Ahoj holky, předem se omlouvám, ze zakládám novou diskuzi. Nicméně všechny, které jsem prolezla, nabízejí vysvětlení, ze byla později ovulace. I když cekame neplánovaně třeťátko, původně jsem si rikala “bude-nebude”, tak začínám opět plašit a mám strach, aby bylo vše ok.
Podle poslední MS jsem 5+4. Ve středu jsem byla na první kontrole (tedy dle MS 5+1), bohužel v tehu musim brát léky na ředění krve, tak jsem sla tak brzo a dle Dr. jsem podle utz byla 6+1. Vidět byl pouze gestační a žloutkový váček, bez embryonálního pólu. Doktor to moc dobre nevidí, dal mi týden a pak se uvidí. Přijde mi to celé divné, protože mám pravidelný cyklus 28 dni, ovulku uprostred cyklu a i když ji nemam nijak potvrzenou testy, teplotou, tak si proste myslím, ze za ty roky snažení o druhe dítě ji už na sobe proste poznám.
A muj dotaz - je možné, ze těhotenství je reálně opravdu mladsi, než ukáže ultrazvuk a měření gestacniho váčku?
Měla jste to některá podobně? Vsude jsem prave nacházela opačné zkusenosti, utz ukazoval mladsi tehu, což se da vysvetlit opozdenou ovulaci. Moc dekuji za názory, na kontrolu jdu až ve ctvrtek a asi mi do te doby hrábne🙈
@merope Děkuji. Trosku jsi me uklidnila. Utz má špičkový a i jako odborníkovi mu verim. Prave nad tím furt přemýšlím, u obou kluků jsem měla do konce 6 tt i srdičko🤔
Normální nález. Já měla srdíčko až 7+1
Mě řekli 6+6 že už má být srdce dávno, dej tomu týden a uvidíš
@opicemarova Vidíš a mě v tom cca 6+2, když jsem řekla, že další týden bude už srdíčko (měla jsem předem naplánovanou kontrolu na ten den), rovnou řekla, že taky být nemusí a může být vše ok.
u dr moc nelze určit týden pokud už neměří délku plodu, takže na určování podle dutinky nebo váčků bych vůbec nedala.. U ségry se sekli teď o 10 dnů, také jí děsili a přitom stačilo týden počkat, změřit prcka a po další kontrole znovu a bylo vše fyziologické, jen opožděné (pokud jsou srůsty, vajíčko dlouho putuje a už nesedí ani datum soulože, ovulace nic).. Takže bych se zatím neděsila, počítala spíš podle MS a uvidí se za týden či spíše až po další ko za 14 dní.. Pevné nervy, snad ti první dvě děti dávají zabrat, ať na to nemusíš myslet ;)
Holky díky za názory. Jen se zeptám - ty vase těhotenství odpovídaly utz nebo to bylo dle MS? Protože pokud bylo srdíčko déle, je možné, ze tehu bylo celkove mladsi🤔 V tom prave porad tápu - jestli muže utz ukázat třeba tech 6+1, váček je větší, ale reálné staří odpovídá Ms, tj. 5+1🤔 Nebo proste váček je 12 mm, stáří je 6+1 a hotovo. Protože me pak při cyklu 28 dni vychází, ze bych musela otěhotnět 6.-7. den cyklu?
@kittym Děkuji, to mi prave vrtalo hlavou - když jsem si na 90% jista ovulaci, jestli je proste utz přesnější a ja se pletu. Protože pak bych teda byla při kontrole 5+1 a to by bylo supeeer🙏 Jinak deticky (dva kluci 7 a necelé 3) zabrat dávají, ale jak je vidět, ne tak moc, abych neřešila kraviny😂🙈
@klea81 to je drsny, proc te hnal tak brzy? A co kontoly ve spitale pred revizi? Jak na tom bylo hCG?
@opicemarova Já to měla po IVF, darovaný oocyt, MS o dva dny dříve než u dárkyně (došly mi hormony, před tím jsem vždy MS dostávala po vysazení později než podle tabulek, tak jsem nechtěla kupovat nové plato kvůli jednomu prášku - a mrcha přišla dřív, ale to nevadilo, nasadila jsem holt hned už ty druhé, co se měly brát potom a vše ok). Každopádně známý den oplodnění, ET a schválně jsem teď koukala do kalendáře, zda jsem se nesekla - a nene, byla jsem tam 6+3 nebo 6+4 podle MS, 6+1 nebo 6+2 podle ET a doktorka mě vzala jen a pouze proto, že jsem byla prostě děsně nervní z toho, že jsem o víkendu začala špinit (ten den nevím jistě, protože si nepamatuji, zda jsem se "vetřela" v úterý nebo až ve středu). Každopádně mi o kontrole další týden v úterý říkala, že pořád nemusí být srdíčko a vše může být ok.
@klea81 Tomu vůbec nerozumím - 6+6 opravdu nemusí být vůbec nic ani pokud se přesně ví, kdy byla ovulace. Pak mají holky věřit doktorům.
@klea81 Takhle brzy??😳
@klea81 To je zvláštní... tabulky jsou jedna věc, ale tělo druhá. Docela by mě zajímalo to procento špatného odhadnutí situace.
@sudylichozrout To procento snad ani nechci vedet😒
@opicemarova já si vždycky při takových diskusích říkala, jak 6+1 musí být srdíčko, s malou jsem to tak měla a před ní jsem to tak neměla a bylo to zamlklé....no tak aktuální těhotenství mě fakt v tomto směru vyškolilo, jak je všechno, ale opravdu všechno strašně individuální - ani ten vývoj nemusí být podle tabulek 😀 cyklus mám 100% pravidelný, tehdy jsem si navíc dělala ovutesty, takže jsem přesně věděla, že oplodnění bylo 11. den. Šla jsem k doktorce 6+1 a nejen že nebylo srdíčko, nebylo vidět skoro nic - gestační váček, náznak malého žloutkového, doktorka řeči, že ovulace nemusela proběhnout 14. den, ale podle stadia tak 18 - 20. den... takže jsem to zase odepsala.... za 2 dny špinění, pak krvácení, doktorka dovolená, my dovolená (jsem si říkala, že nepůjdu blbec na revizi před dovolenou, co bych z té dovolené měla, když už se špinění zklidnilo, tak to nechám po)... no tak jsem za 3 týdny šla k dr. s tím,ž e teda žádanka na revizi, že furt špiním, krvácel jsem, ale samo to odejít nechce (a že jsem tomu vydatně pomáhala).... a doktorka, že se prvně teda podíváme a říká: no takže tady je už vidět část, kde bude hlavička, tady je srdíčko....no já se málem svalila z té kozy dolů a už jedu 33. týden....takže na tabulky se vykašlete, hoďte se do klidu a co má být, to bude 👍
A co by tam mělo být?vše je normální nález
@klea81 to je vtip ne?
@sudylichozrout krvacela jsem a embryo opoustelo dle utz dělohu, takže tam bylo srdce nesrdce jedno
@saminomimino co vtip? Viz níže
@opicemarova probíhal spontánní potrat, takže srdce navíc by stejně nepomohlo, ale doktor se tvářil, že srdce tam mělo být už alespoň týden a že už stejně nebude
@saminomimino byla jsem u 2 lékařů, se stejným závěrem
@rousse Teda skoro k neuvěření🙈 Hlavně ze vše dobre dopadlo👍 Těmito příběhy se uklidnuju. Ale zároveň vim, ze bohužel nejsou v převaze. Proste musim vydržet do čtvrtka, jestli bude nějaký vývoj.
@saminomimino Minimálně embryonální pól, spis už i srdíčko. Prý..
@klea81 To je mi moc lito😒 Ja mám za sebou jedno zamlkle v 9. tt a několik velmi časných spontánních potratů. Vše kvůli trombofilni mutaci a špatně imunologii. Tohle by se nemělo dit😒
Holky moc vám všem dekuji za reakce a povzbuzeni😘 Dám ve ctvrtek vědět, jak vše dopadlo😊
@opicemarova podle mě jste šla moc brzy na UTZ a teď z toho máte stres..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Má zkušenost - v 6+2 mě doktorka vůbec nechtěla vzít, protože říkala, že tam ještě nic neuvidí. A to má dobrý UTZ. Přijde mi, že to je takové trošku věštění z křišťálové koule než cokoli víc. A záleží i na kvalitě UTZ. Takže možné je cokoli.