Myom ve 12tt - může způsobit potrat?

zetpee
1. kvě 2019

Holky včera jsem byla v nemocnici kvůli špinění. Bylo ho sice malinko ale mám za sebou 2x potrat a teď se bojím všeho. Myslela jsem, že bude všechno v pořádku a místo toho, mi našli za placentou myom. Dr říkal, že na těhotenství nemá vliv ale na internetu píšou něco jiného.. Dostala jsem duphaston na zavádění a přísný klidový režim. Bolí mě často podbrisek jako na menses, může to být z toho myomu? Zítra jdu ještě ke svojí dr tak uvidíme ale mám strašný strach :(

vaseli16
1. kvě 2019

Vim ze je to tezke ale ver doktorum a nenervuj se zbytecne.Me podbrisek ve 12tt bolel taky,je to vetsinou jak deloha roste a napina se.hod nohy na horu a odpocivej.

zetpee
autor
1. kvě 2019

@vaseli16 Ve zprávě mám napsáno možný myom o velikosti 44mm. To Teda znamená, že tam je jen možná? Moje dr ho samozřejmě neviděla, k té jdu zítra tak doufám, v dobré zprávy. Hlavně že je miminko v pořádku, to je pro mě nejdůležitější ❤️

knuffel
1. kvě 2019

Moje zkušenost. Mně našli doktoři myom na děloze až ve 20tt, a to kvůli bolesti, bolelo mě břicho, ale fakt hodně, museli jsme jet večer do nemocnice, kde teda to chvíli zkoušeli hodit na slepák, až jsem si obešla různá oddělení, potom na to kápli. Do té doby jsem nevěděla, že ho mám. Takže ano, bolet může, a to dost nesnesitelně.

zetpee
autor
1. kvě 2019

@knuffel Když jsem v klidu tak je to dobrý ale jakmile něco dělám tak si musím během chvilky aspoň sednout, nejlépe lehnout. No uvidím, co mi zítra řekne dr.

knuffel
2. kvě 2019

@zetpee Snad to bude v pořádku, pokud si tam sedí myom a ničemu tam nevadí, tak ať si sedí... A jak se rozpíná děloha, pak se začíná aktivovat a právě kolem toho 20tt bývají časté ty bolesti.
Šetři se a držím palec, ať to dobře dopadne a nezlobí!

wikki07
3. kvě 2019

Bolení podbřišku v prvním trimestru je běžné, nesouvisí s myomem. Jestli je za placentou, tak bych se bála, aby jí růst myomu neodlucoval, ale pokud lékař říká, ze není čeho se bát, tak bych mu věřila a nehledala strašáky na internetu

zetpee
autor
6. kvě 2019

Moje dr řekla, že myom tam sice je, ale ne za placentou. Že je úplně venku na děloze a měří 28mm. Zítra jdeme na genetiku a mám se tam na ten myom ještě zeptat tak uvidíme.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru