Ahoj holky, máte některá zkušenost?
V dubnu jsem poprvé otěhotněla, ale zhruba v období, které odpovídá hnízdění, jsem marodila. Vzhledem k tomu, že jsem ještě o těhotenství nevěděla, brala jsem léky, které nejsou uzpůsobeny těhotným. V 9+0 tt (podle MS) zamlklé těhotenství, velikostí odpovídalo 6+4tt. Lékař mi po kyretáži řekl, že to pravděpodobně zavinilo nachlazení, kterým jsem na začátku prošla.
Nyní jsem znovu těhotná, dle MS 7+5tt, gestační věk 6+5 tt (ovulace ověřena později). Srdeční akce je již patrná, podle lékaře vše v pořádku. Nyní jsem ale opět onemocněla. Mám pouze zvýšenou teplotu a ucpaný nos.
Může se to stát znovu, nebo je mimi již chráněno placentou, vzhledem k tomu, že je starší než bylo posledně, když jsem marodila? Na kontrolu mám jít až za dva týdny a kvůli prvnímu zamlklému těhotenství jsem teď vyděšená.
Děkuji za názory,
D. 🙂
@dc123 já od začátku těhotenství byla nemocná několikrát a nešlo jen o klasické nachlazení. Musela sem sáhnout i po antibiotikách a teď jsem 35tt. Jinak při prvním jsem prodělala i covid na konci těhotenství a všechno dopadlo dobře 🙂
Měl jsem to skoro úplně přesně jako ty. 😔 Nikdo mi to teda nepotvrdil, ale myslím, že jsem měla zamlklé také kvůli nachlazení a především jsem měla šílený kašel. Teď se zadařilo znovu, už jsem 5. měsíc. Hlavně bych byla v klidu a opravdu na sebe dávejte pozor, co se týče nemocí. Přidat si nějaký ten vit C, ovoce, taková klasika. 🙏🏼 Držím palce, ať vše dobře dopadne. ❤️
@orangutan123 Děkuji 🙂
@luciejonsztova Děkuji 🙂
@dc123 já jsem své těhotenství začala v dubnu s covidem. Brala jsem paralen, sinupret forte, nosní kapky a až pak jsem zjistila, ze jsem těhotná. A naštěstí vše v pořádku. Ted jsem v 37tt a mam za sebou další nachlazení. Takže bych taky byla víc v klidu 🙂 držím pěsti ať jsi brzy fit
V lednu jsem zjistila, ze jsem tehotna a marodila jsem 2 mesice se silenym kaslem, kdy doslo az na poskozeni zeber. Nikdo mi nechtel nic napsat a 4 tydny me posilali jen domu s paralenem a cajem. Pak stopkasel a islandsky lisejnik. Nakonec jsem vyfasovala jeste 2 inhalatory a zebra jsem mela tejpovana. Ted tu vedle me lezi dvoumesicni prcek, takze opravdu potvrdim, ze pokud je tehotenstvi v poradku, zvladne to i poradny moribundus v prvnim trimestru.
V prvním trimestru může být problém vysoká horečka. Jinak jen nachlazení bych se nebála, to chytne skoro každá těhotná 🙂.
Já měla v začátku druhého těhotenství ošklivou střevní virózu a v 8tt covid. Syn se narodil přirozeně a v termínu. 😊 Co prokazatelně může ovlivnit plod je horečka, takže hlídat hlavně to a zavčasu srážet.
@teenyel můžu se zeptat, co konkrétně ti na ten kašel pomohlo? Mě se táhne už od září, měla jsem stop kašel, jitrocel, sinecod, ATB a teď inhalátor ventolin, ale ani ten nepomáhá 🥺 Jsem 35 tt a už jsem zoufalá
@dc123 je to opět dost brzy, placenta ještě není vytvořená, "pouze zvýšená teplota a ucpaný nos" znamená přítomnost virů a to je pro emryo v tak nízkém týdnu špatné, také jsem kvůli tomuto prodělala jeden zamlklý potrat v 10.týdnu, protože jsem v 6. nebo 7. dostala virózu od dětí, ale jeden nikdy neví, do toho nikdo nevidí, co to udělá nebo neudělá, držím pěsti, ať to dopadne🍀
@lusiana777 bud cas, nebo ventolin, budiair (taky inhalator) a jeste jsem mela nejake prasky antiastmatika. Byl to fakt des. Dusila jsem se, ze to bolelo, musela jsem si pri zachvatech pritahovat kolena k hrudniku co nejvic to slo. Az jsem jednou pri usinani zakaslala na boku, ozvalo se rupnuti a uz jsem se sama nezvedla.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@dc123 lékaři někteří to házení na kde co aby žena měla na co ukázat když je od začátku těhotenství v pořádku tak nachlazení zvládne chce to věřit sobě a svému tělu