Ahoj holky 1.11 jsem našla // a 14.11 mi dr potvrdila 5+tt a minulý týden mi dr. potvrdila srdíčko a že jsem 7+tt a dnes jsem ráno zašpinila, tak jsem zpanikařila a jela k dr. a ta že srdíčko ještě není, a já že minulý týden bylo a ona, že neumí dělat se svým novým ultrazvukem a kdoví co naměřila a dala mi žádanku na utz na pokliniku, že si mě jejich dr. podrobně prohlédne a tam mi doktorka řekla, že jí těhu vychází mladší a to na 5+2tt a že na nějaké srdíčko je ještě čas, že náznaky jsou ,ale že ještě nejde tak zachytit, že je plodový obal pěkný, žloutkový váček i plodový pól vše jak má být. Mezitím mi v laboratoři vzali krev a mám 3825 hcg jednotek, což moje dr. prohlásila že to je pěkné, ale já jsem z toho zmatená, jako co tam ta doktorka teda před těma třema týdnama jako mohla vidět ? Miminko se přece nezmenší ne ? Poslední MS jsem měla 25.9., ale vím že miminko jsme udělali nejdřív 17.10 (manžel nebyl doma tak dřív to fakt nešlo 🙂 a já teda nevím jestli myslela doktorka z polikliniky, že velikost plodu odpovídá 5+2tt a to by mi pak vycházelo velikostí na den přesně od oplodnění a podle MS jsem 8tt, nebo jak se to počítá ? Mám se bát nebo co by jste na to řekli ?
no právě tu hodnotu vůbec neřešila, jen řekla že t odpovídá ale mě to přijde oproti tabulkám na hraně, tak mám z toho trošku nervy :( protože už jí teda moc nevěřím
Já bych spíš věřila doktorce z polikliniky, podle toho co píšeš fakt tvoje doktorka neumí dělat s utz.
Pokud ti odpovídá nález z polikliniky s datem početí řídila bych se rozhodně tím. Mívám ovulaci taky později a u obou těhu mi to počítali podle ní - jen je třeba jim to nahlásit - i v průkazce mám datum dle ovulace na MS. Hlavně to hlas podlé té ovulace jinak jim ta velikost nebude pořád odpovídat a budou tě zbytečně honit a stresovat. Teď mám rozdíl jen 3 dny, ale u dcery to bylo víc než týden a na začátku je to pro ně fakt důležitá informace.
děkuju za odpovědi holky,ale včera jsem začala krvácet a v noci mi dělali revizi :(
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V tomhle ti moc neporadím, ale v tvém případě než to co vidí nebo nevídí na ultrazvuku není moc přesné, tak podle mě je důležitá rostoucí hodnota hcg ta by měla odpovídat danému týdnu a prudce stoupat, nezůstávat stejná, malinko stoupat popř. klesat, to by bylo špatně. Špinění je třeba brát v potaz (řekni o tom své dr.) , ale můžeš to brát pokud ti to tak vychází i jako menzes, někdo ji má i do 3měsíce těhotenství a je to ok. Držím palce ať to dopadne dobře!!!