Může Canesten zavádějící se dovnitř ublížit plodu?

chaloupecka
3. říj 2015

Před týdnem měla kamarádka příšerný zánet pochvy ( ani chodit nemohla) doktor ji předepsal Canesten (zavádějící aplikátor dovnitř a canesten krém na vnějšek) ptala se zda by to mohlo ublížit plodu kdyby byla těhotná že se pokouší o miminko řekl že ne a nashledanou.
Na příbalovém letáku je že se to nedoporučuje. Myslíte že to jejímu vyvíjejícímu miminku může ublížit, je uplně na počátku. Před 3 dny jí vyšel pozitivní test.

shine2015
3. říj 2015

Podle mě se vše ukáže během prvního trimestru....jakmile je jen malá chyba, tak si příroda poradi....a je jedno zda je to z důvodu velkého zánětu nebo aplikace canestenu.......

Myslím si ale,že to nevadí, znova bych ho ale nedávala.....

Hodně štěstí a zdravé mimi kamarádce.... 😉

janaaanna
4. říj 2015

Brala jsem také, nevěděla jsem, že jsem těhotná a vše bylo bez problémů, máme krásnou a zdravou holčičku. Dokonce jsem byla v té době i na stěrech, to jsem byla tak těsně po oplodnění, mě to nějak nenapadlo a doktor to ještě nemohl poznat. Malá se udržela i tak, vyšetření ani Canesten nevadily. Ptala jsem se na to, na letáku to je prý z tradičního důvodu, že to prostě otestovat nejde (testovat na těhotných ženách to není možné a jiná možnost v tomto případě není). Ať se kamarádka nebojí, souhlasila bych s odpovědí výše, že má-li se to povést, tak se to povede 🙂

jamia
4. říj 2015

Problém není Canesten, ale ten aplikátor. Řešila jsem to v prvním těhotenství, i tak by se dle lékaře i lékárnice neměly tablety s aplikátorem používat až od 2. trimestru, do té doby prý riziko poškození aplikátorem není. Na záněty a mykózy se v těhotenství bohužel trpí více a nějak se léčit musí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru