Ahojky holky. Mám na testu dvě čárky a na ultrazvuku je prý zatím jen vidět gestační váček 4,5mm.Co to prosím znamená?
@akemi9160 Ano, úplný začátek těhotenství, to lékař ještě nic nevidí. Taky jsem mazala nadšená asi po pěti dnech vynechání a prd 😀 Jenom takový malilinkatý náznak, spíš tečka. Musí se vyklubat embrijko a srdíčko, já jdu na kontrolu příští pátek, podle vynechané menstruace by to měl být už 8tt, takže to už bude vše hezky vidět.
Já měla poslední menstruaci 15.listopadu tak jsem myslela že už je to dlouho.
@akemi9160 Aha, to by si mela byt uz cca 9+1 to uz by bohužel embrijko videt bylo ☹ Predpokladala jsem ze jsi sla jen prilis brzy. Vypada to spise jen na prazdy obaly bez vyvoje embrijka. ☹ Nevim ale jak dlouhy mas cyklus? Třeba si otehotnela az mnohem pozdeji nez se predpoklada. Vychazim z klasicke doby 28 dnu.
@akemi9160 Aha, tak to už je dlouho no, to by mělo být vidět už.
Prsa mám napnuta a nevolnosti mám...treba jsem jen otěhotněla později?
@akemi9160 Může to ta být 🙂 Musíš vydržet do další kontroly, kdy jdeš na kontrolu? Držím palce.
6.2.Embryjko by se tam mělo objevit ne?
Myslíte, že už je to opravdu dlouho a embryo se neobjeví???
@akemi9160 A tušíš aspoň přibližně, kdy mohla být ovulace? Pokud jsi měla ovulaci v normě, tj nějakých 15-20 dní od poslední MS, tak by už mělo být něco vidět. Čekat do 6. 2. mi tedy přijde jako zbytečně dlouhé trápení, nech si nabrat opakovaně hcg, jak je na tom, jestli se zvyšuje. Bohužel nevolnosti nemusí být vypovídající, tělu to trvá, než zjistí, že se něco děje. Držím palce, ať je to jen pozdější těhotenství.
12.ledna mi digitální test ukázal 2-3 týden.
asi tě nepotěším loni jsem to měla podobně asi po 2 měsících od poslední MS jsem si myslela, že už bude něco vidět, ale nakonec po dalším měsíci kdy jsem chodila na kontroly se zjistilo, že jde o zamlklé těhotenství :/ následovala revize a po 3 měsících jsme mohli znovu snažit a dopadlo víceméně hned teď jsem v 18 tt ;) ale třeba u tebe to dopadne na poprvé
@akemi9160 No o to nejde, co ti ukázal digitální test, ten to určuje dle hladiny hcg, což může být hodně zkreslující. Pokud míváš ovulaci později, nebo delší cykly, může to být v pohodě, pokud ale míváš cykly kolem těch 28- 30 dnů, tak bych řekla, že je spíš čas chystat se na tu horší variantu. Zkus si na doktorovi vyžádat to hcg, ať víš, jestli to má nějakej progres.
Takže to vypadá, že se plod už neukáže??
to se neví, ale pořád si nám neřekla jak dlouhé máš cykly od toho se to taky odvíjí :/
@mishulka26 jak se to počítá? Ty cykly
@akemi9160 od 1. dne MS do posledního dne před další MS
Vychází to na 28 dnů.
Takže těhotná nejsem?
těhotná jsi, ale dle délky cyklu co si napsala to nevypadá na prosperující těhotenství, ale jistě to budeš vidět až dle dalšího ultrazvuku u mě se ještě chvíli vyvíjelo, ale na 3. utz už jsem i já viděla, že je konec a na kontroly jsem chodily každých 14 dní
Neprosperující... Takže je konec.
@akemi9160 Jako tohle je vždycky záhada, stát se může prakticky cokoliv, ale nejpravděpodobnější varianta je, že těhotenství neprosperuje, tj že se nevyvíjí, bohužel... ale jasno budeš mít při další kontrole, jen bych si jí dala za dřív než 6.2., po dvou týdnech by to podle mě bylo akorát.
12.ledn mi digitální test ukázal 2-3 týden, tak treba je ještě brzy na embryo
Koncem listopadu jsem ještě byla darovat vajíčka. Tak třeba jsem si to tím rozhazela
@akemi9160 A nebo sis právě tím darováním mohla zařídit to, že to těhotenství nebude prosperovat, ale nevím jenom můj typ...
@marketa1218 proč by právě tím neprosperovalo???
@akemi9160 Proč? Protože to je obrovský zásah do organismu a určitě sis musela píchat nějaké hormony a už jsi mohla tedy mít počáteční těhotenství. Nevím, nejsem lékař, ale já celkově odběru vajíček zrovna moc nefandím, to je ale zase úplně jiný kapitola. Každopádně ti přeji ať to dobře dopadne.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@akemi9160 Ze si na uplnem zacatku. Pocitam tak 5+2 tt Za tyden by uz melo byt videt embrijko a uz i snad srdecni akce.