Názor. Je to špatně?

vveronika1990
15. říj 2020

Ahoj holky, v úterý jsem byla na první kontrole a podle kalkulačky na internetu jsem byla 7+0. Srdeční akce byla, ale MUDr ni řekla, že uvidíme, jelikož plod má cca 3mm. Na kontrolu jdu další pátek, nasadila mi utrogestan. Co myslíte? Je to opravdu tak málo? V dubnu jsem měla zamlklé těhotenství v 3 měsíci tak mám strach. :(

mamikry
15. říj 2020

@vveronika1990 osobni zkušenost nemám, ale pokud tluče srdíčko, nezoufala bych. Třeba jste jen otěhotněla o něco později a miminko je mladší. Ono měřit takového prcka je taky vcelku kumšt. Mně těhotenství pokaždé o nějaký den nevycházelo. Takhle na začatku hraje roli každý den.

lucca35
15. říj 2020

Mne dle MS nesedí o 2tydny. Nezoufejte,♥️ je dobrá známka.

vveronika1990
autor
15. říj 2020

@mamikry
@lucca35 první těhotenství mi nesedělo asi o 2 dny. Takže mám teďka strach. :( v dubnu se stalo co se stalo a prostě od té doby jsem vyděšená. Mam strach aby další pátek ještě nějaké srdce vůbec bylo.. hrozný to čekání. 3mm mi přijde hrozně málo..

mamikry
15. říj 2020

@vveronika1990 Chápu Vás, já jsem přišla o kloučka ve 20. týdnu. Každý ultrazvuk je pro mě teď peklo, ale snažím se nad to povznést. Bohužel nemůžeme dělat víc, než těm maličkým věřit, že to zvládnou. Držím Vám palce, ať malé roste.

mmm12345
15. říj 2020

@vveronika1990 to bude dobré, v sedmém týdnu je ještě brzy dělat jakékoliv závěry, malé určitě není, srdíčko bije, to je hlavní... a utrogestan je na udržení těhotenství (zřejmě doktorka napsala preventivně z důvodu minulého zamlklého těhotenství...).

michaela_2
16. říj 2020

@vveronika1990 pokud tluce srdíčko, je to na dobre cestě 💙
Mimochodem, mě strašili neodpovídající velikosti cele první těhotenství. Nejdrive málo mm, posléze nízká váha, nedostatečné průtoky atd atd
Vahovy odhad na termín něco okolo 2kg
No, dcera se narodila nakonec se 3,5 kg 🙂) naprosto v pořádku (a v porodní váze paradoxně “vede” nad mladšími bratry, u kterých mi nikdo po celou dobu těhotenství, neřekl vůbec nic 💁‍♀️
Držím palce na bezproblémové těhotenství 🍀

lucca35
16. říj 2020

@vveronika1990 mne test ukázal pro HCG 110 Mudr mi řekla,tě z toho nic nebude,o týden později jen Vacek,další týden srdíčko. 3tydny čekání po 2letech snažení. Nyní 22tt a stále se obavam ať je vše jak má. Já těhu zjistila cca ve 4tt a to mne Mudr opravdu drtili. Držím pěsti ať je to ok a hlavně,žádný stres. Vypustila bych to z hlavy úplně.

europa00
17. říj 2020

ahoj byly srdičko tak nestresuj...ono taky to mohla blbe změřit...na tom ultrazvuku se seknes o několik mm uplně bez problému...duležité je srdíčko...s každou kontrolou jsou obavy to známe všechny se špatnou zkušeností...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru