Dnes jsem byla na utz, jsem v 10. týdnu těhotenství, trochu mě překvapila poloha našeho miminka - jakoby stálo, otočený čelem dopředu, ruce mělo roztažený od sebe. Doktorka nic neříkala, jen že vše ok, a já v té rychlosti a menší panice se nezeptala, zda je to běžné...nemyslím, si dle chování doktorky, že by to bylo něco výjimečnýho nebo naopak špatnýho, ale musím na to myslet....znám vždy z obrázků ty ležíci miminka, jak si tam pěkně hoví 🙂 - na minulém utz nám zase viselo hlavou dolů 🙂 , tak já nevím....máte to nebo měly jste to také takto podobně, děkuji
Takhle malý mimčo je každou chvilku jinak, má tam spoustu místa, takže lítá po celý děloze jak se mu chce 🙂 😀
😉 Nic si z toho nedělejte miminko má do 3 trimestru relativně dost místa 😉 A tak se v děloze vrtí a cvičí jednou Vám ukáže nohy jednou hlavu jednou zadeček 😀 😀
Malý se mi až do nějakého 29tt pořád točil , včelijak a protahoval se a podobně, na kžadém UTZ byl jinal .... je to uplně normální, teprve až před necelým měsícem se otočil hlavou dolů a relativně už jen kope ( netočí se) ale některá miminka se otočí ještě i v 36tt nebo dokonce v den porodu
Je to normální, miminko má ještě tzv.labilní (nestálou) polohu, až bude mít míň místa, nebude se točit dokola, pak někdy v 36tt zaujímá snad konečnou polohu, ale jsou případy, kdy se mimča otočily třeba týden či pár dní před termínem🙂
Jsem 28+1 a dneska na KO Dr. potvrdil, že je mimi pořád v labilní poloze a že by to není nic neobvyklýho. Přesně jak píše andara - až teprve ve 3. trimestru se mimčo natočí hlavou dolů, u někoho dřív, u někoho později, u někoho vůbec...Dokud tam má dost místa, tak si tam hoví jak se mu líbí 🙂
Je to normální, má v děloze dost místa, tak si tam hezky plave a pokaždé je otočené jinak 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Takto maly plod je opravdu pokazde jinak natoceny/otoceny..Takze budte v klidu 😉