Námaha v 11. týdnu...

kvetyjsoubarevny
21. pro 2024

ahoj, momentalne jsem 11+2 tt, nevolnosti stale pretrvavaji , nekdy pomizi na nekolik dni, treba 2-3. Chodim i hodne do prirody, do kopce ale jdu pomalu, ale vcera jsem byla na tezkych nakupech , mohlo to byt tak mozna 8 kilo, doufam ze je vse ok, ale nepocituji bolest ani nic, nekdy kdyz kracim dele nebo dvihnu neco tak bolest citim jen na chvilinku v brisku ale jede mi to na krize...a teda hodne se zadychavam mam pocit jako bych mela 70 nebo 80 let :D tak se proste nekdy namaham a vim ze to neni dobre , doufam ze bude vse ok

kvetyjsoubarevny
autor
21. pro 2024

dodam ze na nakupy nechodim i kdyz tak jen neco malo, ale vcera to bylo dot a bylo mi nedobre ze se tak namaham...

klokanka31
21. pro 2024

@kvetyjsoubarevny Tahat nějak hodně těžký věci bys fakt neměla, ale jinak pohyb a normální fungování je důležité (pokud nemáš rizikové).

kvetyjsoubarevny
autor
21. pro 2024

@klokanka31 nemam rizikove, posledne jsem byla na kontrole 6teho prosince a vse bylo v poradku, mam jit znova v lednu

kvetyjsoubarevny
autor
21. pro 2024

@klokanka31 jako kdyz funguji citim spise unavu a lapam po dychu, doufam ze to neni ze mam anemii nebo neco co je samozrejme vyresitelne

eviicka
21. pro 2024

Dávej na sebe pozor, na druhou stranu, při druhém dítěti skoro každá tahá to první (pokud není velký věkový rozdíl) a to bývá vic jak osm kilo a nic se neděje 😉.

felis
21. pro 2024

@kvetyjsoubarevny Ahoj, jsem 10+5. Normálně funguju, jsem aktivní, ale těžký veci netaham od začátku těhotenství. Unavená jsem hodne a kdyz muzu, tak spím. Jo a vic se zadychavam a je to normální, protože mame v těle vic krve a tudíž musi tělo vic makat, aby jsme to udychaly a tudíž to srdce přepumpovalo.

kvetyjsoubarevny
autor
21. pro 2024

uz si budu davat pozor :/ radeji budu oddychovat ale vychazky do prirody me bavi i kdyz pri kraktke vychazce zastanu i desetkrat abych se vydychala :D a mam trileteho kluka ale on je tatinkovej hodne :D a pta se na ruce resp na konika jemu :D a vim ze se na nej muzu spolehnout, oba mame praci z domu. :D me i zajima jak ho pripravovat na to co prijde ale zatim kdyz vysvetlim vsechno chape, je to zlatousek 🙂

kvetyjsoubarevny
autor
21. pro 2024

@felis tak to oba budem rodit v tom vedru, ze jo. tesis se ?:D

j.a.n.i
21. pro 2024

8 kilo neni žádný tahani tezkych veci... Limit pro tehotnou pri občasné manipulaci je 10 kilo s tim, ze v souctu to mohou byt za smenu 2 tuny. A tam musi byt rezerva, takže nejaky jeden nákup je zanedbatelny.

hafika
21. pro 2024

Kliid, 8 kg není moc na krátké poponesení. Ani v jednom těhotenství jsem se nijak zvlášť nešetřila a mám zdravé děti v termínu. V těhotenství s dvojčaty jsem až do porodu občas poponesla staršího 15 kg syna (tehdy 2 roky). Snažila jsem se to minimalizovat, ale úplně omezit to nešlo.

felis
22. pro 2024

@kvetyjsoubarevny jj, taky jsem si říkala, jaky to bude ve vedru 😄 dcera se narodila v říjnu '07. Byl pěkný relativne teplý podzim, ale furt to byl podzim 😄 zas bude fajn, že nebudeme muset miminka navlekat do x-vrstev nejaky čas.

alubif
22. pro 2024

Až budeš mít druhé, třetí dítě ... Ani nebudeš přemýšlet o tom kolik kilo tahas.

felis
22. pro 2024

@alubif autorka ceka druhe dite 😉 už ma tříletého syna.

alubif
22. pro 2024

@felis aha 😅

kvetyjsoubarevny
autor
22. pro 2024

@felis tak nejak to dame , mozna bude akorat boure :D

kvetyjsoubarevny
autor
22. pro 2024

@alubif no jo budu mit veselo :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru