Ahoj holky, jen se chci vypsat. Když jsem objevila na TT // čárky, byla jsem šťastná. Před týdnem jsem byla na UTZ a vše se ukázalo v pořádku, srdíčko krásně bije, ale ta psychika od té doby, nemohu si pomoct, ale jak jsem viděla dítě, od té doby pořád přemýšlím, zda je v pořádku, živé a další kontrola až za měsíc, což je hrozně dlouhá doba. Máte to některá stejně? Já jsem totiž přesně ten typ člověka, který má rád věci pod kontrolou, no a to víte, v 37 čekat první, to má člověk strach, aby se něco nestalo, když je to dítě tak moc chtěné. A navíc celá rodinka se už neskutečně těší....existuje něco, čím se dá vůbec odvést pozornost? 🙂 Jak tohle řešíte?
Děkuju, já právě si říkám, že když mám zatím tak pohodové těhotenství, nevolnosti jen mírné, skoro o nich nevím, jinak nic, tak poplatně zákonu schválnosti něco přijít musí. 😠 Asi sýčkuju...no a pak natěšená rodina včetně manžela, to je taky bomba 😀 Manžel je navíc pozitivec od přírody, ne jako já, mnohdy melancholický Rak. 🙂 Snad bych byla raději, kdyby mi bylo špatně od rána do večera s tím, že se aspoň něco děje. 😀 V práci na to tolik nemyslím, není čas, odpoledne musím jít se psem, ale když člověk ulehne..., no tak hlavně, aby u nás vše dobře dopadlo, jak má. 🙂
Ahoj, tak se přidám, protože to mám úplně stejně. Taky žádné těhotenské příznaky, žádné nevolnosti. Jako byste mi mluvily z duše. Taky jsem čekala na konec 3. měsíce a jsem v pátém a strach stejný. Pauzy mezi UTZ nekonečné ☹ naposledy v 16tt jsem si říkala, že jestli bude vše O.K., tak už budu zbytek času klidná. No a teď mám 2 dny před další kontrolou a jsem doslova paranoidní. Pohyby vážně nedokážu identifikovat, všichni tvrdí, že to cítí večer, když si lehnou, narovnají se a soustředí. No a já si lehnu narovnám se, jedinný co cítím jsou střeva a pak to začne, bolí mě záda, podbřišek a všechno co jde. Myslím, že vše je vsugerovaný. Tak snad ve čtvrtek budu zase na chvíli klidná. Ale to čekání je pro mě děs běs. Kontroly by mi vyhovovaly po 14ti dnech 😀
@pekkaa aha, no já si říkám, že jdu teď ve čtvrtek, pak jdu 21.12 na 2. screening a pak za dalších 14 dní bude asi další kontrola. Tak to jsem zvědavá, jestli to budu mít stejně, no snad nééé 😀
ale jinak já fakt po těch 14ti dnech začínám nervóznět. A ty prcka cítíš v pohodě? Každý den? To mě pak snad uklidní.
@dulmich citim ho dost nepravidelne... asi ale zatim kazdy den. jsem ale celkove dost hubena a rikaji, ze hubenejsi to citi vyrazneji....
Nekdy citim kazdou chvilku, ze tam dela diskoteku, nekdy zase cely den nic a vsimnu si az malinke pohyby vecer..
treba dneska ma takovy utlum, ze jsem ho zatim dneska necitila vubec ☹.. takze se zase stresuju ☹
poprve jsem to zacala citim v 19tem tydnu, ale jenom prave kdyz jsem byla v klidu, v leze a soustredila se na to. Ted ho citim i kdyz sedim.
Ale jak rikam, prijde mi, ze je to dost nepravidelne.. vsimla jsem si ale, ze zvykne reagovat na to, kdyz se dam do klidu a dam si neco sladke. A pak taky kdyz hraje hudba 🙂
@sindy2 pozornost můžeš odvézt nějakým koníčkem, můžeš zkusit antistresove omalovánky, přečíst si knížky, co tě lákají (s dětmi už je asi neorectes 🙂), pokud si to finančně můžeš dovolit, můžeš chodit na ultrazvuky častěji, hodně maminek pak uklidňuje používání Angel sounds - od 12 týdne si můžeš poslechnout doma srdíčko miminka. Pokud se cítíš dobře můžeš se angažovat v nějaké dobrovolne činnosti, třeba chystat nějaké vyrábění pro děti do nemocnic, decoupage je taky fajn koníček. Snažit se nepripoustet myšlenky s tragickým koncem. Pokud to jde hlavně nehledat a necist články typu krvácím, potratila jsem apod.. Jinak já jsem to prožívala stejně 🙂
Ahoj, ja jsem na tom stejne..od // jsem cekala skoro 2,5 tydne na prvni UTZ a potvrzeni...nekonecne a jak jsem se bala aby bylo vsechno okej,takovy rizikovy obdobi zrovna..😒 mastezti bylo videt srdicko a vsechno v poradku a dalsi prohlidka za mesic...dalsi hruza...ten mesic cekani vyprsi v patek, porad na to myslim,aby to bylo okej...neni mi totiz spatne,jen tak trochu a nijaky zvlast priznaky take nemam... Takze jsem nervooozni..😄 doufam,ze to dobre dopadne a dostanu prukazku...
Ahoj mám taky otázku, v květnu jsem měla ZP, teď jsem znova těhotná podle výpočtu 7+3. Na potvrzení že bije miminku srdíčko jdu až 30.12.. Je mi hodně špatně,šíleně jsem unavená a hodně mě bolí prsa,ale přes noc na dnešek se bolesti prsou úplně vytratily. Bojím se že o miminko přijdu znova. Nemáte někdo zkušenost?
@kratkaanickaemail neboj. Mysli pozitivne!
Me se to taky takto ruzne menilo.. Nic to byt nemusi. Nekdo ma dokonce priznaky jeste mesic po revizi. Nic ty priznaky nezarucuji.
Jenom mysli pozitivne
Já to znám, já jen chodím každý týden na diabetologii kvůli inzulínu, ale tam utz nemají. 😀 Jdu až v 16 tt na kontrolu a už to nemůžu vydržet. Je to doba tohle. Pořád chci vědět jestli je mimi ok atd.
@pekka snažím se ale moc to nejde ☹. Moc toužíme po miminku a první potrat mě psychicky položil.
@kratkaanickaemail Musíš to vydržet, taky jsem přišla o miminko a jestli se budeš nervit a psychicky hroutit ublizujes tomu dítěti. Buď pozitivní. Věř mi. 🙂
@sarivojvodova děkuji budu se snažit 🙂 potřebovala jsem radu od někoho kdo už to zažil..
@kratkaanickaemail Hele já potratila a pak jsme jeli ke známým a ta se nám chlubila, že čeká druhé dítko při cestě nazpátek, jsem chtěla zastavit a strašně křičela a venku plakala, přítel mě viděl a začal taky brečet, v tu chvíli mi došlo, že se musí bojovat a neupinat se na to a povedlo se to. Teď jsme těhotné a musíme věřit tomu, že vše bude už jen dobře. 😘😘😊
@kratkaanickaemail - To nemusí nic znamenat, mně také ty bolesti zmizely ze dne na den, tak jsem se trochu lekla, ale asi se člověk moc pozoruje 🙂 a za dva dny byly zpátky a to i ty mírné nevolnosti, ono se to v těhotenství mění, není to konstantní děj.
Dobrý den,dneska mě pes skočil na břicho. Nekrvacím, jen mě přestalo být zle. A malinko mě pobolívá břicho na pravé straně kousek pod žebry. Jsem zhruba v 9tt a na kontrolu jdu až 30.12.mám se obávat? Mám vyčkat nebo to nějak řešit?
V pondělí před 2 týdny jsem objevila dvě čárky. Volala jsem k doktorce a jsem objednaná až na 11.1.2016. Je to neskutečná nejistota. Chci vědět, jestli je vše v pořádku, jestli je umístěné tam kde má být, jestli srdíčko bije... to čekání je neskutečné. Říkala jsem si, že po první UTZ to už bude ok, ale jak vás tady čtu, tak to bude možná ještě horší :D achych ouvej .)
@kratkaanickaemail Ja myslim, ze se nic vazneho nestalo. Predstav si, ze plod je jako v balonku plnem vody, I kdyz na takovy balonek narazis, tak voda tlumi naraz a tak jednodusse se detatku, hlavne kdyz je jeste tak malinke v 9tt, nemuze nic prihodit. Nase tela nejsou tak krehke;) Navic detatko je spise niz polozene u stydke kosti, ale pokud bys mela vazne pochybnosti, pak si dojed do nemocnice nez se stresovat.
@kratkaanickaemail urcite se nic nestalo.
Miminko je tam chranene a ma tam hodne mista. Navic, jak pise everunka, miminko je v tomto tydnu jeste hodne nizko u stydke kosti
@sindy2 bud ráda ze uz za měsíc tady v UK se delaj ultrazvuky jen dva to v 11-14t a pak mezi 21-24t pokud jsi zdravá....
Ahoj všem 🙂, tak jsem se dočkala dalšího UZ a vše je v pořádku, mrňous krásně roste a dělal/la tedy pěkné přemety, co jsem tak viděla 🙂, tak jsem šťastná. Pes by vadit neměl, miminko je opravdu chráněné plodovou vodou, ale jasně, že je třeba být opatrnější, je to přece jen "jiný stav". Jinak, my máme kočky, psy, kachny, prostě zvěřinec a vůbec to neřeším, i když slyším, nemazli se s kočkou a tak..., stejně, až se dítě narodí, bude žít také uprostřed přírody a s těmi našimi zvířaty a ne v nějakém sterilním prostředí, tak ať je připraveno - myšleno s nadsázkou. 🙂 Všem budoucím maminkám - ať mimča krásně rostou! 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sindy2 ahoj. ja jsem uplne stejna. Taky mam rada veci pod maximalni kontrolou. Bohuzel v tehotenstvi je ta kontrola, kterou nad tim muzes mit opravdu jenom minimalni ☹. Taky se doted nemuzu dockat kazdeho dalsiho ultrazvuku, abych se ujistila, ze je vsechno v poradku.
Tesila jsem se az budu po prvnim trimestru, ze uz bude rizikove obdobi za mnou a budu v pohode.. A prdlacku.
Taky jsem se tesila az konecne ucitim pohyby miminka, rikala jsem si, ze pak kdyz budu citit, ze se hybe, tak budu ve vetsi pohode, ze je mimi v poradku.. ale ted se zase stresuju z toho kdyz ho chvilku necitim.. nebo pak nekdy jestli se zase nehybe moc... tak nevim co je ted lepsi 😀.
Tezko rict co na to pomaha, asi je to hodne individualni.. me treba hodne pomaha manzel. Kdyz mu brecim na rameni, ze se bojim, tak me dokaze neskutecnim zpusobem uklidnit a rozveselit.. on proste vi jak na me 🙂. Taky se soustredim na praci a vzdy kdyz mam tendeci nad tim moc premejslet, tak se snazim zastavit to v pocatku a vsugerovat si, ze je vsechno OK a ze mam myslet na neco jineho...
Taky si rikam, ze i kdybych chodila na kontroly casteji, tak stejne to nicemu nepomuze..jestli se ma neco pokazit, tak se pokazi bez ohledu na to jak casto chodis na ultrazvuk.. to je bohuzel tak ☹. Takze fakt je asi potreba se na to jenom vykaslat.. nic vic se neda delat. A najit si neco co zrovna na tebe funguje. Treba podpora a uklidneni rodiny, nebo nejaka aktivita.
asi jsem ti moc nepomohla, ale je to tezky 🙂