl uprostřed zespodu jakoby výduť do vnitř. ☹ Žloutkový váček a embrio(1-2mm) přítomno. Bylo mi řečeno, že mi nemůe nic zaručit a že mám přijít za týden na kontrolu, eventuálně na odběr krve. Dále mi doporučil klidový režim, dostatek tekutin a žívin a hlavně prý psychický klid. Chtěla jem se zeptat, zda jste se s tím některá setkala a jak to dopadlo? Při prvním těhu jsem žádné takovéto problémy nezaznamenala a mám zdravého skoro dvouletého chlapečka. Děkuji za jakoukoliv informaci.
Podobnou diskuzi jsem nenašla, tak snad tu opravdu není.
@saminomimino děkuji snažím se neplašit, ale moc to nejde. Doktor neřekl, že je to přímo špatné, ale, že mi nic nemůže zaručit...
Já měla tvar kešu ořechu a teď spí nahoře 🙂
@peteo jen klid já byla v 7tt na potvrzení těhu a bylo my řečeno, že to moc nevypadá, ale pokud těhu testy byli pozitivní tak by řekl že asi tady a tady , ale kdyby něco tak do nemocnice. 😒 za 3 dny jsem jela kvůli krvácení a tam mi řekli, že mimi je v pořádku a má i srdíčko, ale vedle je prý hematom ☹ nechali si mé tam asi 4 dny pak kontrolní utz a vše v pohodě, ale nebyl to hematom, ale prý syndrom mizejícího dvojčete. Druhý den po propuštění jsem šla na plánovanou kontrolu k mému dr. A ten mi oznámil, že nemáme srdíčko. 😢 hned mě objednal na vyčištění a já se slzami v očích šla oběhnout předoperační vyšetření. Další den jsem nastupovala na výkon. Udělali mi ještě utz a mimi má srdíčko, které bije jako zvon, jen ten tvar obalů je divný. Měli jsme tvar srdíčka. Dr. Chtěl ještě týden počkat a ještěže tak, protože za týden jsem šla na kontrolu (do nemocnice) a vše v pořádku. V nemocnici jsem se ptala jak je možné, že můj dr. Srďíčko neviděl bylo mi řečeno,že má asi horší utz vrrrrrrrrrr. A teď už jen čekáme kdy na nás naše princezna vykoukne. Termín máme12.11. Tak už se nám to blíží
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já bych moc neplašila v tomto týdny musí být utz fakt kvalitní a lékař ho umět bezvadně číst aby mohl usuzovat že jde o závažný problém,mimo to je v prvním trimestru možné vše,takže zbytečně neplašit,jistě bude na dalším utz vše jak má,já v 6 týdny měla jen prázdný gest.váček taky plašili že ne dobrý a kdepak,vše ukázkové 😉 nebojte🙂